Dla wszystkich fotografujących w studio pozycja must have: http://www.galaktyka.com.pl/index.ph...hegory=&id=314. Jeszcze jej nie ma ale można zamawiać, mam angielski orginał super.
Dla wszystkich fotografujących w studio pozycja must have: http://www.galaktyka.com.pl/index.ph...hegory=&id=314. Jeszcze jej nie ma ale można zamawiać, mam angielski orginał super.
PozdRufka
Flowenol
-------------------------------------------------------------
Life is too short for reading MTF charts.
Craig16229
o co chodzi z tym wydaniem? nigdzie ksiazki nie ma, a niby juz wyszla - widzialem oferte na alegro, a poza tym wszystkie ksiegarnie zgodnie pisza, ze brak u wydawcy. na stronie wydawcy niby dostepna, ale w opisie ma 0 stron. zamowilem w niedziele, i do dzisiaj zadnego potwierdzenia wyslania ksiazki ani nic w tym stylu.
kupil ja moze ktos z Was? jesli tak to gdzie?
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka
Pewnie mają poślizg, książka miała być 31 marca.
Z nie wydanych a czekających na premierę to polecam się szykować na tą pozycję: http://merlin.pl/Uchwycic-moment_Joe.../1,651457.html
PozdRufka
Flowenol
Craig16229
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka
Książka: Światło w fotografii: magia i nauka już jest dostępna. Wydawca ma ją od ... prawie tygodnia bo była dostępna też na targach w Łodzi w czwartek razem z drugą nową książką tego wydawcy: Pracując ze światłem. A to, że książek nie ma w księgarniach to norma. Dziwię się, że w Empiku jeszcze jej nie mają. (W każdym razie z tego co wiem to jest dostępna obecnie na alledrogo, merlinie no i u wydawcy).
Merlin: tutaj Już zamówiłem, akurat na urodziny ;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
O przepraszam, nie zauważyłem linka w poście powyżej :-)
Dodam tylko , że obawiam się trochę tłumaczenia. Najbardziej cenię sobie tłumaczenia Piotra Cieślaka, wszystkie książki Kelby'ego są spod ręki pana Cieślaka i moim zdaniem wychodzi mu to doskonale. Tu niestety pracę wykonał ktoś inny, mam nadzieję, że będzie ok...
Ostatnio edytowane przez iREM ; 08-04-2009 o 13:58 Powód: Automerged Doublepost
O tłumaczenie myślę, że możesz być spokojny: Paweł Kazimierczak. Konsultację Światła robił natomiast Andrzej ZygmuntowiczPowinno być dobrze
PS
Sorry, teraz zauważyłem, że Twoj post dotyczy: Uchwycić moment
Tej książki jeszcze w rękach nie miałem, więc się nie wypowiadam![]()
Nie mów hoop dopóki nie zobaczysz
Co do drugiej pozycji wydanej przez Galaktykę Pracując ze światłem. Warsztaty fotografii krajobrazowej, którą wczoraj przyniosła listonoszka to bardzo polecam.
Książka zawiera dużo dobrych i bardzo dobrych zdjęć, z tym, że te dobre uważane są za złe, bo książka opiera się na przedstawieniu zdjęć autorów oraz nadesłanych przez innych i ich krytyce.
Omawiane zdjęcia są małe, prawie jak miniaturki w galerii internetowej. Można to usprawiedliwić trochę ilością zdjęć poddawanych opisowi, choć wolałbym zapłacić nieco więcej aby widzieć je większe.
Przy omawianianym zdjęciu znajduje się nota jednego z autorów książki co jest dobrego lub niedopracowanego w danym zdjęciu oraz opis samego fotografa mniej więcej w kolejności: miejsce, sprzęt, technika, obróbka, inspiracja, styl, marzenia.
Przy większych zdjęciach jest nazwijmy to wstępniak do działu napisany przez jednego z autorów i krótkie porady od tegoż.
I działy:
1. Wstęp
2. Dzikie miejsca
3. Krajobrazy współtworzone przez człowieka
4. Detale krajobrazu
Ostatnio edytowane przez Flowenol ; 09-04-2009 o 08:43
PozdRufka
Flowenol
Craig16229
To są te same zdjęcia co w całym rozdzialeOmawiane zdjęcia są małe, prawie jak miniaturki w galerii internetowej. Można to usprawiedliwić trochę ilością zdjęć poddawanych opisowi, choć wolałbym zapłacić nieco więcej aby widzieć je większe.Tzn. każde zdjęcie jest przedstawione normalnie (nazwijmy to w dużym formacie), a następnie analizowane pod koniec każdego rozdziału) Również polecam.