Strona 57 z 114 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Dopiero zaczyna Awatar vietcargo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zależy, do czego ten komputer ma być. Jeśli tylko do obróbki fotografii i codziennych zastosowań jak surfowanie po internecie to wybrałbym kartę graficzną z pasywnym chłodzeniem. Nie potrzeba w takim zestawie wydajności, a cisza jest przyjemnym elementem podczas pracy.

Dodatkowo - nie kupiłbym pamięci firmy Kingston, miałem dwa razy i dwa razy firma zwróciła mi pieniądze za wadliwe egzemplarze. Są stanowczo przereklamowane. Płyta jest na chipsecie Intel P43/ICH10, którego bym nie kupił. Celowałbym w Intel P45/ICH10R.

Uzależniony

Domyślnie

dokładnie to:
    segate 500 gb barracuda 7200.11 932mb, serial ata II
    Heniek

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Co do karty popieram.

Co do pamięci, jaka jest alternatywa? Kingston robi przyzwoite moduły, choć trzeba pamiętać że jest kolosalna różnica między różnymi ValueRAM a dedykowanymi. Niektóre serie nawet tych pierwszych, słabszych, można zastosować do szalenie wymagających platform serwerowych. Raczej się nie zdarza żeby kupić dwa razy i za każdym razem wadliwe. Chyba że ktoś je uszkodził, lub montował je Pan w miejsce gdzie powinny być dedykowane, lub do skrajnie kiepskiej jakości komputera.

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    dokładnie to:
    segate 500 gb barracuda 7200.11 932mb, serial ata II
    To nic nie mówi. Trzeba kompletny symbol modelu, zaczynający się od ST. Pierwsza cyfra np 3, to linia produktowa, następnie trzy oznaczają pojemność, np 500. Kolejna cyfra to wersja, 3 to właśnie trefny. Poza tym na naklejce dysku jest jawnie napisana wersja firmware.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 16-02-2009 o 20:49 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uzależniony

Domyślnie

no tak, ale ja mam przed sobą tylko wydruk konfiguracji i nic więcej o dysku nie ma,
    drożej bym już nie chciał, więc jak płyta?
    a p45 będzie już droższa,
    jaka pamięć?
    Heniek

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

no tak, ale ja mam przed sobą tylko wydruk konfiguracji i nic więcej o dysku nie ma,
    drożej bym już nie chciał, więc jak płyta?
    a p45 będzie już droższa,
    jaka pamięć?
    O dysk trzeba zapytać sprzedawcę.

Tu ma Pan listę płyt, chipsetów i różnic:
    http://www.intel.com/cd/products/ser...top/322402.htm

Do normalnych zastosowań można brać np DP35DP. Niech Pan się nie da ogłupić symbolami.

Domyślnie

nic więcej o dysku nie ma,
    ...
    jaka pamięć?
    Jeśli chodzi o dysk to byle nie Seagate, znowu wypuścili wadliwą serię która delikatnie mówiąc odmawia pracy. Jest wątek o tym na forum.

Kingston faktycznie nie jest już tak dobry jak kiedyś, no chyba że seria HyperX lecz to górna półka.
    Poleciłbym jakieś: Corsair,Patriot or Geil - również dobrze się spisują.
    .

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Memoriz Zobacz posta
    Jeśli chodzi o dysk to byle nie Seagate, znowu wypuścili wadliwą serię która delikatnie mówiąc odmawia pracy. Jest wątek o tym na forum.
    Każda firma ma wpadki. Jeśli ktoś twierdzi coś przeciwnego o jakiejś, to po prostu o czymś nie wie. W przypadku Seagate'a, z racji wielkości firmy i powszechności dysków, wieść o wpadce szybko się rozpowszechnia. I dobrze, bo dzięki temu jest dodatkowe zabezpieczenie, a firma chroniąc reputację, błyskawicznie publikuje środki zaradcze. Proponuję nie panikować, statystycznie są to bardzo dobre dyski, tylko skoro akurat teraz pojawił się problem z jakąś serią, trzeba być ostrożniejszym. Tym bardziej że nasi rodzimi kombinatorzy oczywiście wadliwe dyski jako tańsze będą masowo oferować do sprzedaży.

Kingston faktycznie nie jest już tak dobry jak kiedyś, no chyba że seria HyperX lecz to górna półka.
    A ma Pan na to jakieś dowody? Od kiedy HyperX to górna półka?

Poleciłbym jakieś: Corsair,Patriot or Geil - również dobrze się spisują.
    Jak wyżej.

Uzależniony

Domyślnie

Tom01 podaj może jakąś konfigurację podzespołów składaka do obróbki foto, internetu i niekoniecznie gier. Za odpowiedź z góry serdeczne dzięki.
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Każda firma ma wpadki. Jeśli ktoś twierdzi coś przeciwnego o jakiejś, to po prostu o czymś nie wie.
    Oczywiście, zgadzam się. Lecz Seagate dało plame już nie pierwszy i nie drugi raz. Obecnie na rynku są inne mniej awaryjne dyski, więc nie koniecznie należy się koncentrować na jednej firmie. Chociażby WD jest godny polecenia.

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    A ma Pan na to jakieś dowody? Od kiedy HyperX to górna półka?
    Podczas pisania tego wersu jedynym dowodem, którym się kierowałem jest moje doświadczenie.
    .

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Tom01 podaj może jakąś konfigurację podzespołów składaka do obróbki foto, internetu i niekoniecznie gier. Za odpowiedź z góry serdeczne dzięki.
    Zasadniczo to ja się tym nie zajmuję. Robimy w firmie komputery do różnych dziwnych zastosowań, ale raczej to nie są sprzęty o których chciałbym się rozgadywać. Ponadto ich konstrukcja i cena, znacząco wykraczają poza definicję przeciętnego składaka.

Strona 57 z 114 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów