Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 235

Wątek: [marekb] Ślubne, trash the dress

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

tak, lampy były na 1/4. A mnie własnie o to biegało i wcale nie chodzilo mi o to by wyraxnie orzwierciedlić kształt twarzy
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Wiesz, to tylko moja skromna opinia, może nie wszyscy podzielają moje zdanie a może wręcz nie podziela go nikt. Pozwólmy wypowiedzieć się innym w temacie. Do tego zdjęć jest 9 i do każdego wypadałoby ustosunkować się oddzielnie a to już małe wypracowanko. Wydaje mi się, ogólne odczucie wystarczy.
    sergiusz, chętnie poznam szczegóły, nawet w punktach. Po to tu wystawiamy by się uczyć, a ty jako fachmanpowinieneś napisac co nalezy a czego nie mozna..
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 10-03-2009 o 17:50 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A dlaczego do zdjęć wziąłeś niebieskie korale?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

A dlaczego do zdjęć wziąłeś niebieskie korale?
    no a dlaczego niee...?? to akurat wizarzystka sobie dopasowywała a i mnie pasowały,no bo buty miała niebieskie... ty pewnie wziąłbyś białe...?? Sergiusz zmień dealera albo bierz połowę. Cholera zaczne chyba brac przykłady z tej twojej strony o warsztatach tam światło na kilku - widzę jest super... A poważnie to jak masz konkretne uwagi, to pisz konkretnie.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Wiesz, mam taki zwyczaj zadawać czasem pytania niby nie na temat. Chcę po prostu wiedzieć jaki był zamysł zdjęć. Skoro było Tobie wszystko jedno co do korali to czy mam prawo twierdzić, że nie dopatrzyłeś się kilku cech charakterystycznych dla twarzy modelki i zginęły pod pudrem?

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

A propos wizażu, trochę kiepski. Wygląda jakby tak na szybko był robiony, z grubsza ciosany, za dużo i niezbyt prosto...
    Tylko pierwsze fajne jak dla mnie, kaloryfer czy tam coś mi nie przeszkadza
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    A propos wizażu, trochę kiepski. Wygląda jakby tak na szybko był robiony, z grubsza ciosany, za dużo i niezbyt prosto...
    Tylko pierwsze fajne jak dla mnie, kaloryfer czy tam coś mi nie przeszkadza
    no bo było na chybcika- zona z dzieckiem na ręku robiła w ciemnym korytarzu- obiecała się poprawic za to modelka ma 14-lat i jak na początek myślę, że zadanie wykonała..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wiesz, mam taki zwyczaj zadawać czasem pytania niby nie na temat. Chcę po prostu wiedzieć jaki był zamysł zdjęć. Skoro było Tobie wszystko jedno co do korali to czy mam prawo twierdzić, że nie dopatrzyłeś się kilku cech charakterystycznych dla twarzy modelki i zginęły pod pudrem?
    ok, dorobie jakąś filozofię
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 10-03-2009 o 19:47 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Marek to nie chodzi o dorabianie filozofii, ja piszę na serio. W tego rodzaju fotografii ważne są nawet na pierwszy rzut oka banalne szczegóły nad, którymi musisz panować bo one stanowią o końcowym efekcie.Inaczej filozofię należy dorabiać przed zrobieniem zdjęć a nie po. Idąc do studia musisz lub raczej powinieneś mieć jakiś pomysł na zdjęcia a nie pozostawiać coś przypadkowi czy Pani od make up. Oczywiście nie oznacza to, że nie masz się liczyć z jej zdaniem czy opinią.
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 10-03-2009 o 20:03

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

sergiusz, naprawdę nie widzisz tu pomysłu...?? 3dni przed zdjęciami pomysł w głowie miałem i wykonałem... no jesli nie widzisz, to albo ja nie dokładnie pokazałem albo tobie trzeba podpisywac kazde zdjęcie jak to ty robisz by ciebie ktoś zrozumiał lub w ogóle chciał zrozumieć. Wiesz, to dziewcze to moja 14-letnia córa, i tymi kilkoma portretami chciałem pokazać jej piekno. No cóż, obiektywny na pewno nie jestem i nie bedę twoja metodą pokazywał jak zmieniała się z maleńkiej dziewczynki którą z resztą jest nadal bez tego makijazu. Nie wiem, czepiasz się obróbki a firmujesz w swojej stopce jakieś warsztaty i w galeriach portrety pożal się Boże, ze światłem ponizej krytyki, zdjęcia jakby surówki prosto z puszki, że o kadrach nie wspomne... I co ja mam ciebie słuchać i brac przykład skąd...?? z tych swoich przypadkowych pstryków do których wlasnie dorabiasz "filozofię" na swojej galerii..?? Ale ok bedę się stosował do rad, szkoda ze nie potrafisz konkretnie powiedziec co ci sie nie podoba i dlaczego. Tracisz czas pisząc ogólniki zamiast w jednym w dziewieciu punktach wypunktować mnie krok po kroku..

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Wiesz skoro to Twoja córa, to ja może wstrzymam się od punktowania punkt po punkcie bo dochodzi do tego emocjonalne podejście do zdjęć a nie mam ochoty urazić Ciebie nawet przez nieuwagę. Dla mnie zdjęcia to zdjęcia i o nich mogę rozmawiać tak, że niepotrzebnie wszedłeś w zbędne z mojego punktu widzenia szczegóły osobowe. Mogę tylko już zupełnie na marginesie wspomnieć, że najtrudniej chyba fotografować osoby sobie bliskie lub dobrze znane. Dla mnie EOT.
    Pozdrawiam!

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

no widzisz, niezła wymówka... a ja mysle ze nie wiesz co piszesz i przeanalizować nie potrafisz

Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów