Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: C18-200is, c28-135is?

Dopiero zaczyna Awatar A.K.

Domyślnie

A ty co tak ekspresyjnie wyskoczyłeś, właśnie przez cały wątek polecam mu 28-135 i złego słowa na niego nie dam powiedzieć - do amatorskiego / rodzinnego albumu super!
    pozdrawiam, A.K.
    zestaw || galeria

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    U mnie na matrycy 10MPix bylo slabo wiec z 15MPIx bedzie jeszcze gorzej. Budzet 2000zl wiec na nowego T17-50 starczy.
    Chyba żartujesz ? to kitem już pewnie w ogole się nie da robić*zdjęć co ? pewnie całe czarne są, a na środku napis "KUP ELKE!".
    imo rotfl.
    A t17-50 nie nazwałbym spacerówką, ni to szerokie na cropie, ni to długiego końca nie ma...
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
    http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja radzilbym, gdy sie chce wydac dzisiaj < 2000 zl, kupic 70-200 L f/4, uzywanego za te pieniadze mozna teraz dostac bez problemow. Ze zrobionych nim zdjec bedziesz bardzo zadowolony. Ogladajac je bedziesz z przekonaniem zbieral na dalsze dobre obiektywy.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez A.K. Zobacz posta
    A ty co tak ekspresyjnie wyskoczyłeś, właśnie przez cały wątek polecam mu 28-135 i złego słowa na niego nie dam powiedzieć - do amatorskiego / rodzinnego albumu super!
    no przepraszam bardziej mi chodziło o drugiego kolegę
    a ekspresyjnie, bo szkło ze wspomnieniami - z moją 20d zaczynało
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Ja radzilbym, gdy sie chce wydac dzisiaj < 2000 zl, kupic 70-200 L f/4, uzywanego za te pieniadze mozna teraz dostac bez problemow. Ze zrobionych nim zdjec bedziesz bardzo zadowolony. Ogladajac je bedziesz z przekonaniem zbieral na dalsze dobre obiektywy.
    Pomysł jest, ale 112-320 to przesada jako jedyne szkło. Gdyby kupił jeszce coś*szerokiego to ewentualnie... ale to już się*robi ładny komplet z torbą.
    Ostatnio edytowane przez xpressive ; 21-05-2009 o 15:38 Powód: Automerged Doublepost
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Na spacery w plenarze bardzo dobre. A oczywiscie, ze szeroko cos tez za jakis czas trzeba kupic

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

kolega chciał jedno szkło a canon-board poleca mu już 2 szkła i torbę - normalnie powinni tutaj płacić użytkownikom... albo już płacą ,')

Domyślnie

a co powiedzie o C 24-85 i 28-105?
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja tam wiem jedno. Jak ktoś chce kupić tanie i dobre szkło to musi kupić dwa. Jedno tanie drugie dobre.

28-135. Miałem. Na kliszy to było świetne szkło. Powiększenia max 15x21cm bo i tak większych laby nie robiły. Na 300D i 20D było przyzwoite choć ze zdumieniem oglądałem rzeczy, których na kliszy nie było widać. Na 5D... sprzedałem.

Ja bym został przy kicie i składał na lepsze - docelowe - szkło na spacerzooma. Na dzisiaj to 24-105 albo 24-70.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

wado
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xpressive Zobacz posta
    kolega chciał jedno szkło a canon-board poleca mu już 2 szkła i torbę

A może canon-board coś ufunduje ... ale cieszę się że CANONowcy się rozkręcili i prawie pobili, kto ma lepsze słoiki w torbie... normalnie rozbiłem bank... "a ja tylko pociągnął".
    :-D Dzięki z góry... czekam na więcej.
    Nie dołożę do L, bo jest "dyscyplina" budżetu!
    A z używanym szkłem, to się nie odważę. Aż tak się nie znam a cwaniaków handlujących uszkodzonymi i ponaprawczymi szkłami nie brakuje... jak zresztą można poczytać na canon-board!

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wado Zobacz posta

:-D Dzięki z góry... czekam na więcej.
    Nie dołożę do L, bo jest "dyscyplina" budżetu!
    A z używanym szkłem, to się nie odważę. Aż tak się nie znam a cwaniaków handlujących uszkodzonymi i ponaprawczymi szkłami nie brakuje... jak zresztą można poczytać na canon-board!
    Polecilem Ci dobry 70-200 L f/4 i dzisiaj tani obiektyw, o torbie nic nie pisalem, zrobisz jak zrobisz Twoje pieniadze i Twoje zdjecia. Z C. 50 f/1.8 jeszcze tanszego moga byc jeszcze lepsze.
    Ostatnio edytowane przez RomanS ; 21-05-2009 o 16:28

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów