ja akurat pracuje na Apple bez ideowego zaciecia.. mam tez PCty na ktorych najczescej jednak tylko gram albo psuje telefony komorkowe
to co mnie do apple najbardziej przekonuje to oprogramowanie.. mozesz zrobic calkowita postprodukcje na sofcie ktory z defincji ma ze soba wspolpracowac bez zgrzytow.. przy 100% kompatybilnosci i stabilnosci znacznie wiekszej jak na PC.. ponad to brak realnego zagrozenia virusami czy spyware, co w pracy ma ogromne znaczenie..
pewnie ze jak ktos sobie poprawia fotki ze spaceru z dzieckiem to i picassa (tak sie to pisze?) wystarczy na PC wiec nie ma sensu inwestowac w sprzet, ale jak sie na powaznie zajmujesz fotografia, czy zajmujesz branza reklamowa, do tego jakies montaze spotow, i generalnie posprodukcja reklamowa/filmowa nie ma sily.. na PC tego tak szybko i dobrze nie zrobisz za rozsadne pieniadze, bo pewnie jest sprzet i soft na bazie PC kosztujacy majatek ktory tez to zrobi ale ja o nim nie slyszalem.. i w tym kontekscie dla profesjonalisty Apple rzadzi...