Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 94

Wątek: Canon 70-200 f4 L ? Co się z nim dzieje?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi2 Zobacz posta
    Ale sam fakt zarobku nagannym nie jest. W mojej opinii.
    zgadzam sie - tu decyduje klient.. kupuje albo nie.. tym bardziej ze nie jest to rzecz niezbedna do zycia a kaprys/parcie na nowe szklo..

przy okazji wspolczuje bana - za soczyste pyskowki nie raz byly tylko warny ale widac czasy sie zmieniaja - az strach sie bac co bedzie mozna mowic za np. pol roku / rok ;-)
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 04-03-2009 o 14:46

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Jeśli w transakcji kryje się kłamstwo, oszustwo i machloja - to jest naganne. Sprawa dla mnie oczywista. Ale sam fakt zarobku nagannym nie jest. W mojej opinii.

pozwolę sobie zabrać głos, bo śledzę Twoje ogłoszenia.

Ja również nic nie mam do Ciebie, handluj, handluj i zarabiaj! Z tego co wiem masz żonę, dziecko, nikt nie przekaże Ci darowizny by żyło Wam się lepiej i dostatniej. Kupuj taniej, sprzedawaj drożej! Mamy wolny rynek! W tej materii popieram Cię HIMI w całej rozciągłości!!! Powodzenia!!!

ale...

... chodzi o styl w jakim to robisz. Twoje opisy, dlaczego sprzedajsz, dlaczego chcesz kupić są żenujące!!! nie raz z nich wyłem ostro i wiem, że kilka osób również. Są śmieszne, wzajemnie się wykluczające, ze sobą sprzeczne (np. opisy przy sprzedaży lamp błyskowych, raz Ci potrzebne 2.8, raz Ci za ciężkie - zdecyduj się, albo pisz prawdziwy powód sprzedaży). Sporo osób to zauważa, ze względu na Twój staż na forum mało kto jest gotów w stanie zwrócić na to uwagę.
    Ja to mówię głośno! popieram to, że handlujesz i chcesz zarabiać, ale właśnie przez wzgląd na Twój staż na forum (co rodzi pewną dozę zaufania i gwarancji prawdomówności) nie powinienieś "bajkopisać"! Pisz wprost, mam to i to, za tyle i tyle - jak się komuś nie podoba, to niech sobie szuka gdzie indziej!

Ban od Viteza? Uważam, że niepotrzebny - znów górę wzięły emocje, najlepiej się przeprosić nawzajem i powrócić do narmalności.

Pozdrawiam tych na górze i na dole, tych z prawej i z lewej, a wszystkim spokoju ducha życzę
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

himi2
    Guest

Domyślnie

Nie chcę bić piany. Nie mam sobie nic do zarzucenia, śmiało spojrzę w oczy każdemu, kto coś ode mnie kupił. Sam patrzę też w oczy tym, którzy mi coś sprzedali, a było tego trochę i to za nie małe pieniądze. W meandry powodów zmian (może niejasnych dla niektówych) wdawać się nie chcę, bo zanudzę. Nie przekonanych nie przekonam. Ci, z którymi miałem kontakt - mam nadzieję - nie mają mi nic do zarzucenia. Pozdrawiam

Do przedmówcy - co ma do tego fakt, że mam rodzinę, dzieci... Nie pojmuję. System ocen nabiera rozpędu: otóż mam też pracę w redacji, sprzedaję zdjęcia do innych mediów, robię ślubniaki - gdybym nie miał tych wszystkich źródeł zarobkowania, mógłbym ,,handlować''? Bo żywię rodzinę? Zaczyna mnie niepokoić system ocen na forum. Sam kupuję od kolegów, którzy ,,handlują'' - to pejoratyw na tym formum - zdaje się. Nie miałem do żadnego pretensji. Nie jesteśmy dzieciakami i nie wydajemy pieniążków tutusia (ja nie wydaję) więc sprawa ocenności niech pozostanie między usługobiorcą a usługodawcą. Sekundanci nie są potrzebni. Tu widać jak brakuje części forumowiczów opcji ,,dodaj komentarz'' w dziale giełda. Transakcje wyparłyby serie ocen i opinii....
    Ostatnio edytowane przez himi2 ; 04-03-2009 o 16:29

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Oburza was zwykła polityka cenowa. Trzeba się z tym liczyć, że ceny rosną. Sprzedający, zwłaszcza handlowiec ma pełne prawo podnieść cenę na to samo szkło, gdy wokół ceny rosną. Nie widzę w tym niczego zdrożnego.

