Napiszę tak bo może MAgda zapracowana i nie zwróciła uwagi. Idąc w wawie do CH arkadia można sie poobijać o stoiska pomarańczowych. są rozstawione dosłownie na środku pasaży. jeśłi jednak średniostatystycznemu nabywcy uda sie nie ulec pomarańczowemu atakowi :-? wchodzi do np: foto sklepu i wpada w ręce żółtych. i koniec. Canon nie istnieje w najwiekszym centrum hadlowym Wawy. w innych CH sytuacja jest podobna ale akurat w "arkadii" to aż rzuca sie w oczy.
To prawda. nie wymagamy aby co krok potykac sie o stoiska C. ale niechże choć w specjalistycznych sklepach foto bedzie dostępny.
i jeszcze jedno. Szanowana Magdo. Podając jako przykład sklep pstryk - hmmm. oj. bo sie chyba pogniewamy. To obecnie jeden z najdroższych sklepów w pl a wiekszość rzeczy mają jak inni " na zamówienie na za tydzień a może dwa albo niewiadomokiedy i czy wogóle". jeśli Magdo chcesz mieć w forum canona partnera i pomocnika w reanimacji Canona w PL uprzejmie prosze o realne spojrzenie na sytuację bo fałsz wyczuwamy na kilometr.ale że jesteśmy przyjażnie nastawieni i obiecaliśmy kredyt zaufania to nie bądzmy drobiazgowi. Wiec drugie podejście MAgda tzn. Uprzejmię proszę o adres sklepu gdzie mogę pojechać i kupić "od ręki" zestaw mkII + kilka szkieł L czyli jako klient zostawić w sklepie kwotę ok 20 tys. PLN i nie jestem odosobnionym przypadkiem.
cóz. mozesz nie pisać. wiemy że taki sklep w PL nie istnieje.
jeśli mogę coś radzić. zanim polecisz nam Magda jakiś kolejny super sklep sugeruje eksperyment:
prosze zadzwonić jako anonimowa klientka do kilku sklepów i spróbowac cokolwiek kupić. mkII, 35/1,4 L. 135/2, itd.itp lista jest bardzo długa,a koledzy z pewnością mogliby dopisać dziesiątki pozycji. . my wyniki takiego testu znamy .ale mam wrażenie że CP nie ma pojęcia co sie dzieje.
juz żeby całkiem dobić prosze spytac o produkty konkurencji. zaręczam ze są dostępne "od ręki". czyli jednak jak sie chce i umie to mozna.
i jeszcze jedno. prosze dać spokój sobie z kosmetyką www itp. są wązniejsze sprawy. tyle lat żyliśmy bez witryny firmowej w necie , przeżyjemy jeszcze chwilę. Proszę w pierwszej kolejności ratować dystrybucję i stworzyć nową jakość serwisu napraw. to są dwie priorytetowe sprawy. i nie czas teraz na kolorowe obrazki na www. my sie już mkII w necie naoglądaliśmy. teraz chcemy iśc do sklepu i normalnie kupić, a nie uprawiać jakąs zakupową partyzantkę.
Prosze MAgda nie traktowac mojej wypowiedzi jako ataku. poprostu mam wrażenie że wysiłki kierujesz kompletnie nie tu gdzie teraz jest żle lub bardzo żle.
ps. Szanowni userzy canon-Board. nie wiem jak Wy ale ja nabieram niestety smutnej pewności że CP kompletnie zatracił kontakt z rzeczywistością i nie ma pojęcia o aktualnym stanie rzeczy