Strona 56 z 114 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Pierwsze i najwazniejsze to bardzo dobry zasilacz.
    Jak zrodlo prady bedziesz mial stabilne i OK, to cala reszta sprzetu jest sprawa drugorzedna, dobierz w zaleznosci od mozliwosci finansowych i tego do czego dany komputer ma byc uzywany.

W zadnym wypadku nie oszczedzaj na zasilaczu, bo wbrew pozorom to wlasnie przez kiepskie zasilacze z komputerami dzieje sie najwiecej jaj, a potem ludzie narzekaja ze ta plyta jest OK a ta FE, co jest kompletna bzdura w wiekszosci przypadkow.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Uzależniony

Domyślnie

w zasadzie służył będzie wyłacznie do obróbki zdjęć, w tej chwili mam zestaw
    ośmioletni:-), zaczynają się problemy podczas robienia pokazów w proshow, potrafi się wyłączyć, to samo sie dzieje przy pluginach w PS. Ponowna instalacja nie pomogła,więc trzeba mysleć o czymś nowszym, jakie macie propozycje odnosnie tych dobrych zasilaczy?
    Heniek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    jakie macie propozycje odnosnie tych dobrych zasilaczy?
    Chcesz marki czy konkretne modele?
    Seasonic, Tagan, BeQuiet, Antec, Amacrox, Corsair .
    Coś naprawdę porządnego to np Seasonic serii S12 II.
    Troszkę taniej to BeQuiet Dark Power PRO.

Domyślnie

Trzeba zaznaczyć, że nie każdy poradzi sobie ze składaniem komputera w domu.
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    JTylko mam takie skrzywienie że preferuję komponenty z wyższej i najwyższej półki a nie byle taniej - by nie mieć problemów ze stabilnością.
    Stabilność sprzętu nie zawsze idzie w parze z komponentami z wyższej półki. Można złożyć tani zestaw, który będzie stabilny, lecz nie tak wydajny jak na "bardziej" markowych komponentach.
    Dobrą alternatywą są zestawy zbudowane przez Della - uważam że składa dobre jednostki, więc o innych producentach nie wspominam.
    I poza stabilnością , poziom hałasu jest na bardzo przyzwoitym poziomie.
    .

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Memoriz Zobacz posta
    Trzeba zaznaczyć, że nie każdy poradzi sobie ze składaniem komputera w domu.
    Z poskładaniem pół biedy. Gorzej z tzw "stabilnością". W warunkach domowych, jak zresztą podobnie w 99,999% składakowni pecetów, nie ma żadnej możliwości oceny jakościowej użytych komponentów. Komputery "stabilne" lub nie, są wynikiem przypadku. Najczęściej metodą prób i błędów selekcjonuje się na te, które działają, lub się ze sobą "gryzą".

Niestety jakość ma związek z "półką", a ta z kolei z ceną.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

BeQuiet jest ok mam 2
    Antec mi padł jakiś czas temu
    Kupując na 8 lat to proponuję wyższa półkę elementów
    Od kiedy składam sam sobie komputery (jakies 10lat) Nie pamiętam problemów ze stabilnością. Moje preferencje to wyższa półka i intel

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Memoriz Zobacz posta
    Stabilność sprzętu nie zawsze idzie w parze z komponentami z wyższej półki. Można złożyć tani zestaw, który będzie stabilny, lecz nie tak wydajny jak na "bardziej" markowych komponentach.
    I ja bardzo uogólniałem i Ty bardzo uogólniasz.
    A przecież wiesz o co chodzi. Sprzęt droższy nie _zapewnia_ stabilności ale znacząco zwiększa szansę na stabilność.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    znacząco zwiększa szansę na stabilność.
    W większości wypadków to nie tyle szansa, co klasyfikacja zerojedynkowa. Zdarza się nader często, że parametry czasowe sygnałów na złączach modułów funkcjonalnych, wołają o pomstę do nieba, a jakieś-tam, działanie całości jest zapewnione dzięki potężnym tolerancjom, zupełnie nie akceptowalnym w sprzęcie z normalnej półki. Proponuję ciekawskim, bo składaczy nie posądzam, o posiadanie aparatury do rejestracji przebiegów ani monitora do pracy krokowej, wsadzić jakiś "renomowany" moduł pamięci typu GoodRam, Ocz czy inne badziewie do oryginalnej intelowskiej platformy. 60% modułów w ogóle nie zadziała.

Uzależniony

Domyślnie

dostałem taką ofertę ze sklepu:
    intel core2 quad q8200
    kingston ddr2 x 2gb 800 mhz
    segate 500 gb barracuda
    geforce 8600 gt asus magic 512 mb hdtv
    gigabyte ga-ep43-ds3L
    plus inne drobiazgi
    ma być do tego jakiś zasilacz ale nie wiem jeszcze jaki i stąd moje pytanie o odpowiedni to tego zestawu,
    a może jakieś wskazówki odnośnie grafiki, płyty, procesora?
    Heniek

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    segate 500 gb barracuda
    Byle nie z FW SD15. A jeśli się taki trafi, bo 500-tek z SD15 jest mnóstwo, to od razu trzeba aktualizować, bo może Panu paść po kilku miesiącach bez ostrzeżenia. To trefny FW, ogólnoświatowa wtopa, Seagate publikuje o tym sporo artykułów w swojej bazie wiedzy.

PS. Co do płyty, to ja bym się nie pakował w tajwański śmieć. Są tanie a naprawdę dobre płyty Intela dedykowane składaczom.

Strona 56 z 114 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów