Kilkanaście będzie. Wymieniałem najpierw na szybsze, potem na więcej.
Czyli bardzo subiektywna obserwacja. To taki sam problem jak tu na forum - gdzie nie spojrzysz to same FF/BF, padnięte migawki, uszkodzone gniazda CF itp. Normalnie nigdy w życiu nie poleciłbym Canona bo się strasznie psuje...Akurat tak się składa ze zajmuję się naprawami komputerów od bardzo dawna (prywatnie), trochę czasu też pracowałem w serwisie jednego z krakowskich sklepów komputerowych i wiem co na serwis wraca.![]()
A prawda leży jak zwykle pośrodku - użytkownicy PCtów i różnych typów pamięci rzadko kiedy napiszą "u mnie działa w porządku" , tak samo na to forum trafiają tylko problematyczne opinie, bo po co się rejestrować i pisac "mój działa w porządku" . Tak samo Ty subiektywnie bardzo widzisz tylko te psujące się egzemplarze i to z konkretnego, ograniczonego zakresu terytorialnego. Ciężko to uogólnić do ogólnoświatowej albo nawet ogólnopolskiej produkcji/dystrybucji.
Gdyby Ciebie i serwis w którym pracowałeś odwiedzali też ludzie tylko po to by powiedzieć "moje pamięci działają w porządku" to wtedy porównanie byłoby miarodajne... ale to nierealne.