Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: C18-200is, c28-135is?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bodzius Zobacz posta
    Ja bym nie popadał w paranoję z tym zasysaniem kurzu... Mam ten obiektyw prawie od roku i póki co zero pyłków. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że pewnie zaraz może to się zmienić, ale nie dyskwalifikuje to tego obiektywu.

Sam obiektyw jest godny polecenia. Moim zdaniem wyjątkowo dobry - świetny zakres ogniskowych (z brakiem szerokiego kąta da się wytrzymać), stabilizacja, USM no i ta wspaniała jakość zdjęć
    Ależ w zupełności się z tym zgadzam i wcalę go nie dyswalifikuję. Sam używam ten obiektyw od kilku mies. i jest to mój ulubiony obiektyw spacerowy. Poza wspomnianym mankamentem budowy tubusa i związaną z tym małą szczelnością ( z samoistnym wysuwaniem sie można sobie częściowo poradzić jak wyżej) to jest naprawdę OK.Na matrycy 450-tki ostrość jest jak dla mnie całkiem przyzwoita,zarówno w centrum,jak i na brzegach,ładna plastyka i kolostyka zdjęć,USM, dobra (i wbrew spotykanym na forach opiniom b.cicha) stabilizacja. Można by go nawet od biedy potraktować jako zamiennik 24-105L dla ubogich (oby nie posypały się na mnie teraz gromy z jasnego nieba).Osobiście też polecam.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrewjohn Zobacz posta
    Można by go nawet od biedy potraktować jako zamiennik 24-105L dla ubogich
    Zgadzam się z tą opinią - przy którymś temacie o tym obiektywie krążył link, gdzie pojawiło się porównanie obu modeli. Wynik był bardzo zaskakujący, a 28-135 wypadł niewiele gorzej.
    Canon 60D || EF 35mm f/1.4 L || SPEEDLITE 580EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bodzius Zobacz posta
    Zgadzam się z tą opinią - przy którymś temacie o tym obiektywie krążył link, gdzie pojawiło się porównanie obu modeli. Wynik był bardzo zaskakujący, a 28-135 wypadł niewiele gorzej.
    O tych dwóch modelach masz tutaj:

http://canon-board.info/showthread.p...t=canon+28-135
    http://canon-board.info/showthread.php?t=40244

Więcej nie znalazłem
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów