Ostatnio edytowane przez axk ; 05-02-2009 o 18:12
EOS + Speedlite
No tylko ze ja kupujac za 1060zl na cyfrowe.pl plus np. oslona org. canonowska na ten obiektyw za 90 zl mam sume 1150zl, moge sobie i poczekac, grunt ze cena ok, a odbior to ja mam osobisty w warszawie, czyli 0 zl koszty wysylki.
Ps. 85 moge miec od reki za 1250 zl, nie czekajac w ogole.
CANON 40D + EF 24-105L
A mam pytanko do posiadaczy 85tki..f/1,8...... Mój egz. chodzi bardzo ładnie, ostrzy w punkt nie ma ff/bf AF chodzi ok, ostrość na 1,8 przyzwoita ale.... właśnie coś w nim GRUCHA... Jak go przechylam lekko potrząsam wygląda tak jakby się soczewki ruszały albo gruchały listki przysłony ? ... Czy ten typ tak ma że tam pogruchuje sobie w środku ? Czy z moim jest coś nie tak ?
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*
jeżeli komus tez grucha to proszę tu http://www.canon-board.info/showthread.php?t=44680
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*
Ja mam inne szybkie pytanie - Czy ktos z userow 85 1.8 uzywa zamiennika oslony przeciwslonecznej? Pytam, bo mocowanie oslony w 85 jest inne niz pozostale moje szkla (cienki rowek mocowania) i obawiam sie, ze zamiennik moze slabiej trzymac niz oryginal.
Czy jest sens brac org czy kupic zamiennik?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący