Strona 28 z 608 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128528 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    [url]

(...)
    [*]Jak - wydaje się - słusznie zauważył komentujący tam niejaki Micah, będzie trudno (o ile w ogóle się da) zaimplementować to aparatach z FF. Stąd być może plotki o owym 1Dx z 20fps i matrycą 1.6x?[/LIST]
    Ale to i tak wskazywalo by na to ze tryb ULTRAGIGATURBOUNBELIEVABLE!20!FPS bylby tylko w trybie zombie?

Oczyma wyobrazni widze te tlumy repo z 400/2.8IS operujacych ..

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    W czasach analoga element światłoczuły nie był częścią aparatu.
    A widzisz - tego nie wiedziałem 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Canona patent na AF przy lv
    http://www.optyczne.pl
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    W czasach analoga element światłoczuły nie był częścią aparatu.
    Czy Leika m6 była pro czy nie, przy swoich możliwościach ?
    To nie aparat ma być pro, tylko to coś między uszami.
    : Możesz może napisać czemu twierdzisz że "element swiatloczuly w czasach analoga nie był częścią aparatu. ?" To znaczy że blisko pięćdziesiąt lat byłem w błędzie
    Aparat pro musi być zgodny z jego definicją.Różni się od amatorskiego zaczynając od założeń projektowych aż do momentu złomowania.Nie ma to nic wspólnego z uszami.
    A moze to zart i niepotrzebnie stukam w klawisze

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Jeśli mowa o "to coś między uszami" to Sławkowi chodziło chyba o mózg i to , na ile jest on rozwinięty u danego fotografa .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    : Możesz może napisać czemu twierdzisz że "element swiatloczuly w czasach analoga nie był częścią aparatu. ?"
    Zapomniał dodać, że element światloczuły byl tylko oboczną częścią aparatu, a nie stałą (jak w przypadku matrycy) stąd nieporozumienie a Wy wiedząc o co chodzi dalej nawijacie..:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

To może zacytuje mojego dawnego pracodawce, który mawiał, gdy tylko zaczynałem narzekać że lampa za słaba albo że obiektyw za ciemny.
    ,,RĘKA MISTRZA WIĘCEJ ZNACZY NIŻ NARZĘDZIA U PARTACZY,,
    Ja dalej bardzo lubię swoje narzędzia więc chyba pozostałem partaczem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Zapomniał dodać, że element światloczuły byl tylko oboczną częścią aparatu, a nie stałą (jak w przypadku matrycy) stąd nieporozumienie a Wy wiedząc o co chodzi dalej nawijacie..:grin:
    Nie chcę marudzić ale dalej nie rozumiem.Byl wbudowany tak jak dzisiaj.[Pierwsza lustrzanka z wbudowanym światłomierzem to Konica F,dalmierzowe wcześniej]W Bydgoszczy jest muzeum fotografii,polecam :smile: Wiem ze dla wielu kolegów fotografia zaczyna sie od cyfrówek,
    ale trzymajmy się faktów.Podobnie nie mieszałbym cech aparatu z wiedzą fotografa.Oczywiście ze ważne jest jedno i drugie.Nie zapominajmy jednak że nie każdy aparat ma jednakową przydatnosć dla każdego rodzaju fotografii i niestety nie zawsze małpką zrobić można to co Haselbladem bo się ma wiedzę.Niestety nie,choć szkoda :smile:Pozdrawiam :smile:

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Byl wbudowany tak jak dzisiaj
    Wbudowany, ale wymienny. Czy w czasach analogów było tak, że cyknęło się 36 klatek i aparat konczył dzialalność? teraz rozumiem dlaczego wtedy było to "hobby dla bogatych":grin:

niestety nie zawsze małpką zrobić można to co Haselbladem bo się ma wiedzę
    Wystarczy poczekac, az producenci zaczną pakować 50Mpix do małpek i jakośc będzie porównywalna..

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

No rzeczywiście, wyraziłem się nieprecyzyjnie. mówiąc o elemencie światłoczułym myślałem o negatywie bądź slajdzie. Ale i światłomierz w aparatach pojawił się stosunkowo puźno i przy olbrzymiej krytyce ówczesnych fotografów. Andrzej Mroczek pisał o tym w swojej pierwszej ksiąrzce ,,O Fotografii,, A co do muzeum to polecam to w mieście Szawle na Litwie. Ponoć największe w europie. Kiedyś to było w ZSRR ale po rozpadzie zostało na Litwie ze wszystkim co Rosjanie nakradli w Europie.

Strona 28 z 608 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128528 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów