Zamieszczone przez
MM-architekci
No widze ze ktos jednak sie doczepil...
I teraz problem jest taki , rozmawialem z paroma osobami zanim dalem ta "oferte" na Allegro. Jedni mowia pisze ze za darmo , latwiej bedzie znalezc chetnych , i swtiwerdzenie "kilka za free" to mozecie sobie za przeproszeniem wsadzic... w doniczke na przyklad.
Zainteresowanie robieniem zdjec za darmo jest srednie , wplywa na to fakt ze troche juz pozno dla niektorych a druga sprawa co z tego ze odezwala sie 10 osob , skoro podchodza one do tego ze robia mi laske , moge sobie przyjechac , zdjecia maja byc piekne itd itp. , albo czlowiek sie umawia i "klient" zapada sie pod ziemie i Ciebie olewa... mialem dosyc tak dennych ludzi. To inny doradzil ustal jakas cene na niskim pulapie tak zebys pokrywal we wlasnym zakresie koszta dojazd/sprzetu itp. , to jak widze , norma , odrazu psucie rynku. Tak tak , juz mam 30 par chetny na zdjeciacia i psuje Wam rynke , dzieciaki nie placzcie...
Wiec co mam dac "normalna" cene ? Z czym ? Z dwom slubami na krzyz bo kiedy mam niby moc podszkolic sie skoro sezon martwy praktycznie ? Na chama nie wbije sie od nikogo na slub. I wlasnie nie bardzo widze siebie w roli drugiego fotografa bo nienawidze wlazic komus z butami w jego prace , zdazylem tego doswiadczyc , i bez znajomosci drugiej osoby , ciezko jest z kims wspolpracowac robiac zdjecia.
Skoro macie lepsze sposoby na probe rozpoczecia wlasnej dzialalnosci i przygody z fotografia slubna to chetnie poslucham , ale konkrety , sprawdzone , bo to ze wiekszosc lubi popitoliic na forum zdazylem zauwazyc...
Jesli ktos ma jeszcze jakies watpliwosci to chetnie wyjasnie.
pzdr i dziekuje za nominacje do watku , chcialbym zobaczyc zdjecia z waszego pierwszego slubu...