Strona 16 z 26 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 258

Wątek: Obiektyw do wesel / ślubów

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Głębię ostrości da sie i cropem zrobić, bez przesady.
    Banan, chyba nie do końca mnie zrozumiałeś. Ja tylko chciałam powiedzieć, że każdy musi przebyć jakąś drogę w tym co robi by stać sie profesjonalistą.
    Jeśli ktoś bierze za reportaż ślubny 1500 złotych, to pewnie albo FF ma w planach, albo już kupił.
    Od czegoś trzeba jednak zacząć i mało kto zaczyna od FF i drogich eLek.
    Nie można więc krytykować kogoś, kto robi zdjęcia na ślubach cropem z kitem nie widząc jego zdjęć.
    Poza tym tak jak napisałam, nie każdego stać na opłacenie profesjonalisty, angażuje więc amatora godząc się w tym, że zdjęcia nie będą idealne - jakieś jednak będą, pamiątka będzie.
    Są młode pary, które w ogóle nie chcą zdjęć, proszą wujka czy znajomego o zrobienie dwóch "fotek" w trakcie przysięgi.
    Różne są wymagania i tyle.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Mnie ja się para pyta jakim sprzętem robię zdjęcia to od razu nie chce mi się z nimi gadać

Zablokowany

Domyślnie

To masz profesjonalne podejście. A kiedy chce ci się z nimi gadać, jak pytają o pogodę? Klient, który ma zapłacić ma prawo pytać o wiele spraw, również o używany sprzęt. Sam, gdybym brał np. kamerzystę na ślub (nie znam się na kamerach) to zapytałbym czy pracuje na CCD, HD, czy może na VHS - bo później widząc miłego pana z cegłą na ramieniu mógłbym się już pocałować w d...

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

troche sie dziwie niektorym mlodym ktorzy nie wyluskaja tego przyslowiowego tysiaka na zdjecia. Sam mialem wesele niecaly rok temu, wiem ze koszty imprezy sie praktycznie w 95% zwracaja z kopert. Co jak co ale czlowiek sie hajta (teoretycznie ) raz w zyciu i na taka okazje nie wziasc fotografa? I to lepiej dobrego fotografa Nie mozna czegos takiego tlumaczyc finansami, no chyba ze rzeczywiscie jest taka lipa z pieniedzmi ze wesele na 10 osob itp...
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    To masz profesjonalne podejście. A kiedy chce ci się z nimi gadać, jak pytają o pogodę?
    Zdecydowanie bardziej.
    Pogoda to ważna rzecz. A tak poważnie podstawa to portfolio. A czym te zdjęcia były zrobione to i tak bez znaczenia bo za rok czy dwa jak będę realizował ich zlecenie to i tak będę miał jakiś inny, następny aparat. A może i system.

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    troche sie dziwie niektorym mlodym ktorzy nie wyluskaja tego przyslowiowego tysiaka na zdjecia. Sam mialem wesele niecaly rok temu, wiem ze koszty imprezy sie praktycznie w 95% zwracaja z kopert. Co jak co ale czlowiek sie hajta (teoretycznie ) raz w zyciu i na taka okazje nie wziasc fotografa? I to lepiej dobrego fotografa Nie mozna czegos takiego tlumaczyc finansami, no chyba ze rzeczywiscie jest taka lipa z pieniedzmi ze wesele na 10 osob itp...
    Nie dziw się, to zależy od preferencji młodych. Jedni chcą mieć pamiątkę ze ślubu i wesela w postaci zdjęć wykonanych przez zawodowego fotografa, inni wolą te pieniądze przeznaczyć na podróz poślubną, uzupełnić budżet domowy itp, i zadowalają się fotkami wykonanymi przez wujka ciocię lub kolegów.
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W temacie, pytanie - trafia mi się ślub na którym mam popstrykać, czy canonik 17-55 f/2.8 będzie dobrym rozwiązaniem, do tego celu ?

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekm79 Zobacz posta
    W temacie, pytanie - trafia mi się ślub na którym mam popstrykać, czy canonik 17-55 f/2.8 będzie dobrym rozwiązaniem, do tego celu ?
    W zależności do jakiego aparatu go przyłączyć. Mi się kiedys zdazylo tym obiektywem robić jakąś impreze ale szczerze bez jakiś wielkich rewelacji w porównaniu do innych obiektywów, ale też nie jest tak zle.

Reasumujac. Jeżeli masz tylko ten obiektyw to smiało.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez zbyszekjan Zobacz posta
    Nie dziw się, to zależy od preferencji młodych. Jedni chcą mieć pamiątkę ze ślubu i wesela w postaci zdjęć wykonanych przez zawodowego fotografa, inni wolą te pieniądze przeznaczyć na podróz poślubną, uzupełnić budżet domowy itp, i zadowalają się fotkami wykonanymi przez wujka ciocię lub kolegów.

Jedni wolą a poźniej płacz że nie mają pamiątkowych zdjęć ze ślubu(wesela) bo te zdjęcia od wójka,ciotki, kolezanki wcale nie są takie jak się spodziewali.
    Ostatnio edytowane przez adi760303 ; 22-03-2009 o 14:20 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    W zależności do jakiego aparatu go przyłączyć. Mi się kiedys zdazylo tym obiektywem robić jakąś impreze ale szczerze bez jakiś wielkich rewelacji w porównaniu do innych obiektywów, ale też nie jest tak zle.

Reasumujac. Jeżeli masz tylko ten obiektyw to smiało.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

No właśnie się tak zastanawiam czy wystarczy..
    No właśnie mam tylko ten. Podpięte do 50D.
    Będę dysponował jeszcze lampą 580EX II, ale to jeszcze trochę nauki mnie czeka

Dopiero zaczyna Awatar utente

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Fotki z copa juz robia mi sie bardziej plaskie bo wiem czego cropem nie mozna zrobic a co mozna FF
    Dopiero zaczynam więc nie wiem, co to jest crop i FF?
    Eos 400D, sigma 18-200, tamron 70-300+macro.
    Kilka filtrów

Strona 16 z 26 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów