Strona 68 z 114 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    A co do OCZ - ile sztuk przeszło przez Twoje ręce?
    Kilkanaście będzie. Wymieniałem najpierw na szybsze, potem na więcej.

Akurat tak się składa ze zajmuję się naprawami komputerów od bardzo dawna (prywatnie), trochę czasu też pracowałem w serwisie jednego z krakowskich sklepów komputerowych i wiem co na serwis wraca.
    Czyli bardzo subiektywna obserwacja. To taki sam problem jak tu na forum - gdzie nie spojrzysz to same FF/BF, padnięte migawki, uszkodzone gniazda CF itp. Normalnie nigdy w życiu nie poleciłbym Canona bo się strasznie psuje...

A prawda leży jak zwykle pośrodku - użytkownicy PCtów i różnych typów pamięci rzadko kiedy napiszą "u mnie działa w porządku" , tak samo na to forum trafiają tylko problematyczne opinie, bo po co się rejestrować i pisac "mój działa w porządku" . Tak samo Ty subiektywnie bardzo widzisz tylko te psujące się egzemplarze i to z konkretnego, ograniczonego zakresu terytorialnego. Ciężko to uogólnić do ogólnoświatowej albo nawet ogólnopolskiej produkcji/dystrybucji.
    Gdyby Ciebie i serwis w którym pracowałeś odwiedzali też ludzie tylko po to by powiedzieć "moje pamięci działają w porządku" to wtedy porównanie byłoby miarodajne... ale to nierealne.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    szczecin

Domyślnie

geil DDR2 2x2048MB 1066MHz )x2

fajne ?

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Czyli bardzo subiektywna obserwacja. To taki sam problem jak tu na forum - gdzie nie spojrzysz to same FF/BF, padnięte migawki, uszkodzone gniazda CF itp. Normalnie nigdy w życiu nie poleciłbym Canona bo się strasznie psuje...
    Nie - widziałem co było kupowane i co wracało na serwis. Zreszta napisałem że z kingstonem problemów nie ma (kingstona nie lubie i nie uzywam) i z patriotami tez nie miałem nigdy problemów.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Ostatnio wbrew temu co canis_lupus mi pisal wzialem pamieci OCZ, otrzymalem jedna kosc od razu niesprawna :> zaczelo sie od reklamacji....

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ustalmy po prostu że każdy ma swoje subiektywne doświadczenia (tak samo jak z dyskami twardymi) i nie próbujmy przedstawiać swoich subiektywnych wrażeń i doświadczeń jako prawdy absolutnej.
    Również nie chciałbym by ten wątek zmienił się w przepychanko-wyliczankę "a mój OCZ jest OK" "a ja wysłałem do reklamacji" "a moje Kingstony śmigają" , bo troszkę nie taka jest tematyka tego wątku .
    Równie dobrze możemy zacząć przepychankę PC vs Mac vs Linux, Nvidia vs ATI, AMD vs Intel, Boże Narodzenie vs Wielkanoc .

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nigdy nie pisałbym takich rzeczy na podstawie doświadczeń z kilkoma sztukami pamięci. Z mojej strony EOT.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Domyślnie

Witam
    Nurtuje mnie pytanie o typ procesora jaki nadał by się najlepiej pod obróbkę zdjęć w Photoshopie, a słyszałem już różne opinie na ten temat - mianowicie lepiej zakupić szybszy procesor dwurdzeniowy czy wolniejszy czterordzeniowy jaki będzie lepszy dla Photoshopa ?

Początki nałogu

Domyślnie

Szybszy dwurdzeniowy. Dopiero przy obróbce wideo i innych, bardziej wymagających czynnościach przydają się procesory czterordzeniowe.
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Domyślnie

Dzięki za szybką odpowiedź

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOR Zobacz posta
    Witam
    Nurtuje mnie pytanie o typ procesora jaki nadał by się najlepiej pod obróbkę zdjęć w Photoshopie, a słyszałem już różne opinie na ten temat - mianowicie lepiej zakupić szybszy procesor dwurdzeniowy czy wolniejszy czterordzeniowy jaki będzie lepszy dla Photoshopa ?
    Zależy jaki system operacyjny i jaki Photoshop.
    Jeżeli np Vista Ultimate 64bit i PS CS4 to tu masz przykład co daje więcej rdzeni:
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=594

Ja mam teraz Windows 7 RC Ultimate 64 i czterordzeniowca - wynik testu nie taki imponujący ale wszystkie rdzenie są równo obciążane.

Patrząc przyszłościowo na trendy ... raczej Quada. Chyba że komputer kupujesz na rok/dwa lata max .

Ogólnie 'czterordzeniowe' przydają się wszędzie tam, gdzie odpowiednia kombinacja aplikacja+system je obsłuży. Nie dzieliłbym przydatności zastosowaniami czy to wideo czy zdjęcia .

Strona 68 z 114 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów