Strona 213 z 1000 PierwszyPierwszy ... 113163203211212213214215223263313713 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 121 do 2 130 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    w takim przypadku FF i crop to zestaw desperata - przerobiłem na własnej skórze
    No i chyba masz racje. Zawsze jak mam drugi korpus crop, to nie wiem jak tego uzyc - 20mm na nim za wasko, dlatego pozyczam razem z 17-50 (dodatkowy ciezar i szklo) jak tele i 50mm to nie ta bajka co 100mm na FF, etc. zawsze cos nie pasi. Z jednej strony szkoda kasy na to co juz mam bo moglym kupic jakies ciekawe dodatkowe szklo, ale z drugiej strony komfort pracy i zdrowie wazniejsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Z jednej strony szkoda kasy na to co juz mam bo moglym kupic jakies ciekawe dodatkowe szklo, ale z drugiej strony komfort pracy i zdrowie wazniejsze.
    Paweł - kasy zawsze będzie za mało, więc rozważanie tego tematu z takiej perspektywy może (IMHO) sobie odpuść, bo to strata czasu. Zainwestuj w marketing (Twoja obecna domena z fotami ślubnymi to mentalne i namacalne amatorstwo, bo jak inaczej traktować poważnie fotografa pracującego na ślubach ze stron na DARMOWYM serwerze - zmień to wreszcie), przytnij/zmodyfikuj pakiety, spróbuj ruszyć z miejsca ceny. Jest sporo sposobów na to, by inwestycje w sensowny sprzęt były mniej bolesne i tak najbardziej będzie bolało to ze po kilku latach pogonisz zabawki za 1/3 - 1/4 ceny zakupu
    Ostatnio edytowane przez Myszoor ; 16-04-2009 o 12:41
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

... pracującego na ślubach ze stron na DARMOWYM serwerze ...
    Sluchaj nie jest darmowy bo place za niego co rok, nie ma zadnych reklam przeciez.
    A ze domeny nie mam, nie zmieniam - taka mi sie podoba, a napis republika mi nie przeszkadza. Co do slubow, wiecej nie chce sie w to pchac, bo chce robic rowniez inne rzeczy i miec wolne weekendy. Trzymam do 10/12 slubow na sezon i staram sie miec co dwa tygodnie. Potem przekazuje juz na innych. Ale dzieki za uwagi.
    Teraz zly okres, rok temu mialem nowke 5D za 4600, teraz ciezko uzywke w ktorej jeszcze migawka nie bedzie zeszmacona.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

FF i crop to zestaw desperata - przerobiłem na własnej skórze
    a ja ośmielę się być innego zdania:-D na drugim ramieniu mam zapięte 85mm 1.8 na 30D i sobię chwalę:-D
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Domyślnie

Sluchaj nie jest darmowy bo place za niego co rok, nie ma zadnych reklam przeciez.
    www.szwayko.republika.pl rozumiem, ze to wyżyny marketingu ?? OK Rozumiem tez, ze republika.pl jest Twoim sponsorem ?? Bo jak na razie to Ty ich reklamujesz w ten sposb a nie siebie. Ale OK OK - nic na siłę

A ze domeny nie mam, nie zmieniam - taka mi sie podoba, a napis republika mi nie przeszkadza.
    Pawel - Twój wybór, ale nie pisz już więcej kasa obranicza Cie zakupowo, bo juz na starcie robisz naprawdę wiele by mieć problemy z sensownymi zleceniami

Zrobil sie offtop - wiec juz kończę

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    a ja ośmielę się być innego zdania:-D na drugim ramieniu mam zapięte 85mm 1.8 na 30D i sobię chwalę:-D
    możne przestaniesz, jak od jakości zdjęć z Backup'u będzie zależeć Twoje ostateczne wynagrodzenie

PS
    Ja tez sobie kiedyś chwaliłem cropa i FF, teraz nie stać mnie na takie kompromisy :]
    Ostatnio edytowane przez Myszoor ; 16-04-2009 o 13:08 Powód: Automerged Doublepost
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Crop jest całkiem fajny o tyle, że można podpiąć pod niego jakieś tele portretowe, a na pełnej klatce zapiąć coś w "standartowym" zakresie. Typową reporterkę ślubną robisz pełną klatką i tym standartem (dla jednego może to być 24-70, dla innego 16-35, a dla jeszcze innego 50L... kwestia upodobań) a w plenerze, bądź jakieś strzały z drugiego końca kościoła, robisz cropem i podpiętą dajmy na to 70-200L. Całkiem milusi zestawik.
    Pozdrawiam!

d.m.c.
    Guest

Domyślnie

mam pytanko, jak oceniacie uzytecznosc 70-200 2.8 na slubach i weselach?

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Na ceremonii jak biegasz gdzieś po chórze to się może nadać, na weselu raczej szersze kąty. W plenerze za to super do portretów.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

ale podrozalo, ja za swoja 35tke uzywke miesieczna dalem £650 pare miesiecy temu :/ 135 tka Lka podwoila wartosc odkad kuplem tez jakies 5 miechow temu. Ja pierdziele
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna Awatar david_szczepaniak
    Miasto
    Londyn/Olesnica

Domyślnie

ale podrozalo, ja za swoja 35tke uzywke miesieczna dalem £650 pare miesiecy temu :/ 135 tka Lka podwoila wartosc odkad kuplem tez jakies 5 miechow temu. Ja pierdziele
    Niestety . Pare miesięcy temu portfel był pusty .
    Ciemna puszka i jasne słoiki
    ------------------------------------------------------

Sugerujesz, że kokosy migrują?

Strona 213 z 1000 PierwszyPierwszy ... 113163203211212213214215223263313713 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów