Pytanie - czy Canon w ogóle zapowiedział następcę 35/1.4 L? Bo jeśli nie, to równie dobrze można sobie czekać na MK3.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
A mnie się podobai uważam że "uczy fotografii" ,kadrowania patrzenia i "widzenia" tego co się fotografuje. Świetny obiektyw .Amen.
Sorki, bez urazy czytaj: nie bierz tego za bardzo serio (w końcu to bardziej sprzętowe niż fotograficzne forum), ale czy to nie ty ironicznie, z emotem "" na końcu pytałeś mnie jak wypadnie 200/2 VR na D3X czyli na 8-9 MPx cropie? Bo po premierze D3x świat nie jest już taki sam... No sampli z D200/300 na nikoncafe na pęczki...
Ja rozumiem fanatyzm, itp., ale 35L to konstrukcja, która dziś ma wieki, oczywiście jeszcze pewnie z 5DV będzie dawała radę, ale - imho - wraz ze wzrostem Marków wide open będzie coraz gorsze. Do tego dochodzi poprawa winiety, powłoki (patrz Samyang) i najnormalniej w świecie inny, może szybszy,dokładniejszy autofokus/mechanika.
Do autora wątku: dla mnie temat zawsze wygląda tak: zarabiasz/żyjesz z foto - bez sensu czekać, jesteś kolekcjonerem (to chyba ja) nic nie szkodzi poczekać.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Z takimi tekstami (pomijam niby h-key) daję ci jeszcze z miesiąc na C-B
![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 12-05-2009 o 11:20 Powód: Automerged Doublepost
the silence is deafening
W wielu wątkach tego typu panuje wishful thinking, ale popatrzcie realnie - póki nie będzie lepszego szkła na rynku (czytaj: w systemie na N) - Canon nie ma żadnej motywacji do wypuszczenia poprawionej wersji.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it