Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Oswietlenie studyjne

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Simon83 w studio 2x400Ws i stoi tez jedna 800Ws ale powiem szczerze ,ze wystarczaja te dwie 400-setki, i zazwyczaj max 50% mocy dalej nie krece.

Czeczot to albo masz trafione sztuki albo cos zle robisz, ja nie spotkalem sie z tego typu problemami.

HuleLam - teraz mam FF wczesniej mialem cropa i tez pracowalem z tymi lampami, dzialaly bez zazutu. I jak ktos napisal ,brac b.dobre statywy.
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Czeczot to albo masz trafione sztuki albo cos zle robisz, ja nie spotkalem sie z tego typu problemami.
    Nie sądzę, żeby Czeczot był wyjątkiem, albo coś źle robił :-) Ja też miałem tego typu problemy, czyli rozjechaną temperaturę barwową na kilku lampach. Wyciągnięcie tak poświeconych zdjęć do poprawnego WB bywa masakrycznie trudne. Wiem, bo mi się takich wiele trafiło. Problemem by nie była różna temperatura poszczególnych lamp, bo eksperymentalnie można by wyłapać, która błyska inaczej i dać ją tam gdzie to ma mniejsze znaczenie, np. tło albo górne światło. Problemem jest to, że jedna lampa potrafi mieć spore fluktuacje temp. barwowej i raz błyśnie 5500K a innym razem 6000K, a to już jest pewna różnica. Załóżmy, że tak ci świecą dwie lampy oświetlające twarz - w efekcie część twarzy ma inny odcień i zgranie tego w obróbce jest albo upierdliwe albo wręcz niemożliwe. Dlatego ja jestem zwolennikiem "chińczyków" jako dobrego i taniego sprzętu do nauki, ale do poważniejszej pracy to już niestety trzeba mocniej ruszyć portfelem.
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    ...Dlatego ja jestem zwolennikiem "chińczyków" jako dobrego i taniego sprzętu do nauki, ale do poważniejszej pracy to już niestety trzeba mocniej ruszyć portfelem.
    Zgadzam sie w 100% ...A nic innego do nauki w tych cenach ni ma

Uprawnienia umieszczania postów