Himi, tez nie widze w tym nic zdroznego bo to w koncu ja sie musze godzic lub nie na warunki. Ale gdyby sprzedawca powiedzial wprost: jak wiadomo , ceny ida w gore dlatego zmuszony bylem podniesc cene szkla, a nie wciskac kit , ze to juz nowa partia, skoro wiadomo ze to dokladnie to, co stalo kilka dni temu. Wtedy mogę mieć zal tylko do siebie, ze nie pospieszylem się z kupnem jak był w korzystnej cenie. Jest pewna roznica miedzy koniecznoscia podnoszenia wynikajaca z praw rynku a ta druga dodatkowo przyozdobioną klamstwem. W takim wypadku ocena sprzedawcy bardzo spada... bo oznacza to ze moge sie spodziewac oszustw w wielu innych przypadkach.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 04-03-2009 o 16:41
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

himi2
    Guest

Domyślnie

Twój przypadek jednak nieco się różni od zarzucanej mi podwyżki cen szkła. Wystawiłem za 1920, kilka dni później (nie miałem klienta - którego spuściłem mówiąc ,,dawaj więcej'', a tak na forum bywało) podniosłem cenę, bo nie ma możliwości edycji postów po czasie. Mam do tego prawo. Malkontenci niech nie wchodzą na moje posty w giełdzie. Ja sam szukając 35 śledziłem jak na aukcjach rosną ceny tego szkła z dnia na dzień. Kupiłem przez forum. Kolega, który mi sprzedał też pewnie nie dołożył do interesu, ale nie zamierzam przeklinać go trzy pokolenia wstecz. Jestem już dużym chłopcem, nie będę płakał.

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Do przedmówcy - co ma do tego fakt, że mam rodzinę, dzieci... Nie pojmuję. System ocen nabiera rozpędu: otóż mam też pracę w redacji, sprzedaję zdjęcia do innych mediów, robię ślubniaki - gdybym nie miał tych wszystkich źródeł zarobkowania, mógłbym ,,handlować''? Bo żywię rodzinę? Zaczyna mnie niepokoić system ocen na forum.

ostatni raz się tu wypowiadam i spadam, bo też nie chcę pienić!

To nie żaden system ocen (przynajmniej w moim przypadku), pracujesz w redakcji, robisz ślubniaki, handlujesz itd. po to by utrzymać siebie i rodzinę (o to mi chodziło), więc czynienie Ci zarzutu, że kupujesz i sprzedajesz drożej (i nie łamie to żadnych przepisów prawnych) jest nie na miejscu i dlatego w tym aspekcie trzymam Twoją stronę i życzę Ci sukcesów na tych wszystkich polach działalności (mam nadzieję, ze teraz jaśniej).
    Co do stylu się wypowiedziałem i nie mam nic do dodania!

miłego dnia.
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    ... chodzi o styl w jakim to robisz. Twoje opisy, dlaczego sprzedajsz, dlaczego chcesz kupić są żenujące!!! nie raz z nich wyłem ostro i wiem, że kilka osób również. Są śmieszne, wzajemnie się wykluczające, ze sobą sprzeczne (np. opisy przy sprzedaży lamp błyskowych, raz Ci potrzebne 2.8, raz Ci za ciężkie - zdecyduj się, albo pisz prawdziwy powód sprzedaży). Sporo osób to zauważa, ze względu na Twój staż na forum mało kto jest gotów w stanie zwrócić na to uwagę.
    Ja to mówię głośno! popieram to, że handlujesz i chcesz zarabiać, ale właśnie przez wzgląd na Twój staż na forum (co rodzi pewną dozę zaufania i gwarancji prawdomówności) nie powinienieś "bajkopisać"! Pisz wprost, mam to i to, za tyle i tyle - jak się komuś nie podoba, to niech sobie szuka gdzie indziej!
    Zgrabnie napisane, wlasnie o to mi chodzilo.

Handluj ile wlezie, ale rob to otwarcie.
    Wychodzi na to ze nie mozesz sie zdecydowac na szklo od pol roku.
    A przeciez pracujesz w redakcji, sprzedajesz zdjecia, slubniaki..

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Ja sam szukając 35 śledziłem jak na aukcjach rosną ceny tego szkła z dnia na dzień. Kupiłem przez forum. Kolega, który mi sprzedał też pewnie nie dołożył do interesu, ale nie zamierzam przeklinać go trzy pokolenia wstecz. Jestem już dużym chłopcem, nie będę płakał.
    Jako, ze to akurat ja Ci sprzedawalem to szkielko, to moge smialo napisac - dolozylem. niewiele, ale jednak dolozylem - kupilem je 3 m-ce temu za 3850zl + filtr za 99zl+ przesylka. Tobie sprzedalem za 3900 z filtrem i przesylka. Przelicz to sobie, biorac pod uwage rowniez to, ze w zlotowka za ktora Ty kupiles ode mnie byla o kilkanascie % slabsza niz tak, za ktora kupowalem ja.

Nie podoba mi sie to w jakim swietle mnie stawaisz w swojej wypowiedzi
    Ostatnio edytowane przez spoon ; 04-03-2009 o 17:50
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie może zakończcie te wyliczanki. W chwili obecnej kolega Himi nie ma możliwości odpisać na zarzuty i jest mocno nie fair pozostawianie ich bez możliwości odpowiedzi.
    Może któryś mod się zlituje i zamknie w związku z tym ten wątek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

ja juz z Himi'm wszystko sobie wyjasnilem i z mojej strony EOT.
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów