Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 94 z 94

Wątek: Canon 70-200 f4 L ? Co się z nim dzieje?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    I przegiął . Kolejne nadwyrężone ego.
    Pytanie za 100 punktów: - czyje ego, kolego

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Szkoda, że dopiero teraz zauważyłem wątek, kolega Himi może odpowiedzieć jak go odbanują.

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Kupowanie sprzetu od forumowuch kolegow 'dla siebie' jak najtaniej zeby za chwile wystawic na forum do sprzedania po sporo wyzszej cenie. Ja nie mam nic przeciwko, ale napisz otwarcie ze jestes handlarzem, a nie ze szukasz sprzetu dla siebie.

Piszesz ze kolega zrobil licytacje na swoje szklo. No i zrobil. A Ty sprzedawales 70-200 f4 najpierw za 1900 a pozniej napisales ze teraz to juz cena 2000pln. Nagle poszla wartosc do gory?
    Przyznam, że też mi się to nie spodobało. Szkło, o którym tu rozmawiamy Himi kupił ode mnie jakiś tydzień wcześniej za 1600 pln. Nie mam problemu z ceną, które za nie dostałem, mimo, że kupiłem za 1800. Natomiast mam problem z tym, że ktoś mi wciska kit, że szkło kupuje dla siebie, ale wystawia je na sprzedaż zaraz po otrzymaniu przesyłki. Uważam, że to jest nieuczciwe. Podsumował już to za mnie poprzednik:

Cytat Zamieszczone przez adikPL Zobacz posta
    Twoje opisy, dlaczego sprzedajsz, dlaczego chcesz kupić są żenujące!!! nie raz z nich wyłem ostro i wiem, że kilka osób również. Są śmieszne, wzajemnie się wykluczające, ze sobą sprzeczne (np. opisy przy sprzedaży lamp błyskowych, raz Ci potrzebne 2.8, raz Ci za ciężkie - zdecyduj się, albo pisz prawdziwy powód sprzedaży). Sporo osób to zauważa, ze względu na Twój staż na forum mało kto jest gotów w stanie zwrócić na to uwagę.
    Ja to mówię głośno! popieram to, że handlujesz i chcesz zarabiać, ale właśnie przez wzgląd na Twój staż na forum (co rodzi pewną dozę zaufania i gwarancji prawdomówności) nie powinienieś "bajkopisać"! Pisz wprost, mam to i to, za tyle i tyle - jak się komuś nie podoba, to niech sobie szuka gdzie indziej!
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
    Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Zablokowany

Domyślnie

Nie zamierzam bić piany po zdjęciu ze mnie bana, ale wypada mi odpowiedzieć. Autorzy zarzutów pod moim adresem albo nie chcą czytać ze zrozumieniem, albo po prostu mają pretensje do mnie za całe zło świata.

Kupiłem tę czwórkę dla siebie, a kilka dni później jeden z forumowych kolegów podesłał mi link do dobrej oferty na 70-200/2,8. Kupiłem to 2,8, bo uznałem, że warto. Zostałem z dwoma szkłami tych samych ogniskowych. JAK BYK napisałem to w wątku opisując całą sprawę i zaznaczając, że oba mi nie są potrzebne. Sprzedać mogłem każde z nich, zasada była taka, że to nie sprzedane zostawiam sobie.

O co masz pretensje, że ja nie wystawiłem twojej ceny na to szkło? 70-200/2,8, które kupiłem tak okazyjnie również nie oferowałem za cenę nabycia. Komuś się tu wydaje, że mam taki obowiązek? A z jakiej przyczyny? Podpisywałem kupując od ciebie jakieś zobowiązanie?

Ludzie. Ja też nie wypisuję do kolegi, który miesiąc temu kupił ode mnie dwie ele, że mogłem mu sprzedać o 500 pln drożej każdą, bo tak poszły ceny. Dwóch obrażalskich ma do mnie żal, że:
    - jeden sprzedał za 1600, a ja dostałem za to samo dwie stówy więcej
    - drugi, że oddał mi 5d w rozliczeniu za deesa, a ja na tę piątkę sprzedałem.

Panowie - nikt wam nie bronił sprzedać swoich ,,skarbów'' drogo zamiast oddawać wstrętnemu himiemu za pół darmo. A zarzuty, że miało być dla mnie, a było dla kogoś innego....No proszę was...Czy płakałem wam na ramię, że jak mi nie sprzedacie puszki, czy szkła to rzucę się z mostu, bo złamiecie moją miłość do fotografii?

Mam nadzieję, że obrazowo - raz na zawsze - wyjaśniłem swój stosunek do całej tej sprawy. Nie będę już polemizował, bo wracam po niesłusznym banie i zamierzam nie dostarczać moderatorom powodów do zmartwień.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 10-03-2009 o 12:44

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Uważasz, że nie czytamy ze zrozumieniem:

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Autorzy zarzutów pod moim adresem albo nie chcą czytać ze zrozumieniem, albo po prostu mają pretensje do mnie za całe zło świata.
    Piszesz potem tak:

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Dwóch obrażalskich ma do mnie żal, że:
    - jeden sprzedał za 1600, a ja dostałem za to samo dwie stówy więcej
    To o mnie, więc ja proszę o przeczytanie ze zrozumieniem mojego posta:

Cytat Zamieszczone przez Poohutch Zobacz posta
    Nie mam problemu z ceną, które za nie dostałem, mimo, że kupiłem za 1800. Natomiast mam problem z tym, że ktoś mi wciska kit, że szkło kupuje dla siebie, ale wystawia je na sprzedaż zaraz po otrzymaniu przesyłki.
    Innymi słowy, to jest w porządku, że jesteś w stanie zarobić na szkle, którego ja już nie potrzebuję. Dla mnie to sytuacja jak z oddaniem samochodu do komisu: komisiarz zarabia, a ja mam problem sprzedawania z głowy. Tylko status "forumowego mądrali" w moim odczuciu wymaga przestrzegania pewnych standardów. Wszystko już było zresztą napisane.
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
    Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910

Uprawnienia umieszczania postów