Strona 258 z 1000 PierwszyPierwszy ... 158208248256257258259260268308358758 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 571 do 2 580 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Domyślnie

Witam.
    Sam niedługo będę musiał się "męczyć" na ślubie znajomej. Najchętniej skorzystałbym z dwóch puszek i stałek. Ale tak się składa, że drugą puszkę będzie wykorzystywać moja żona, która zapewni mi backup jak i inne ujęcia tych samych zdarzeń.
    BTW stałki piękna rzecz. Robiłem ostatnio znajomym plenerek na plaży stałkami. Żona fociła zoomem. Oj bolały mnie potem nogi, kilka razy wylądowałem w krzakach i raz zaliczyłem glebę na plecach, niestety na kamieniach. Zoom daje ten komfort, że staję i robię zdjęcia. A stałka wymaga ruchu. Jednak później przy maksymalnym powiększeniu zdjęć na ekranie monitora pojawia się szeroki uśmiech, gdy widzi się jakość zdjęć zrobionych obiektywami stałoogniskowymi takimi jak 35L czy 135L. Ostrość powala na kolana. Ja też stałem przed wyborem czy kupić 35L czy np. 16-35L (mam 17-40 i 24-105). Kupiłem 35L. Teraz muszę się przyzwyczaić, że stałki dają taką jakość, że nie trzeba się bać szerokich kadrów i późniejszego cropowania zdjęć. Nawet powiększone i wykadrowane zdjęcia wykonane puszką FF z podpiętą stałką mają jakość, która wg mnie jest doskonała.
    Żeby jednak być w pełni uniwersalnym w przyszłości kupię jednak jakiś jasny zoom, bo do reporterki stałki to jednak lekki hardcore.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    czyli reasumujac caly watek stałki stałki i jeszcze raz stałki
    w zasadzie tak i najlepiej dwie puszki.szkło z F 4.0 nie jest wcale ciemne-jak chcesz z profilu uchwycić parę to musisz przymknąć żeby oboje się zmieścili.najlepiej zrobić na 1.4 ,ale wtedy tyko od frontu ...Jak dla mnie w kościele tele i zoomy sa zbędne-nikt się nie rusza i wszędzie można podejść.Problem zaczyna się po wyjściu z kościoła jak składane są życzenie-wtedy tylko szeroki kąt-bo będziesz miał za dużo bohaterów pierwszego planu

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    w zasadzie tak i najlepiej dwie puszki.szkło z F 4.0 nie jest wcale ciemne-jak chcesz z profilu uchwycić parę to musisz przymknąć żeby oboje się zmieścili.najlepiej zrobić na 1.4 ,ale wtedy tyko od frontu ...Jak dla mnie w kościele tele i zoomy sa zbędne-nikt się nie rusza i wszędzie można podejść.Problem zaczyna się po wyjściu z kościoła jak składane są życzenie-wtedy tylko szeroki kąt-bo będziesz miał za dużo bohaterów pierwszego planu
    Życzenia bardzo często pstrykam 70-200 to tyle w kwestii "na zewnątrz tylko szeroki kąt" Nie muszę się plątać w tym całym tłumie tylko stoję sobie spokojnie 2-3m dalej. Ogólnie nie wiem czy zauważyłeś pewną nieścisłość. Właśnie używając szerokiego będzie dużo jak to ująłeś "bohaterów pierwszego planu" Pozdro!
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany

Domyślnie

robiąc foty z 3 metrów można łatwiej zapanować nad pchającym sie tłumem.teraz w sobotę chyba będę musiał poprosić krewnych żeby nie robili burdello-bo największy problem to brak organizacji przy wychodzeniu.A jak Wy sobie to Organizujecie-Pierw wychodzą krewni-później Para młoda i minuta dla fotografików ?

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

A ja chciałem się Was zapytać, jak już musicie używać lampy to jaki odbłyśniki stosujecie (jakie się najlepiej sprawdzają)? Ja aktualnie jak muszę i nie ma od czego za bardzo odbić to albo stofen albo taki kubek po piwie Garego Fonga

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    robiąc foty z 3 metrów można łatwiej zapanować nad pchającym sie tłumem.teraz w sobotę chyba będę musiał poprosić krewnych żeby nie robili burdello-bo największy problem to brak organizacji przy wychodzeniu.A jak Wy sobie to Organizujecie-Pierw wychodzą krewni-później Para młoda i minuta dla fotografików ?
    Ja nic nie organizuję. Młodzi wcześniej są poinformowani, że jeżeli chcą to niech zatrzymują gości do grupówki po życzeniach. Nad ludźmi w takiej sytuacji się nie zapanuje. Ci co chcą rzucać ryżem czy kasą wychodzą przed parą. Reszta zazwyczaj za nimi. Wszystko się samo dzieje, tego nie wyreżyserujesz.

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    A ja chciałem się Was zapytać, jak już musicie używać lampy to jaki odbłyśniki stosujecie (jakie się najlepiej sprawdzają)? Ja aktualnie jak muszę i nie ma od czego za bardzo odbić to albo stofen albo taki kubek po piwie Garego Fonga
    Ostatnio się przekonałem "organoleptycznie" że stofen jak nie jest odbity od sufitu to efekt jest podobny do lampy na wprost... Więc muszę się zaopatrzyć w Fonga właśnie i z tego co pogooglowałem to ludzie dużo bardziej polecają niż stofena
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Stofen lekko pomaga ale cudu nie zrobi wiec imho czy odbijasz z stofene czy bez o sufit efekt ten sam ( stofen i tak zabiera swiatla troche ) praktycznie , wiec imho troche bez sensu wtedy go zakladac ...
    no comment...

Kumar
    Guest

Domyślnie

Witam !

Chciałbym się dowiedzieć jaki zestaw szkieł polecacie do 5D MII i 40D i dlaczego akurat ten. Przeznaczenie fot. ślubna.

1. 35 L + 85 L
    2. 16-35 L + 24-70 L
    3. 16-35 L + 85 L
    4. 24-70 L + 35 L
    5. 24-70 L + 85 L

Z góry dzięki

Pozdrawiam
    Kumar

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

111111
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Stofen lekko pomaga ale cudu nie zrobi wiec imho czy odbijasz z stofene czy bez o sufit efekt ten sam ( stofen i tak zabiera swiatla troche ) praktycznie , wiec imho troche bez sensu wtedy go zakladac ...
    Widziałem ludzi co używają takich pompowanych lub nie softboxów zakładanych na lampy oraz ludzi stosujących Lumiquest.
    Jest ktoś co takie coś stosuje i mógłby co nieco o tym powiedzieć?

Strona 258 z 1000 PierwszyPierwszy ... 158208248256257258259260268308358758 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów