Strona 39 z 65 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 648

Wątek: Portret: 85mm/1.8 vs. 50mm/1.4 ..ktory lepszy....?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    ...ale oczywiście go nie mają
    Ale za to na Allegro jest dostępny bez problemu w cenie ok. 1150 zł, oczywiście mowa o nowym egzemplarzu. Gdyby do ceny którą oferuje serwis cyfrowe.pl dodać koszty wysyłki to wychodzi podobna kwota do tej z ofert Allegro a problem dostępności znika.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 05-02-2009 o 18:12
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ts147 Zobacz posta
    Zestaw podobny do Waszego ;-), ale po radach tutaj na forum odebrałem dzisiaj 85/1.8. Zdecydowałem się na 85 także dlatego (poza cechami już tu wymienionymi), że robię dużo zdjęć moim prawie 2 letnim bliźniakom (także pomieszczenia) i chyba 85mm po cropie pozwoli robić mi bardziej naturalne zdjęcia - dzieci nie czują tak bardzo mojej obecności i są bardziej pochłonięte sobą - specjalnie sprawdzałem te ogniskowe (50/85) na L-ce przed decyzją .
    To rowniez zależy od metrażu pomieszczeń! Ja mieszkam w bloku i 50tka to był kompromis, żeby nie wychodzić na balkon!
    Camera Obscura

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Ale za to na Allegro jest dostępny bez problemu w cenie ok. 1150 zł, oczywiście mowa o nowym egzemplarzu. Gdyby do ceny którą oferuje serwis cyfrowe.pl dodać koszty wysyłki to wychodzi podobna kwota do tej z ofert Allegro a problem dostępności znika.
    Kupując poprzez allegro radzę najpierw zapytać o dostępność. Nawet jeśli ktoś pisze, że obiektyw jest "od ręki".

Bywalec Awatar Tomek W.
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No tylko ze ja kupujac za 1060zl na cyfrowe.pl plus np. oslona org. canonowska na ten obiektyw za 90 zl mam sume 1150zl, moge sobie i poczekac, grunt ze cena ok, a odbior to ja mam osobisty w warszawie, czyli 0 zl koszty wysylki.

Ps. 85 moge miec od reki za 1250 zl, nie czekajac w ogole.
    CANON 40D + EF 24-105L

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

A mam pytanko do posiadaczy 85tki..f/1,8...... Mój egz. chodzi bardzo ładnie, ostrzy w punkt nie ma ff/bf AF chodzi ok, ostrość na 1,8 przyzwoita ale.... właśnie coś w nim GRUCHA... Jak go przechylam lekko potrząsam wygląda tak jakby się soczewki ruszały albo gruchały listki przysłony ? ... Czy ten typ tak ma że tam pogruchuje sobie w środku ? Czy z moim jest coś nie tak ?
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    Jak go przechylam lekko potrząsam wygląda tak jakby się soczewki ruszały albo gruchały listki przysłony ? ... Czy ten typ tak ma że tam pogruchuje sobie w środku ? Czy z moim jest coś nie tak ?
    W moim egzemplarzu podczas przechylania także słychać delikatny "stukot" jednakże w żaden sposób nie wpływa on wzorową pracę obiektywu. Możliwe iż odgłos ten ma związek z jego konstrukcją wewnętrzną.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 04-03-2009 o 18:42
    EOS + Speedlite

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

jeżeli komus tez grucha to proszę tu http://www.canon-board.info/showthread.php?t=44680
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja mam inne szybkie pytanie - Czy ktos z userow 85 1.8 uzywa zamiennika oslony przeciwslonecznej? Pytam, bo mocowanie oslony w 85 jest inne niz pozostale moje szkla (cienki rowek mocowania) i obawiam sie, ze zamiennik moze slabiej trzymac niz oryginal.
    Czy jest sens brac org czy kupic zamiennik?

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Najlepiej kupić raz a dobrze czyli oryginał. Zamienniki są dużo gorzej spasowane oraz wykonane i nie chodzi tutaj wyłącznie o zamiennik ET-65 III. Na zamienniki szkoda funduszy i zdrowia.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Ja mam inne szybkie pytanie - Czy ktos z userow 85 1.8 uzywa zamiennika oslony przeciwslonecznej? Pytam, bo mocowanie oslony w 85 jest inne niz pozostale moje szkla (cienki rowek mocowania) i obawiam sie, ze zamiennik moze slabiej trzymac niz oryginal.
    Mam taki zamiennik i żałuję. Osłona jest kiepsko spasowana i fatalnie wykonana. Żeby ją prawidłowo założyć, trzeba się porządnie namęczyć.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 39 z 65 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów