Strona 17 z 24 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 235

Wątek: [marekb] Ślubne, trash the dress

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Mylisz się, jak pokażesz inne zdjęcie, zdjęcia to chętnie podyskutuje. :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

14 lat, hmm...
    Nie pomyślałbym wcześniej, więc + za wydobycie kobiecości z dziewczęcia
    A wracając do makijażu - skoro taka młoda cera to i pudru powinno być zdecydowanie mniej bo chyba raczej nie potrzeba tyle

P.S.
    Trzeba też przyznać, że Sergiusz potrafi zasiać sporo dziwnych, kontrowersyjnych wypowiedzi...
    Ostatnio edytowane przez magart ; 10-03-2009 o 21:35
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    mozesz to rozwinać...?? szczególnie chodzi o obróbkę i kompozycję..??ale tak konkretniej, ok..?
    Hmm.. to może ja rozwinę, skoro Sergiusz ma jakąś niemoc..:grin:
    Po pierwsze również + za stylizację, bo w życiu bym nie pomyslał, że dziewczyna ma 14 lat..
    Nie wiem czy takie przepały jak na #11 sa dopuszczalne, ale o ile nadały jakiś tam klimat zdjęciu, tak na #12 i #13 to rozświetlanie twarzy, wyglądające jak wyprane kolory nie służy w ich odbiorze. ale to tylko IMHO.
    Nie wiem w zasadzie czego jest to wina, czy mocnego cropa, czy wyostrzania, ale w tych zbliżeniach twarzy włosy niekorzystnie wyszły.. trochę jakby się sklejały i trochę jakby były.. tłuste:-) na #17 i #18 na dekolcie też mozna zauważyć takie kwadratowe pixele..
    Poza tym seria bardzo przyjemna w odbiorze. Piękne oczy ma córka, podoba mi się to jej spojrzenie z ukosa:-)

Btw. też bardzo ciekawa wymówka:

a i mnie pasowały,no bo buty miała niebieskie...
    ..skoro na jedynym zdjęciu na którym widać jej stopy pokazałes ją.. boso

Widzę, że dobry wątek i b.dobre fotografie produkujesz. zachęcam do wstawiania kolejnych, przy okazji dowiem się czegoś ciekawego od Sergiusza:grin:

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Marek!
    Jeśli nie masz więcej córek;-) i ją ostatnio widziałem to jaaaaaa. Pogratuluj Izie makijażu i metamorfozy.
    A co do zdjęć - jeżeli chciałeś ukazać piękno córki i jej metamorfozę to:
    1) Nikt nie wie, że Twoja córa
    2) Nikt nie wie jak wygląda bez makeup (ja wiem - jaaaaaka różnica )
    3) Na zdjęciach nie wygląda na 14 lat
    4) Zgadzam się co do strony technicznej z przedmówcami
    No, a teraz mnie bij na gg
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

no chwała Bogu, że Bogu dzięki bo jakby tak nie daj Boże to niech Pan Bóg broni... wreszcie jakaś konkretniejsza krytyka;

slider, zapewne pomyliłeś n-ry są pod zdjęciami, nie zaś nad bo na 11 nie ma przepalów.Na trzech nastepnych są na tle bo tłem jest softbox i to jest mój zamysł i moja próba pokazania profilu i półprofilu Beaty trochę inaczej. Efekt bardzo mnie, Izie i samej modelce się spodobał. Niestety, a szkoda po tych postach wynika, że tylko nam.Będe jednak takie czynił dalej bo dla mnie efekt takiej kontry jest ok. No może, do komputerowego lamusa ale co mi tam... Co do włosów i widocznych pixeli: zdjęcia nie ostrzone z wyjątkiem usm po zmniejszeniu z promieniem 0,2px. To Iza miała taką wizję posklejać chyba gumą w strąki. Nie mogę sie jednak doszukać tych pixeli na dekoldzie..?? Makijaż mocniejszy bo trądzik lekki jest i trzeba było go zamaskować. Makijaż był jednak tak dobry, że praktycznie nie bawiłem się się w ogóle w retusz. Obróbka sprowadzona do koloru, kontrastu, nasycenia i tyle.. Co do wymówki to: jakie pytanie taka odpowiedź, mogłem równie dobrze czerone, fioletowe czy inne, ale pasowały mi te niebieskie.

Rysiaczek, twoje zdanie, ale i tak cie dorwę w KR ... zdrajco..

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

marekb - dwie uwagi.
    1. Sergiusz rzeczywiscie ma zwyczaj przyczepiania się i takiego gadania na okolo, ze az sie nie chce sluchac.
    2. Jezeli jednak sie przemysli na chlodno o co mu chodzilo.. mi np te korale tez nie pasuja. Do urody córki widzialbym grubsze i czerwone/pomaranczowe. Wtedy tylko ten niebieski cien na oczach by nie pasował, wiec tzeba by go bylo zmienic. W kwestiach makijazu to do viteza jednak
    Od strony nie makijazowo-stylistycznej zdjecia przyjemne, a dziewczyna wyszla na duzo wiecej A.. urode udało Ci się pokazac Jest bardzo ladna

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

wracam do korali, imho mnie te korale do tej tonacji makijażu najbardziej pasowały i tego dalej się będę trzymał. Jak następnym razem dam czerwone to sergiusz napisze: a ty czemu bez czapki..
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 10-03-2009 o 23:41

Domyślnie

slider, zapewne pomyliłeś n-ry są pod zdjęciami, nie zaś nad bo na 11 nie ma przepalów.
    Racja. Jestem przyzwyczajony, że najpierw pada numer, a potem foto:-) więc do każdego numeru o którym psałem musisz wprowadzić korektę +1, żeby się zgadzało, ale to i tak Cię nie przekona o tym dekolcie.. Nie wiem, może niech ktoś inny się wypowie i mnie poprze, bo może faktycznie nie mam racji, tylko astygmatyzm, którego jeszcze nie wykryto?:grin: a może obrabiałeś zdjęcie na 8 bitach (co raczej mało prawdopodobne)?

btw w kwestii świecenia. Oprócz kontry, rozumiem stndard? 45 st w boku i z góry + jakies doświetlenie?:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

slider, szczerze to ja nic nie widzę robię jeszcze na bańce i może na lcd-ku cos widać...?? Jeśli już cos mogło popsuć to programik do napisów, bo naprawdę obróbki tyle co na lekarstwo..

Domyślnie

Jeśli już cos mogło popsuć to programik do napisów,
    Dobra, ok, zrozumiałem..

Strona 17 z 24 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów