Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Canon 5d i Pentacon SIX

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    Jak na 40 letnie szkło ktore mozna kupic za 250 zeta to zdjecia robi wysmienite ...chyba ze spodziewałes sie kaczka bedzie kwakac ale tak to w erze ...
    Wiesz, nie o to chodzi. Stara optyka jest moim zdaniem dużo lepsza od tego co oferowane jest obecnie w sprzedaży. Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że poprzednik słynnego 24-70L, czyli 28-70L jest optycznie lepszy od swojego następcy mimo, że jest konstrukcją starszą ale wykonaną z dużą większą starannością niż obecnie i przechodził przez dużo skrupulatniejszy system kontroli jakości. Wracając do tematu - szkła którymi się bawisz mimo upływu czasu są świetne, ale były tworzone pod średni format i z Pentaconem da Ci ten obiektyw lepszy obraz niż na małej matrycy. Mówisz, że 250zeta szkło kosztuje - ja miałem kiedyś kita 18-55(takiego można kupić za 100-150zeta) i powiem Ci że zdjęcia wychodziły mi na tym samym poziomie.

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

moim zdaniem,nie ma co oczekiwac rewelacji po optyce z DDR to było dobre z tego co było u nas dostępne za komuny i taki mit pozostał,do japonczyków z tego okresu się nawet nie zbliża,najlepsze imo co można podpiąć pod cyfrowego canona to chyba starsza optyka Nikona,na m42 pewnie się też znajdą jakieś perełki ,ale chyba nawet na pewno nawet takumar nie będzie lepszy od nikkorów.Jak sie nie ma tych obiektywów to raczej nie ma co sobie głowy zawracać z kupnem przejścówki pod Psixa.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    ... Jak sie nie ma tych obiektywów to raczej nie ma co sobie głowy zawracać z kupnem przejścówki pod Psixa.
    To w 100% prawda ja sie tymi obiektywami bawie do pracy używam optyki systemowej canona ... ale jak się chce filmik nakręcić to wtedy obiektywy na m42 sie przydaja jak mało kiedy ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArekLodzPl Zobacz posta
    (...) poprzednik słynnego 24-70L, czyli 28-70L jest optycznie lepszy od swojego następcy mimo, że jest konstrukcją starszą ale wykonaną z dużą większą starannością niż obecnie i przechodził przez dużo skrupulatniejszy system kontroli jakości. (...)
    Nie każdy tak uważa.
    http://www.luminous-landscape.com/re...0-review.shtml

Uprawnienia umieszczania postów