Strona 8 z 24 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 231

Wątek: Zdjęcia w klubach, dyskotece itp

Bywalec Awatar Raus
    Miasto
    Nowogard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Opa_Apo Zobacz posta
    Ja też się podłączę z pytaniem. Jak oświetlenie na dyskotece wygląda chyba każdy wie. Starczy kit i 430EX? Boję się, że kit za ciemny jest. Body to 20D.
    Jesli chodzi o światło to nawet szkiełko f/1.4 nie da rady bez flasha bo w zasadzie na dyskotekach jest po prostu ciemno więc światło tylko z flasha.

Ja bym się raczej obawiał że w takiej ciemnicy autofokus kita może trochę się gubić.

Dodam ze nawet jednej fotki w życiu nie zrobiłem na dyskotece
    Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raus Zobacz posta
    Ja bym się raczej obawiał że w takiej ciemnicy autofokus kita może trochę się gubić.
    Właśnie tego się boję, że będzie się gubił i że trzeba by było ręcznie ale z taką jasnością pewnie nawet ręcznie nie da rady. Zastanawiam się też czy to AF assist beam z lampy dużo pomaga?

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Z fotografią zaczynam od niedawna, ale w klubach bywałem od dawna. Z tego co pamiętam jak parę razy spotkałem jakiś fotografów to grzali z lamp (teraz jak sobie przypominam to 580EX) a czasami nawet dwóch Co do szkieł się nie wypowiem, ale jedno jest pewne - im jaśniejsze tym lepsze.
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zapomnij zeby z kitem robilc foty na takie imprezie. AF jak w cos trafi w co ty bys chcial bedzie cud , poza tym to i tak za ciemne szklo. Lampa , jesli to nie klub w gigantycznej hali da rade. Robota jak dla mnie taka sobie , czasem dziadoska , kluby sa rozne , jesli to lubisz pol biedy , ja nie przepadam za podpitymi dresami i rzucajacymi miesem blacharami jak im cos sie nie spodoba.
    no comment...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_drops Zobacz posta
    Z fotografią zaczynam od niedawna, ale w klubach bywałem od dawna. Z tego co pamiętam jak parę razy spotkałem jakiś fotografów to grzali z lamp (teraz jak sobie przypominam to 580EX) a czasami nawet dwóch Co do szkieł się nie wypowiem, ale jedno jest pewne - im jaśniejsze tym lepsze.
    Wiadomo, że im jaśniej tym lepiej, ale z jasnych mam tylko Takumara 50 1,4 na m42 więc full manual, a robienie zdjęć na dyskotekach wymaga szybkości, a miało pomóc w dorobieniu się właśnie na przykłada takiego Canona 50 1,4

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

może i głupi pomysł, ale poprostu wybierz się do klubu i spróbuj, zobaczysz co będziesz mógł wykrzesać
    P.S.
    Zaznaczam że ja naprawde się nie znam
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Zapomnij zeby z kitem robilc foty na takie imprezie. AF jak w cos trafi w co ty bys chcial bedzie cud , poza tym to i tak za ciemne szklo. Lampa , jesli to nie klub w gigantycznej hali da rade. Robota jak dla mnie taka sobie , czasem dziadoska , kluby sa rozne , jesli to lubisz pol biedy , ja nie przepadam za podpitymi dresami i rzucajacymi miesem blacharami jak im cos sie nie spodoba.
    wiadomo, że może być nie przyjemnie, ale inaczej nie widzę możliwości aby sobie dorobić. Mam prace na wakacje ale przydało by się jeszcze coś bardziej dochodowego, a przecież nie rzucę się od razu z takim marnym ekwipunkiem i doświadczeniem na śluby, fotki produktów albo coś innego. Mam też zamiar stocków spróbować ale nie pokładam w nich wielkiej nadzieji. Masz może jakiś inny pomysł?

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

robilem jeden raz takie cos, kitem i wbudowana lampa, kit sobie rodzil odziwo nawet bez wspomagania fleszem potrafil zlapac ostrosc, przesadzacie z ta jasnoscia obiektywu, bez lampy i tak nic nie wyjdzie
    450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_drops Zobacz posta
    może i głupi pomysł, ale poprostu wybierz się do klubu i spróbuj, zobaczysz co będziesz mógł wykrzesać
    P.S.
    Zaznaczam że ja naprawde się nie znam
    niegłupi pomysł. dzięki czemu ja nie potrafię na tak proste pomysły wpaść?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez maciej76 Zobacz posta
    robilem jeden raz takie cos, kitem i wbudowana lampa, kit sobie rodzil odziwo nawet bez wspomagania fleszem potrafil zlapac ostrosc, przesadzacie z ta jasnoscia obiektywu, bez lampy i tak nic nie wyjdzie
    czyli kit i 430EX mają szanse?
    Ostatnio edytowane przez Opa_Apo ; 21-04-2009 o 21:13 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jeden raz , panie... mam napiac ze miales farta ?

Jesli znasz lokal , i mialbys cyklicznie robic ta foto wybadaj teren , jesli nie , idz na jakas impreze i spr to zobaczysz ( lepiej wpierw pogadaj z wlascicielem czy mozesz ). Jak pisalem , ja wiecej sie tego nie tkne po ostatnim klubie. Jak kasa potrzebna to coz , przynajmniej sie czegos czlowiek nauczy ;] , tak czy owak uwazaj komu robisz zdjecie , jak cos ci nie pasuje , masz obawy , zwijaj sie ze sprzetem i nie ryzykuj. Z tamronem 17-50 bys juz cos zwojowal , z kitem , coz moze i tak , ale ja bym sprawe dobrze przemyslal i jak pisalem namacalnie sprawdzil - porobil zdjecia poprostu.
    no comment...

Strona 8 z 24 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów