Strona 28 z 36 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    "wysoki stopień naukowy nie chroni przed głupotą" ...
    Ja bym tak łatwo nie deprecjonował tytułów naukowych, one w ogólności nie biorą się zupełnie znikąd. Niemniej jednak tutaj to nie oni się wypowiadają, tylko jeden użytkownik powtarza to, co z ich wypowiedzi zrozumiał, a to może być dalekie od ich wiedzy. Fragment o RAID i wirusach utwierdza mnie w tym przekonaniu.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Januszu a co powiesz o lapkach SONY VAIO??
    Jak się ma sprawa z ich matrycą? Mam znajomego reportera żużlowego który był już na wszystkich żużlowych stadionach świata i ma gro kumpli nie tylko polaków i ogólnie to spora większości pro przynajmniej żużlowych korzysta z VAIO głównie tych 13"
    Samo sony chwali się ponad 90%wiernością na ich matrycy. Oczywiście wiem, że to może być zwykły chwyt marketingowy(jakieś przeliczniki albo ma to odwzorowanie ale np. jak się pracuje przy takim a nie innym świetle o odp. temp i natężeniu np. ;-) )
    Sam nie wiem bo żaden nie znam nikogo kto by lapka Soniacza miał i nie mogę porównać żadnych zdjęć na ich matrycy a na odbitce z labu.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Januszu a co powiesz o lapkach SONY VAIO??....
    Ja się poddaję. Już nie wiem jak mam pisać, że WSZYSTKIE znane mi matryce lapków z przedziału cenowego poniżej 20,000 zł są tak samo dobre czyli tak samo złe. Różnice są pomijalnie małe.

Tak, Sony Vaio też jest w tej grupie. I Asus, i Lenovo, i Toshiba, i nawet Apple. Inne też są w tej grupie. Ostatnio profilowałem "stacjonarne" Apple - gamut jak w notebooku. Lapka nawet nie da się wstępnie ustawć bo nie ma w menu możliwości regulacji kanałów RGB. Apple też - przynajmniej ten który miałem w rękach.

Wspomniany wcześniej Lenovo za 20k+ złociszy jest może i lepszy ale cena zbija z nóg a dalej display jest gorszy niż w przyzwoitym monitorze i nie odnoszę tego do Eizo ColorEdge CG.

EDIT: PS. Proszę nie pytać o inne marki - to wszystko naprawdę jest z tej samej fabryki, eeee... tj z tej samej klasy...

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Ja bym tak łatwo nie deprecjonował tytułów naukowych, one w ogólności nie biorą się zupełnie znikąd.
    jakis czas temu, nie pamietam dokladnie ile lat temu a nie chce zmyslac..
    jakis wykladowca amerykanskiej uczelni prowadzil badania odnosnie swojej pracy i przez to wyladowal na uniwerku jagielonskim. Wtrakcie przegladania opracowan naukowych ww uniwersytetu jakby nie patrzec z piekna karta i osiagnieciami, gosc sie zalamal.. w jakims ogromnym procencie te prace byly plagiatami, albo pracami skrajnie niespojnymi, tak jakby pisanymi przez kilka osob i zlozonymi na predce w jedna calosc..
    co najciekawsze, gosc poszedl z tym do wladz uczelni to go olali.. sprawa byla troche opisana w prasie ale konsekwencji tego nie bylo zadnych..
    dlatego niestety mamy tak niski poziom innowacyjnosci, gdyz wiele z tych tytulow wzielo sie wlasnie z niczego..
    nie chce tu wrzucac do jednego worka wszystkich, ale to sprawa plagiatow w polskim swiecie naukowym wciaz jest zajebi... tabu, bo gdyby zabrac sie za to na powaznie to obawiam sie iz ogromna rzesza naszych "znakomitych" "profesorow", "doktorow" "magistrow" etc szybko pozbyla sie tytulow..
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Myślę, że to niestety prawda. Nie mówiąc o procederze kupowania prac magisterskich i doktorskich. Nie wiem czy to też nazywa się plagiatowaniem, bo nie zrzyna się z już powstałych prac, tylko zleca się za pieniądze napisanie nowej. Myślę, że całkiem znaczący procent studentów tak właśnie robi, tak wynika z mojego rozeznania, nie wiem jak z doktorami.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nieźle odjechaliśmy od tematu wątku ;-P
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    jakis czas temu, nie pamietam dokladnie ile lat temu a nie chce zmyslac..
    jakis wykladowca amerykanskiej uczelni prowadzil badania odnosnie swojej pracy i przez to wyladowal na uniwerku jagielonskim.
    ...w jakiej dziedzinie?
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    ...w jakiej dziedzinie?
    niestety naprawde nie pamietam, jedyne co mi utkwilo w glowie to to ze nikt nawet nie probowal z tym nic zrobic, mimo ze facet poszedl z tym do wladz uczelni..
    bylo troche w prasie, kiedy ktos probowal kilka lat temu wprowadzic za pierwszym razem w Polsce ten soft do sprawdzania prac naukwych pod katem plagiatow i nikt tego w polskich uczelniach nie chcial..
    autor artykulu opisal ta sprawe jako jeden z powodow tego dlaczego byc moze wladze uczelni nie sa w ogole tym zainteresowane..
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 31-03-2009 o 20:33
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    niestety naprawde nie pamietam, jedyne co mi utkwilo w glowie to to ze nikt nawet nie probowal z tym nic zrobic, mimo ze facet poszedl z tym do wladz uczelni..
    bylo troche w prasie, kiedy ktos probowal kilka lat temu wprowadzic za pierwszym razem w Polsce ten soft do sprawdzania prac naukwych pod katem plagiatow i nikt tego w polskich uczelniach nie chcial..
    autor artykulu opisal ta sprawe jako jeden z powodow tego dlaczego byc moze wladze uczelni nie sa w ogole tym zainteresowane..
    OK czyli "fakt prasowy" (jedna baba, durgiej babie...)
    Fotograf platoniczny

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Ciekawie wygląda gamut http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...6.14083.0.html szkoda że szklany Niestety oglądać na żywca nie miałem okazji ale za to przechadzając się koło Vobisa mój wzrok przyciągnął http://www.vobis.pl/oferta/notebooki...730_p8600.aspx i powiem że jak ktoś ma ochotę to polecam się wybrać i oblukać i swoje spostrzeżenia opowiedzieć tutaj bo ja się nie czuje kompetentny. Mnie się bardzo spodobało to co zobaczyłem mimo że niestety też matryca szklana i też niestety brak klawiatury numerycznej. Powiem więcej, mimo że to matryca TN, kąty widzenia prawie jak w starych IBM wyposażonych w matryce IPS i kolory jak dla mnie rewelacja.
    Pozdrawiam

Strona 28 z 36 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów