Strona 59 z 114 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    W kompie z którego właśnie piszę jest 3 szt, z tej właśnie uwalonej serii. Jakoś nie obgryzam paznokci z nerwów, ani nie boję się o kilkanaście GB swoich zdjęć. Mam od ponad 20 lat, zaufanie do dysków tej firmy i poziomu supportu.
    Chyba zdecydowane zaufanie do supportu skoro to już 3 uwalona sztuka, a pisałem wcześniej że obecnie łatwiej 3x trafić na ubitego seagata. Coś w tym racji jest
    Weź poprawkę, iż zwykły śmiertelnik nie ma czasu na jakieś odzyski(nawet za free - chodź absurdem byłoby pobieranie forsy przez S.), oczekuje sprzętu sprawnego i niezawodnego.

PS. czy Ty przypadkiem nie pracujesz dla Seagata ?

HyperX to jak wspomniałem nie jest wcale jakieś objawienie techniczne, tylko moduł ze sztucznie pogorszonymi parametrami, aby działał z badziewiem siejącym abstrakcyjnymi sygnałami.
    Nie rozumiem, sztucznie zawyżone timingi? obniżone częstotliwości pracy? Przecież można to wyregulować z poziomu biosu.
    .

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Memoriz Zobacz posta
    Chyba zdecydowane zaufanie do supportu skoro to już 3 uwalona sztuka, a pisałem wcześniej że obecnie łatwiej 3x trafić na ubitego seagata. Coś w tym racji jest
    Weź poprawkę, iż zwykły śmiertelnik nie ma czasu na jakieś odzyski(nawet za free - chodź absurdem byłoby pobieranie forsy przez S.), oczekuje sprzętu sprawnego i niezawodnego.

PS. czy Ty przypadkiem nie pracujesz dla Seagata ?
    He, he... nie nie pracuję. Mam jednak zdecydowane poglądy. Nie lubię gdybania, a jeśli coś wiem, nie boję się tego obronić. Te 3 dyski, to jeden zakup i wszystkie pracują razem w RAID5. Trafiłem na SD15 nie wiedząc o tym. Działające cały czas, chciałbym dodać, i choć mi nic nie padło, to na wszelki wypadek aktualizuję FW zgodnie z zaleceniami.

Nie rozumiem, sztucznie zawyżone timingi? obniżone częstotliwości pracy? Przecież można to wyregulować z poziomu biosu.
    Chodzi o większą tolerancję na zaburzenia propagacji sygnałów.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Chodzi o większą tolerancję na zaburzenia propagacji sygnałów.
    Nigdy nie schodziłem na tak niski poziom abstarakcji, lecz wydaje mi się iż może to mieć związek z funkcją ECC?
    Jakie znaczenie to ma dla pc używanego w domu?
    .

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Nigdy nie schodziłem na tak niski poziom abstarakcji,
    To przedszkole techniki cyfrowej i mikroelektroniki.

Jakie znaczenie to ma dla pc używanego w domu?
    Uzasadnienie dla takich popularnych pojęć jak: "stabilność", "gryzie się", "dobrane komponenty", "markowe" itd w/g fantazji składacza.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A czy ta "poprawka" firmware od Seagate to jest już taka really-really? ;-) Bo ja mam m.in dwie sztuki 1.5TB których ciągle nie upgrade'owałem, wiedziony zasadą: "nie zepsute - nie naprawiaj". I z tego co słyszałem odnośnie pierwszych wersji poprawki - słusznie...

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    A czy ta "poprawka" firmware od Seagate to jest już taka really-really? ;-) Bo ja mam m.in dwie sztuki 1.5TB których ciągle nie upgrade'owałem, wiedziony zasadą: "nie zepsute - nie naprawiaj". I z tego co słyszałem odnośnie pierwszych wersji poprawki - słusznie...
    FW SD1A wg mojej wiedzy, załatwia sprawę. Swoje siedemsetpięćdziesiątki po kolei wyłączam z macierzy, aktualizuję i wkładam z powrotem. Jak na razie wszystko w porządku. Ciekawostka, po aktualizacji dwóch z trzech, zauważyłem znaczące przyśpieszenie operacji dyskowych. Jak mi się za kilka dni cała macierz przebuduje, wykonam parę pomiarów.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 18-02-2009 o 01:18

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

FW SD1A wg mojej wiedzy, załatwia sprawę.
    Masz ciut nieaktualną wiedzę. SD1A podczas aktualizacji potrafiła uwalic dysk - na szczęście Seagate wgrywał w takich wypadkach prawidłowy bios i za darmo odzyskuje dane. Ostatni firmware SD1B nie posiada już tego błędu.

Muflon: Lepiej zaktualizuj FW, lub po prostu sprawdź na stronie Seagate czy Twoje dyski mogą mieć błędy. Wystarczy znać numer seryjny dysku, wyciągniesz go np ze SMART'a.
    Ostatnio edytowane przez canis_lupus ; 18-02-2009 o 01:30
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Masz ciut nieaktualną wiedzę. SD1A podczas aktualizacji potrafiła uwalic dysk - (...) Ostatni firmware SD1B nie posiada już tego błędu.
    Zastosowałem się po prostu do zaleceń supportu. Do moich dysków, SD1A jest ostatnim FW.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Koledzy, pomóżcie z tym firmware, bo mnie jakaś ślepota dopadła i nie jestem w stanie go znaleźć na stronie Seagate. Ta rekomendacja zawiera tylko linki do narzędzi umożliwiających odczyt FW i S/N z dysków a nie do nowego FW.

Mam dyski ST3500320AS (Barracuda 7200.11 SATA2 32MB Cache).

Gdzie kliknąć, żeby ściągnąć tę poprawkę?

Dzięki!
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Koledzy, pomóżcie z tym firmware, bo mnie jakaś ślepota dopadła i nie jestem w stanie go znaleźć na stronie Seagate.
    http://seagate.custkb.com/seagate/cr...p?DocId=207931

Opcja nr 3.

Strona 59 z 114 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów