Strona 76 z 103 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Czy jeśli przyjdzie na nie z powrotem moda ( a wiadomo, że wraca ) to awansują do kanonów sztuki czy pozostaną kiczem?
    Nie ma sprzeczności między kiczem a kanonem sztuki. Doskonałym przykładem jest popart, lub prace amerykańskich hyperrealistów, masz kicz i kanon w jednym.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Myślę, że to mało trafione porównanie, ale skoro weszliśmy na ten temat to odpowiedz sobie na pytanie. Nazywasz kiczem hiperrealizm a to chyba jeden jedyny przykład kiedy malarstwo udaje czy raczej ma naśladować zdjęcie. To jak nazwać zdjęcie które ma być podobne do obrazu? Moim skromnym zdaniem i jeden i drugi kierunek jest z dala od kiczu ale cóż, każdy ma swoje zdanie.

Z drugiej strony w przypadku malarstwa ważna jest też data powstania dzieła. Zerknij na „Pocałunek” Klimta i porównaj ilustrację obrazu choćby z internetu z jakimkolwiek wyrobem powszechnego użytku na, których jest umieszczany typu popielniczki, wazoniki zasłonki, ceratki. To dzięki mniej lub bardziej nieudolnym kopiom możemy mówić o kiczu. W przypadku oryginału byłbym bardziej ostrożny.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Kwestia definicji kiczu. Dla mnie kicz, wykorzystany świadomie nie jest zaprzeczeniem artyzmu.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

No dobrze ale gdzie macie te kolejne kiczowate galerie ?

Czy dobiliśmy już ostanimi galeriami do dna i nic bardziej odstajacego od kanonu poważnych, wymagających, artystycznych zdjęć ze ślubów nie możecie znaleść ?
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Kwestia definicji kiczu. Dla mnie kicz, wykorzystany świadomie nie jest zaprzeczeniem artyzmu.
    Coś w tym jest. Istnieje nawet podział kiczu na:

a) zamierzony (nieobciachowy),
    b) niezamierzony (obciachowy).

Domyślnie

Ja ostatnio troche przypadkiem trafilem na kilka slubniakow, ktore moim skromnym zdaniem wolaja o pomste do nieba ;-)

Klikhttp://www.allegro.pl/item543376008_..._do_lipca.html

pzdr

Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aseptyczny Zobacz posta
    Ja ostatnio troche przypadkiem trafilem na kilka slubniakow, ktore moim skromnym zdaniem wolaja o pomste do nieba ;-)
    Ale osochozi? W kontekście niektórych prezentowanych tutaj kwiatków, te zdjęcia z allegro nie są złe, a niektóre nawet i bez kontekstu są przyzwoite.

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

pzdr
    Ale cena zacna
    Canon 50D + dodatki

Początki nałogu

Domyślnie

Klikhttp://www.allegro.pl/item543376008_..._do_lipca.html

pzdr

to akurat ktoś z naszego forum CB
    proponuję lincz za psucie rynku chorą absurdalną ceną : )
    szanuj się trochę panie MM architekci
    bo za 300 zł robić ślub
    to jest po prostu tak jakbyś powiedział że twoja praca jest g... warta
    Ostatnio edytowane przez josif ; 05-02-2009 o 00:58

Strona 76 z 103 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów