Pokaż wyniki od 1 do 10 z 194

Wątek: Canon Polska - opinie i wnioski użytkowników CB

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karczmarz Zobacz posta
    może Canon policzył i uznał, że Polska jest zbyt małym rynkiem aby inwestowac w dział foto dSLR. sprzedają się kalkulatory, drukarki, cartridge, idioten kamery.
    ale to dziwne podejście - bo przecież większość z nas ma w sprzęcie z podpisów tysiące i dziesiątki tysięcy złotych a Canon nas lekceważy - może dlatego że już tą kasę wydaliśmy a co prawie pewne wrócimy bez szemrania po kolejne szkło bo nie ma konkurencji/bo się nie opłaca zmieniać systemu.. na szczęście konkurencja jest a i zmienić system też łatwo - bo nikony są wszędzie.. nie wiem czemu lepiej traktowani są użytkownicy drukarek za parę stówek niż sprzętu za tysiące złotych.. kiedyś jak ktoś ze znajomych pytał co kupić to bez zastanowienia mówiłem Canon - a teraz już taki pewny nie jestem..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    nie wiem czemu lepiej traktowani są użytkownicy drukarek za parę stówek
    Bo każdy powiat sobie taką kupi bo... kosztuje parę stówek a szpan jest... tatusiów z eL-woreczkiem za 50k na komunii już jakby mniej

kiedyś jak ktoś ze znajomych pytał co kupić to bez zastanowienia mówiłem Canon - a teraz już taki pewny nie jestem..
    Nieprawda, pewnie polecałbyś Nikona gdyby nie sentyment do statycznych portretów z 5D/135L

Obiektywnie to trzeba by było spojrzeć tak jak na procki: za ile pln masz gotowy zestaw, który cię interesuje, np. D700, 14-24, 24-70, 200/2, 200-400, 500.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

ale to dziwne podejście - bo przecież większość z nas ma w sprzęcie z podpisów tysiące i dziesiątki tysięcy złotych a Canon nas lekceważy - może dlatego że już tą kasę wydaliśmy a co prawie pewne wrócimy bez szemrania po kolejne szkło bo nie ma konkurencji/bo się nie opłaca zmieniać systemu.. na szczęście konkurencja jest a i zmienić system też łatwo - bo nikony są wszędzie.. nie wiem czemu lepiej traktowani są użytkownicy drukarek za parę stówek niż sprzętu za tysiące złotych.. kiedyś jak ktoś ze znajomych pytał co kupić to bez zastanowienia mówiłem Canon - a teraz już taki pewny nie jestem..

Dokładnie tak.
    Przeciętny canonier ma sprzęt za ca. 20 000 PLN i co jakiś czas dokupuje to i owo i wciąż przybywają nowi - głodni sprzętu, więc lekceważenie takiego rynku jest bezsensowne.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uprawnienia umieszczania postów