Strona 5 z 30 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 291

Wątek: futeraly na obiektywy przypinane do paska

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A może mi ktoś powiedzieć jakie lenscesy Lowepro trzeba kupić aby weszły następujące szkła z założoną osłoną:
    - 85 1.8
    - 35 1.4L
    - 50 1.4
    Wszystkie z osłonami!!!
    I am FX

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    A może mi ktoś powiedzieć jakie lenscesy Lowepro trzeba kupić aby weszły następujące szkła z założoną osłoną:
    No już bez przesady..:neutral: Skoro wiesz czego szukasz, wiesz jakiej firmy, wiesz jak to ma wyglądać, wiesz jakie szkła mają wejść i wiesz jakie mają wymiary (bo mniemam, że posiadasz te szkła) to czego jeszcze chcesz się dowiedzieć..?:neutral:
    btw. jesli nie posiadasz tych szkieł, to na stronie producenta napewno wszystko jest skrzętnie notowane (razem ze średnicą filtra i osłon:wink

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

- 85 1.8
    - 35 1.4L
    - 50 1.4
    Wszystkie z osłonami!!!
    Nie sugeruj sie tym, jaki pokrowiec sprzedawca oferuje do danego szkła - ja na takim proponowanym się zawiodłem, tzn miał za małą średnicę. Teraz mierzę obiektyw dokładnie z założoną osłoną i wtedy rozmiarowo dopasowuję pokrowiec z oferty sklepowej. Jeśli chodzi o jego długość, to dobieram ciut dłuższy - różnicę w wymiarze dla lepszego bezpieczeństwa wypełniam wycinaną na dno pokrowca grubszą pianką. Osobiście polecam Lowepro - mają bardzo dobre wykonanie.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

dokladnie, trzeba potestowac samemu,

doradze tylko ze warto kupowac takie porowce ktore mieszcza obiektyw z zalozona normalnie oslona przeciwsloneczna, zaoszczedza to czas przy wyciaganiu (rzecz jasna szerokie katy w tym wypadku odpadaja bo oslona jest za szeroka)

ja uzywam:

50L - Lowepro 2S
    16-35L - Lowepro 2S
    135L - Lowepro 3

24L i 35L jak mierzylem tez powinny ladnie wejsc w Lowepro 2S

85 1.8 nie wiem jaki jest dlugi z zalozona oslona

dodam, ze np battery pack do lampy wejdzie do Pouch'a 20
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 24-02-2009 o 22:17
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    No już bez przesady..:neutral: Skoro wiesz czego szukasz, wiesz jakiej firmy, wiesz jak to ma wyglądać, wiesz jakie szkła mają wejść i wiesz jakie mają wymiary (bo mniemam, że posiadasz te szkła) to czego jeszcze chcesz się dowiedzieć..?:neutral:
    btw. jesli nie posiadasz tych szkieł, to na stronie producenta napewno wszystko jest skrzętnie notowane (razem ze średnicą filtra i osłon:wink

Pozdrawiam
    Doskonale wiem, że wymiary na papierze a wymiary w rzeczywistości to dwie różne rzeczy. Obiektyw może wchodzić luźno lub ciężko na styk. Nie mówiąc o tym, że ja chcę wsadzić z osłoną przeciwsłoneczną. A nie kupię w ciemno. Więc dlatego pytam.
    I am FX

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Doskonale wiem, że wymiary na papierze a wymiary w rzeczywistości to dwie różne rzeczy.
    Fakt, ale tak, jak koledzy napisali; najlepiej samemu pójść do sklepu i sprawdzić, bo z tego co zauważyłem, to nie cierpią one na brak futerałów (w przeciwienstwie do szkieł):-). Tak samo, czemu miałbyś bardziej wierzyć danym kolegów niż papierowym? te pierwsze są zazwyczaj subiektywne i to co dla jednego będzie w sam raz, dla drugiego będzie za duże, lub na odrwót;-)

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Osobiście polecam Lowepro - mają bardzo dobre wykonanie.
    A ja osobiście polecam futerały Newswear'a, także bardzo dobrze wykonane a na dodatek z dużo wytrzymalszych materiałów niż futerały Lowepro. Przy okazji futerały te oferują szybszy i wygodniejszy dostęp do sprzętu oparty na rzepach a nie zamkach.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 24-02-2009 o 23:51
    EOS + Speedlite

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Witajcie
    Posiadam Lens Case3 do obiektywu 70-200L/4 is .
    Kupowałam ponieważ w tym sklepie nic nie było więcej .
    Mam pytanie obiektyw wchodzi luźno a to dlatego że osłona założona na odwrót (to zaczy nie służy w tym przypadku jako osłona przeciw słoneczna) jest ciut szeroka po założeniu na obiektyw ale to wiadomo.
    Gdy Lens Case 3 jest przypięty do plecaka z boku a w środku jest w/w obiektyw to cały czas słyszeć telepanie.
    Obiektyw jest luźny ,osłona szersza to chyba tak ma być ? czy tak u was się zachowuje obiektyw w L.C. ?
    A może mam za szeroki jak będzie niższy numer to znowu z osłoną nie wejdzie.
    W czy Wy nosicie 70-200 L/4is ?
    Pozdrwiam

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

B&H pokazuje dla tego szkła Lens Case 2W...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Czy ktoś z was spotkał się z futerałami czy kieszeniami przypinanymi do paska do których można wsadzić obiektyw (np. 70-200 lub 24-70) z założonym tulipanem i z zapiętym body?

Może istnieje coś takiego jak kowboje mają w westernach, pas biodrowy z kaburą na rewolwer. Z tą różnicą, że zamiast wtykać rewolwer wsadzało by się np. 40D z 70-200 f/2.8 i założonym tulipanem. A z drugiej strony 40D z 24-70 f/2.8.

Spotkaliście się z czymś takim?

Strona 5 z 30 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów