Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: Fotoforma W W-wie

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Współczuję.

BTW: jeśli chodzi o doliczenie prowizji za płatność kartą to jest to niezgodne z prawem więc .....
    Nie wiem jaki oni tam mają regulamin ale większość sklepów foto które doliczają prowizję w związku z płatnością kartą stusuje prosty manewr. Otóż płacąc gotówką masz po prostu rabat natomiast korzystając z karty płacisz normalnie Znaczy się ceny jakie podają są z tym niby rabatem rabatem.

Uzależniony

Domyślnie

Żeby nie było niejasności. cała sprawa nie rozbija sie o te 3% dopłaty w przypadku karty choć sam fakt że takie "zagrywki" sklep stosuje nie swiadczy o nim najlepiej. o fakcie dopłaty 3% jeśli płatnośc kartą zostałem uprzedzony w mailu i potem w rozmowie telefonicznej gdy potwierdzałem sumę jaką mam miec przy sobie aby zapłacić za sprżęt. Natomiast o tym że sprżet nagle podrożał ( podrożał w ciągu 1 godziny dopoki jechałem po odbiór ) dowiedziałem sie na miejscu gdy przyszło do odbioru. i owa podwyżka nie ma nic wspolnego z płatnością kartą gdyż wczesniej zaopatrzyłem sie w odpowiednia sumę gotówki podaną przez pracownika fotoformy.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 17-02-2009 o 18:45

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Heh, dziwnie to z tą Fotoformą, jedni chwalą, drudzy - narzekają. Może to zależy od zmiany..? W każdym bądź razie ja tam byłem raz, i podtrzymuje opinie ze klientów tam traktują byle jak..nawet mniej niż byle jak. Zastałem 3-ech panów za ladą, coś sobie opowiadali i się uśmiechali, wiec humor dobry. Ale wchodzę, w połowie sklepu mowie grzecznie "Dzień dobry", a oni wszyscy tylko odwrócili na mnie głowy i się spojrzeli wilczkiem... i już...i dalej rozmowa, żadnego słowa, skinięcia głową nic... To mnie rozbroiło.. popatrzyłem na sklep i wyszedłem..tyle.
    A zresztą co ja się czepiam po prostu nie wyglądem "PRO", nie miałem Dsa na szyi a z tyłu nie szedł tragarz z 5 skrzynkami Peli, bo przecież napisano że "Fotoforma for Proffesionals". Taki prosty człowiek jak ja to raczej musi szukać czegoś z napisem "For Amateurs" .

Uzależniony

Domyślnie

wrazenia z samego sklepu miałem podobne. ale nie zwracalem uwagi bo generalnie szedłem sfinalizować konkretną, wydawałoby sie prostą i uzgodnioną do końca sprawę czyli odebrać zamówiony towar.

rezultat taki że podobnie jak dark4blade te marne nascie K PLN pojechałem zostawić w innym sklepie . bardziej "for amatours" . widać "fotoforma for proffesionals" nie zawraca sobie głowy takimi drobnymi kwotami.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dark4blade Zobacz posta
    Heh, dziwnie to z tą Fotoformą, jedni chwalą, drudzy - narzekają. Może to zależy od zmiany..? W każdym bądź razie ja tam byłem raz, i podtrzymuje opinie ze klientów tam traktują byle jak..nawet mniej niż byle jak. Zastałem 3-ech panów za ladą, coś sobie opowiadali i się uśmiechali, wiec humor dobry. Ale wchodzę, w połowie sklepu mowie grzecznie "Dzień dobry", a oni wszyscy tylko odwrócili na mnie głowy i się spojrzeli wilczkiem... i już...i dalej rozmowa, żadnego słowa, skinięcia głową nic... To mnie rozbroiło.. popatrzyłem na sklep i wyszedłem..tyle.
    A zresztą co ja się czepiam po prostu nie wyglądem "PRO", nie miałem Dsa na szyi a z tyłu nie szedł tragarz z 5 skrzynkami Peli, bo przecież napisano że "Fotoforma for Proffesionals". Taki prosty człowiek jak ja to raczej musi szukać czegoś z napisem "For Amateurs" .
    Powiem Ci........ że jakbym widział siebie w wielu innych sklepach :neutral:.
    Widać też nie wyglądam "PRO" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

moje doświadczenia z fotoformą są również bardzo negatywne. Próbowałem kupic u nich 2 obiektywy, ogólnie były na stanie, więc złożyłem zamówienie, dzwonie do nich, a pan w słuchawce, że nie, w tej cenie to w zyciu mi nie sprzedadzą. Pytam więc dlaczego mają taką cene na stronie oraz dlaczego mają towar na stanie (na stronie), odpowiedź oczywiście, że pomyłka i że jak czytałem regulamin to wiem, że jak nie potwierdzili zamówienia to nic nie muszą. Niby tak, ale jakoś mi sie juz z nimi nawet gadac nie chciało (zwłaszcza jak po minucie już słyszałem odpowiedni cytat z regulaminu), ceny na stronie, szczególnie te atrakcyjne to ściema, a cała firma przypomina zabawe w partyzantkę. Strach pomysleć gdyby trzeba było cos u nich reklamowac. Tyle z moich doświadczeń. Nie polecam.

Berta
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dark4blade Zobacz posta
    Ja u nich kupowałem juz 2 razy i za kazdym razem bardzo dobrze odebrałem sklep, widze ze któryś z Was panowie opisał swoją historię i dalej posypały sie mejle typu "usmiechali sie ,wiec dobry humor - spojrzeli sie wilczkiem" Ludzie czasy Subiekta z Lalki mineły bezpowrotnie , kto z Was lubi jak jest natychmiast atakowany po wejsciu do sklepu? (dla miłościwie nam kupujących , tak?)Ja osobiście wolę spokojnie oglądać a jesli mam juz cos upatrzone to wtedy żądam aby poswięcono mi czas prezentując towar .Wracając jednak do tematu to moze dobrym rozwiązaniem by było wysłać do nich mejla z linkiem aby odpowiedzieli na zarzuty .Zaraz napiszecie ze ich bronię , może tak gdyz jak pisałem kupowałem juz u nich a takze polecałem znajomym którzy kupowali nie tylko sprzet pro ale tez ten bardzo amatorski i pozniej podczas rozmów potwierdzali moje spostrzezenia ze sklep Ok .Mnie tez udzielili informacji ze płacąc kartą jest drozej i wiecie co ? zacząłem sprawdzac u innych na stonach foto , większosc sklepów ma tą samą polityke przy płaceniu kartą -doliczają .
    Pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie

ale przecież nie o te 3 % przy płaceniu karta tu mówimy! o tym fakcie uprzedzają i choć można na to narzekać to wiele sklepów taki trick stosuje.. chodzi o cos innego. o to że ceny w necie to jedno a jak przyjeżdza po odbiór okazuje sie że w tych cenach nie sprzedają . pomimo tego, że wczesniej /godzinę wczesniej/ potwierdzili tel. że wszystko OK.towar odłozony i mozna przyjechac po odbiór.
    Jeśli ktoś uważa że takie zachowanie mieści sie w normie to trudno. Ja uwazam to za absolutne lekceważenie klienta i bedę odradzał zakupy w tym "sklepie"

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    chodzi o cos innego. o to że ceny w necie to jedno a jak przyjeżdza po odbiór okazuje sie że w tych cenach nie sprzedają .
    Jeśli historii nie ubarwiłeś(aż nierealne coś takiego się wydaje) to delikatnie mówiąc przesadzili. Kompletny brak szacunku do klienta, generalnie aż nasuwają mi się negatywne stereotypy o cyganach, ruskich bazarowych sprzedawcach i innych drobnych cwaniakach...

Uzależniony

Domyślnie

Wiesz, wielokrotnie czytając o problemach za sklepami nachodziły mnie refleksje typu : to niemozliwe żeby sprzedawca strzelał sobie takiego samobója.. sam po negatywnych recenzjach omijam szerokim łukiem niektóre "sklepiki" .
    to jest kompletny brak wyobraźni i myślenia w perspektywie dalszej niż dzisiejsze faktury i dzisiejszy zarobek. szczerze mówiąc jestem w delikatnym szoku po kontakcie ze "sklepem" fotoforma.

Zakładam że fotoforma wymyśliła sobie wariant następujący: klient jechał godzinę do nas przez zakorkowaną warszawę. OK. złupimy go dodatkowo na parę stówek przecież sie nie zawinie i nie odejdzie. przy tej kwocie kilka stówek dopłaty to nic. Otóz nie Panowie z fotoforma!!!. Odejdzie. i zawróci po drodze kilku kolejnych klientów.

napisze jeszcze że z mojej strony padła propozycja "negocjacji" mimo że to wbrew moim zasadom. poprostu w głowie mi sie nie mieściło takie zachowanie sklepu i sądziłem że normalni ludzie w przypadku takiego problemu siadają do rozmów i starają sie znależć rozwiązanie. w sklepie nie było żadnego klienta i można było spokojne porozmawiaći znależć rozwiązanie. Ale nic z tego. w sklepie fotoforma obowiązuje zasada :"bierz za ile mówimy albo spadaj i nie zawracaj gitary" .(oczywiście forma wprzekazania tej info była inna ale sens wypowiedzi pracownika dokładnie taki) Nie było żadnej propozycji wybrnięcia z zaistniałej sytuacji i rozwiązania problemu. SZOK mimo ża 100% winy było po stronie fotoformy.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 18-02-2009 o 10:46

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów