Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 110

Wątek: [gunia1990] sportowo

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystian123 Zobacz posta
    f8 pewnie dlatego, ze gunia1990 foci na preselekcji czasu, Bog jeden wie dlaczego
    To akurat całkiem dobrze widac po zdjęciach.. Chociaż wtedy zamiast przymykać przysłonę, może lepiej byłoby ISO zmniejszyć..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

spróbuje na manualu no...

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Spróbuj na manualu. Ustaw sobie na 5,6 (żeby migawki nie zmieniać przy okazji zoomowania), do tego ISO dobierz tak, żeby migawka w okolicy 1/1000 była i szalej. Kadruj najciaśniej jak możesz. Ile się da na bieżąco, a reszta na komputerze. Olej RAW, rób tylko w JPG Szkoda miejsca na dysku i czasu na obróbkę.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

mówisz? ok... olewam RAWy, piłke robię w jpgach...
    aha, następny sprawdzian będzie za tydzień, gdyż iż ... dzisiaj pada... a ja nie lubię moknąć ^^

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    mówisz? ok... olewam RAWy, piłke robię w jpgach...
    aha, następny sprawdzian będzie za tydzień, gdyż iż ... dzisiaj pada... a ja nie lubię moknąć ^^
    Ja bym nie olewał RAW'ów. Jeśli fotografujesz dla jakiegoś portalu/gazety i zdjęcia potrzebne są natychmiast po meczu (wysyłasz przed powrotem do domu, lub nawet w trakcie meczu) to wtedy RAW+jpeg.

Jeśli fotografujesz w manualu + RAW, a warunki oświetleniowe nie są stałe (lekkie zmiany, np trochę chmurek powodujących że raz jest jaśniej, a za chwilę trochę ciemniej) to nie musisz aż tak uważać na korekcję ustawień aparatu gdyż finalne korekty ekspozycji możesz bez problemu poprawić wywołując RAW'a... Nie wspominam o WB (automat z aparatu może się przecież pomylić akurat przy najlepszym kadrze z meczu).
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 19-04-2009 o 00:55
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Miasto
    Poznań

Domyślnie

tak, tak, ale jak mam kartę 2gb to mi na za duzo RAW+jpg nie starczy... ;/ czas kupic dodatkowa karte, ale kazdy grosz ciułam na obiektyw...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    tak, tak, ale jak mam kartę 2gb to mi na za duzo RAW+jpg nie starczy... ;/ czas kupic dodatkowa karte, ale kazdy grosz ciułam na obiektyw...
    to faktycznie jesteś w kiepskiej sytuacji, chyba na Twoim miejscu pozostałbym jednak przy jpegach (chyba że możesz wziąć laptopa/bank i zgrać zdjęcia z karty w przerwie między połowami).
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

zainwestuj w kartę.
    W zasadzie jakakolwiek szybkość - z tego co pamiętam nie masz jednocyfrowego body, więc szybkość nagrywania zdjęć przez aparat na kartę będzie miałą pomijalne znaczenie.

ja ostatnio kupowalem lexara 4gb (jakąś szybką) za około stówkę... więc pewnie można kupić mmniejsze i wolniejsze taniej.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kingston 133x 8gb 70zł. Trzeba tylko dobrze poszukać

Miasto
    Poznań

Domyślnie

karty jeszcze nie kupiłam, ale na meczu robiłam wszystko na manualu i... więcej fotek trafionych
    Poznań FC II znowu przegrało, tym razem 0:2..
    39.

40.

41.

42.

43.

44.

45.

Jest lepiej?
    Coraz bardziej odczuwam braki sprzętowe... Często aparat po prostu nie nadążał..

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów