Strona 14 z 36 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    :eek:

http://www.youtube.com/watch?v=CZGIn9bpALo

Prawie jak religijni fanatycy...
    a to juz zupelnie inna bajka
    wejdz sobie na myapple.pl tak ideowego forum to nie widzialem...
    tylko wiesz to ze jakas czesc uzytkownikow zachowuje sie delikatnie rzecz ujmujac "kontrowersyjnie" nie moze wplywac na jakosc postrzegania sprzetu do konkretnych zastosowan... wszedzie sa ludzie i ludzie... poczytaj chocby to forum czy forum nikona... tez czesc sie zachowuje prawie jak nie przymierzajac.. talibowie... a kolory czerwony czy zolty(kolejnosc alfabetyczna by sie nikt urazony nie poczul ) przyjmuja range barw wojennych
    to ze siemens blaupunkt volkswagen budowali swoja potege na robotnikach przymusowych i w obozach koncentracyjnych nie mozna dzis powiedziec ze ich produkcja to srodek masowej zaglady... choc moze VW Golf III w rekach rodzimych tunnerow moglby sie juz w tych kategoriach lapac
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 15-02-2009 o 14:33
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Dopiero zaczyna Awatar vietcargo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dokładnie tak. Są ludzie, dla których sprzęt Apple jest niezaprzeczalnie najlepszy, ale to nie jest prawdą. Ma wiele wad, mniejszych i większych. Osobiście chętnie pracuje na Macintoshach, ale dobrze skonfigurowany Windows nie jest taki straszny. Wystarczy wiedzieć jak się z nim obchodzić i wszystko będzie w porządku.

Dlatego nie rozumiem ludzi, którzy mówią, że tylko Macintoshe się nadają do fotografii, grafiki, obróbki wideo itd. To prawda, że są w tym dobre, ale PC też sobie poradzą :-)

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vietcargo Zobacz posta
    Dokładnie tak. Są ludzie, dla których sprzęt Apple jest niezaprzeczalnie najlepszy, ale to nie jest prawdą. Ma wiele wad, mniejszych i większych. Osobiście chętnie pracuje na Macintoshach, ale dobrze skonfigurowany Windows nie jest taki straszny. Wystarczy wiedzieć jak się z nim obchodzić i wszystko będzie w porządku.

Dlatego nie rozumiem ludzi, którzy mówią, że tylko Macintoshe się nadają do fotografii, grafiki, obróbki wideo itd. To prawda, że są w tym dobre, ale PC też sobie poradzą :-)
    ja akurat pracuje na Apple bez ideowego zaciecia.. mam tez PCty na ktorych najczescej jednak tylko gram albo psuje telefony komorkowe
    to co mnie do apple najbardziej przekonuje to oprogramowanie.. mozesz zrobic calkowita postprodukcje na sofcie ktory z defincji ma ze soba wspolpracowac bez zgrzytow.. przy 100% kompatybilnosci i stabilnosci znacznie wiekszej jak na PC.. ponad to brak realnego zagrozenia virusami czy spyware, co w pracy ma ogromne znaczenie..
    pewnie ze jak ktos sobie poprawia fotki ze spaceru z dzieckiem to i picassa (tak sie to pisze?) wystarczy na PC wiec nie ma sensu inwestowac w sprzet, ale jak sie na powaznie zajmujesz fotografia, czy zajmujesz branza reklamowa, do tego jakies montaze spotow, i generalnie posprodukcja reklamowa/filmowa nie ma sily.. na PC tego tak szybko i dobrze nie zrobisz za rozsadne pieniadze, bo pewnie jest sprzet i soft na bazie PC kosztujacy majatek ktory tez to zrobi ale ja o nim nie slyszalem.. i w tym kontekscie dla profesjonalisty Apple rzadzi...

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    j
    to co mnie do apple najbardziej przekonuje to oprogramowanie.. mozesz zrobic calkowita postprodukcje na sofcie ktory z defincji ma ze soba wspolpracowac bez zgrzytow.. przy 100% kompatybilnosci i stabilnosci znacznie wiekszej jak na PC.. ponad to brak realnego zagrozenia virusami czy spyware, co w pracy ma ogromne znaczenie....
    ...
    i w tym kontekscie dla profesjonalisty Apple rzadzi...
    Z tym usze sie zgodzic pod wzgledem bezpieczenstwa i stabilnosci MAC jest super ale przyzwyczajenia swoje robia, sprzet PC do obrabiania fotek juz nie kosztuje majatku i za rozsadna kase mozna cos miec do skladania filmow natomiast to inna bajka..
    i porownujac do ceny MACa to.. mozna miec dwa PC za 1 maca chyba taka roznica jednak cos znacyz dla zwyklych zjadaczy chleba...

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    i porownujac do ceny MACa to.. mozna miec dwa PC za 1 maca chyba taka roznica jednak cos znacyz dla zwyklych zjadaczy chleba...
    porownaj takie same kompy a nie podobne to roznica robi sie minimalna.. a dorzuc soft jaki musisz dodatkowo dokupc do PC a ktory dostajesz za free do MACa i uwierz zaczynaja sie robi roznice na korzysc PC.. ja wiele miesiecy chodzilem kolo tematu nim zdecydowalem sie na przesiadke.. i fanatyk ze mnie zaden.. ale naprawde do pracy w tej branzy szeroko rozumianych mediow od fotografii po produkcje filmowe apple jest lepszy i daje wieksze pole manewru bo nie trzeba tez do kazdej aktualizacji wymieniac polowy komputera bo juz nie daje rady... generalni zywotnosc apple jak narzedzia pracy jest rowniez dluzsza jak PC.. uwierz odpuszczajac wszystkie ideowe bzdury, to ze telewizje agencje reklamowe na swiecie ktore maja kase i nie musza dzialac na protezach czesto z kradzionym softem wybiora Apple bo w generalnym rozrachunku wychodzi taniej...

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

szwayko - mam ThinkPada R61, wersja "i". Niestety podwyzszona rozdzialka kosztuje troche ale bardzo by sie przydala pomimo ze wszystko malutkie jest Solidna maszyna, ekran, ok, obrabiam zdjecia na nim. Mam wrazenie ze za duzo czerwieni na ekranie, niestety mam Linuxa i nie mam jak tego zmienic - w windzie jest opcja do tego. Uzywam jeszcze super cudnej maszynki Della D420, ekran 12" a rozdzialka jak w 15" typowej - 1280x800. Swietna maszyna, malutka, mozna nia wszedzie brac i oczywiscie nadaje sie na obrabianie, ekran ma wieksza jasnosc jak na moim R61 no i ta rozdzialka w pelni umozliwia prace w RAW lub jakies fotoedycje. Oczywiscie jade tez na Linuxie wiec troche jestem ograniczony w zakresie regulacji monitora - ale mam to gdzies Do windy nie wroce
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

A jakiż , to soft dają dodatkowo, bo z tego co czytam przy sprzedawanych, to tylko system jest.

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    A jakiż , to soft dają dodatkowo, bo z tego co czytam przy sprzedawanych, to tylko system jest.
    wlasnie nie tylko system... kupujac masz maszynke gotowa do uzytkowania w zakresie domowym i niczego dokupowac nie potrzebujesz... masz soft do obrobki i katalogowania zdjec.. masz soft do amatorskiej produkcji filmowej, pokazow slajdow, tworzenia muzy.. i kilka innych przydatnych narzedzi.. ok ktos sie moze krzywic i mowic ze jakies tam cos jest lepsze... ale masz tu bardzo przyzwoity pakiet wzajemnie sie uzupelniajacy i w 100% kompatybilny... ktory notabene M$ wlasnie kopiuje wiec moze z nowa winda tez juz to wszystko bedzie na PC

i co najwazniejsze wydajac kase na soft dla profi dalej mozesz korzystac z tego co zrobiles wczesniej bo kompatybilnosc dziala w gore.. wiec jak sie dorobisz wiekszej kasy masz sporo roboty mniej..
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 15-02-2009 o 21:44

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Takie porównanie 3 laptopów pod kątem jakości LCD:
    http://www.robgalbraith.com/bins/mul...id=7-9320-9876

Trochę z przymrużeniem oka na to patrze, bo wrzucanie do jednego worka LCD o przekątnej 15" i 9" jest nie do końca fair. Taki Dell Mini 9 to jest zupełnie inny komputer niż Think Pad bądź Mac Book Pro.

Dopiero zaczyna Awatar vietcargo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Jest pakiet iLife zawierający iPhoto, iWeb, iMovie, iDVD oraz GarageBand. Więcej informacji dla zainteresowanych na stronie Apple - http://www.apple.com/pl/ilife/

Co do kwesti opacalności to bym sie kłócił. Widać tutaj zbyt duże przywiązanie do firmy Skipper ;-) W Polsce podstawowy model aluminiowego MacBooka kosztuje 6099 zł, za to MacBook Pro to wydatek rzędu 8999 zł. Stacjonarny iMac o beznadziejnych już parametrach kosztuje zaledwie 4599 zł. Za takie pieniądze składa się PC, dokupuje porządny monitor LCD i jeszcze zostanie masa pieniędzy na oprogramowanie. Jeśli chodzi o notebooki to za takie pieniądze kupuje się komputer i monitor zewnętrzny. Sam korzystam zarówno z Macintoshy jak i PC, ale trzeba na to spojrzeć z polskiej perspektywy. Większości ludzi nie stać na takie luksusy.

Strona 14 z 36 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów