Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 57

Wątek: Canon 1000d -wyświetlacz nie świeci, nie da się robić zdjęć

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Hmm.. A może mieć to związek ze zdjęciami, które robiło się wcześniej (z lampą, długi czas naświetlania, długa seria?) Wiem, że wtedy aparat lubi się "ciąć", ale tak odrazu po włączeniu..? Może też coś z kartą, zbyt słaba, wolna, zapełniony bufor aparatu.. mozliwości jest wiele, tylko nie wiadomo gdzie tkwi problem..:-) jak komuś na Żytniej naprawią usterkę, to niech podzieli się wrażeniami.

Pozdrawiam
    Nie sądzę aby to było bezpośrednio związane w z wcześniej wykonywanymi seriami zdjęć, bo to właśnie dzieje sie po włączeniu. Jeśli autor wątku rozwiąże problem to niech się podzieli co było przyczyną usterki.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

A słuchajcie, czy jest jakiś soft na necie do 1000d? Jeśli go wgram, to automatycznie tracę gwarancję? Czy jak to jest?

Edit:

Hmm, ale jak sobie teraz przypomniałem, to żeby wgrać nowy firmware, to trzeba wejść do Menu - a w tej sytuacji się nie da :C
    Ostatnio edytowane przez piotrusb ; 22-02-2009 o 11:38

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Odwołuję poprzedni post, okazało się, że aparat mojej dziewczyny pojechał już do serwisu, czekamy więc na werdykt Żytniej

PS: Tak, tak - podzielę się wrażeniami, jak aparat wróci do Częstochowy

Kikz
    Guest

Domyślnie

kto jeszcze miał taki problem??

Kikz
    Guest

Domyślnie

Wyczytałem w instrukcji że napis Busy wyświetla się przy ładowaniu lampy błyskowej. wiec pewnie coś z tym będzie.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kikz Zobacz posta
    Wyczytałem w instrukcji że napis Busy wyświetla się przy ładowaniu lampy błyskowej. wiec pewnie coś z tym będzie.
    To też, btw już to sugerowałem:-) oprócz zdjęć z lampą, moze się to pokazac przy dłuższych seriach robionych w RAW'ach, długim czasie naśietlania, lub w przypadku wolnej karty.. generalnie wtedy, gdy bufor aparatu jest zajęty..:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Kikz
    Guest

Domyślnie

No to nie potrzebnie powtarzałem No ale i tak jestem ciekaw co się tam porobiło... czekamy na info od właściciela

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Słuchajcie, podobno na Żytniej stwierdzili, że to cała płyta główna padła (ale to z tego co słyszałem od taty dziewczyny, aparat jeszcze nie wrócił z Wwy) i koszt naprawy to miał być coś ponad 500 zł (aparat na gwarancji jest, więc to tylko teoretyczna cena). Naprawa trwa ponad 2 tygodnie, więc Żytnia stwierdziła, że należy się Patrycji nowe body, które niedługo ma przyjechać, co ze starym się stanie - nie wiem

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Pewnie wyladuje jako nowe w MM ;]

powsianka
    Guest

Domyślnie

Witam, serdecznie. Ja również mam podobny problem i szlafg mnie trafia. Uzywałem kilka lat 350 d, zrobilem tysiace zdjęc i nigdy przenigdy nie czekałem na ładowanie lampy...może jedna sekunde. Kiedyś zauwazyewłem problem 'Busy' na apaaracie kolegi 400D....tzn własanie co klka zdjęc pojawai sie 'Busy' i przez dobre pare sekund nie da sie zrobić zdjecia. Ja kupilem 1000d ..i jest to samo. EWwczoraj robilem cały dzień fotki w pomieszzceniu...nie było żadnego problemu. Zdjęcie za zdjęciem..cąły czas błusk z błyskiem. Pod paru godzinach zminiełme akumulator na nowo ładownay....i co zdjęcie 'Busy' na wyswietlaczu. Mogłem robić zdjęcie co okolo 10-15 sekund...jak na jakims tanim kompakcie. Myslalem ze moze zły akulmulator. Wsadzielem spowrotem tamtem prawie rozładowany..i to samo.... Przyszedlem do domu..wkurzony na maxa... bo nie byłem w stanie zrobic zdjcec w kilka bardzo ważnych dla mnie momenów...i w domu znowu wszytko ok...fotka za fotka z flasehm bez problemu. Czytam forum i takie problemy ludzie maja z 1000d, 400d i 450d....O co chodzi???? aparat musiał w koncu odpoczac?..przcież to nie ta klasa aparatów? Naprawde w życie nie miałem takie problemu z 350d. Dać go na serwis? Czy te apaaraty tak maja? Pozdrawaim

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów