Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Gdzie robicie odbitki?

Coś już napisał Awatar Liska
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Gdzie robicie odbitki?

tzn czy polecacie jakiś konkretny punkt/firmę?
    Interesuje mnie Warszawa.
    Z góry wielkie dzięki

Początki nałogu Awatar Madroz
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Ja - co prawda z południa, ale polecam Mediamarkt. Dosyć tanio i można na miejscu dogadać się z człowiekiem, który będzie sterował labem.
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

wilab, profilab wilab tani i niezle profilab drozej i lepiej :-)

Bywalec Awatar storm
    Miasto
    PL / WAW

Domyślnie

Profilab.. tia.. ostatnio zrobilem 37 odbitek 15x21, policzyli mi 3,5 za sztuke..
    Okazalo sie potem ze papier jakis dziwny nie markowy..
    Jakosc ok.. ale nastepnego dnia kapnela mi kropelka wody na jedno z tych zdjec..
    chcialem ja delikatnie wysuszyc a zeszla farba z tego miejsca do bieli..
    Pomiedzy foty pani z labu wcisnela plytke cd co okazlo sie ze zdrapalo farbke z nosa postaci na zdjeciu..

Mam wiec mieszane uczucia jesli chodzi o profilab..

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

ja polecam lab-net.pl.
    mozna on-line u nich zamawiac, chyba ze ktos ze slupska to na miejscu.
    Ceny sa bardzo przystepne, bo jak dobrze pamietam, za format A4 to kwota 4,5zl.
    Co do jakosci tez nie mam zastrzezen.

Pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja robie w Profilab... a dokladniej wrzucam przez e-foto (ich serwis internetowy) i odbieram osobiscie.
    Probowalem w Wilabie ale nie zaliczyli malego testu - zrobilem jednoczesnie te same odbitki (kilka roznych zdjec, cz-b, kolorowe, rozne formaty) w Wilabie i w Profilabie... te z Wilabu mi sie absolutnie nie podobaly - nie ta kolorystyka... po prostu inne maszyny (Agfa a nie Fuji bodajze).
    Oczywiscie mozna wszystko w kompie profilowac pod lab... ale jesli sie wszystko robi w sRGB i monitor ma sie dobrze skalibrowany,to porzadny lab powinien dobrze zrobic odbitke.

Storm - z labami trzeba walczyc, reklamowac, wyklucac sie czasami o swoje... nawet zawodowcom i wielkim slawom potrafia zwalic odbitki...
    Jesli odpuszczasz i tylko potrafisz marudzic znajomym/w internecie na lab to nigdy nie znajdziesz idealnego. Jesli zrobili ci odbitki nie tak jak chciales - jedziesz z powrotem i awanture robisz.
    Ja juz dwa razy sie w Profilabie awanturowalem i zawsze powtarzali usluge.

Bywalec Awatar storm
    Miasto
    PL / WAW

Domyślnie

Ok bardzo chetnie bym z nimi podyskutowal na ten temat.. ale poniewaz sa to moje pierwsze odbitki z cyfraka i takiego rozmiaru.. wiec nie wiem czy to norma czy nie.. nie wiem na co powinienem zwracac uwage..
    Papier firmowy od spodu jest podpisany prawda?

Coś już napisał Awatar Liska
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki serdecznie za wszystkie namiary.
    Ostatnio robiłam odbitki w Empik Foto - przeżyłam załamanie - trawa była koloru sznurowadeł, jakie nosiło się w latach 80-tych.
    :-)

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Ja co prawda odbitek juz dawno nie robilem, ale filmy do wywolania daje do Geanta w Krakowie. Po 40 minutach filmy moge odebrac (akurat zdarze zrobic zakupy), gosc zawsze zapyta czy pociac i po ile klatek i jeszcze zapakuje w folie.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Szykuję się do zrobienia odbitek z plików cyfrowych. Jestem zdecydowany na ProfiLab, no bo o nim się fajnie wypowiadacie. Czy może coś się zmieniło od tamtego czasu???
    Pozatym czy ma znaczenie do ktorego ProfiLabu (ProfiLab Express) zaniosę pliki???

Czy robią zlecenia z dnia na dzień???
    Czy ceny są w miarę normalne???
    Będę robił raczej 15x21, chociaż chciałem 20x30; ale nie wiem czy wyrobie z kapustą :-?

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów