Zobacz wyniki ankiety: canon 5D czy canon 50 D

Głosujących
192. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 17 z 41 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 409

Wątek: 50d czy 5d

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noel Zobacz posta
    popieram przedmówcę

chciałeś porady ?
    nie !....chciałeś tylko potwierdzenia Twojego już dokonanego wyboru,
    to po ch....ę się pytasz skoro wiesz co kupić ?
    Człowieku! weź sobie coś na wstrzymanie zanim pogryziesz wszystkich tutaj

Wyobraź sobie, że nie chciałem porady, włączyłem się w dyskusję w momencie kiedy uznałem to za stosowne. M. in. Ty jako SZCZĘŚLIWY posiadacz 40-tki jak i inni wypowiadacze tutaj (również po 40-stce) staracie się wybić z głowy zakup czegoś co jest lepsze od Waszego sprzętu
    Niby dlaczego - jeszcze raz pytam - skoro pytającego STAĆ na 50-tke a może jeszcze na więcej ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Panowie spokojnie to tylko trochę szkła, metalu i układów scalonych .
    LCD w 40D jest straszny i z tym nie ma co polemizować. Do tego 50D ma kalibrację szkieł, AF w LV i lepszą jakość na wysokich iso w sRaw1 od 40-tki (według mnie żeby nie było znów wojenek ). Jakbym teraz wybierał body z tej półki to ani minuty bym się nie zastanawiał tylko wziął 50D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Myślę,że ta dyskusja nie na takim poziomie powinna wyglądać,
    akurat takie "wytykanie" jakoś nie najlepiej wygląda...
    Dziękuje odpowiedzi, wybrane 40D, choć po głowie i tak snują sie myśli
    jeszcze się z tym prześpię... rano wstanę i będzie co innego,
    wybór jest zawsze trudny...
    a co do szkła jeszcze się zastanowię.

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Ma już ktoś doświadczenia z jak to Canon ładnie nazwał mikroregulacją AF??

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=43350
    http://canon-board.info/showthread.php?t=43251
    http://canon-board.info/showthread.php?t=41917
    nie wiem czemu aż trzy wątki zamiast jednego ale na pewno nie można narzekać, że się o tym nie mówi

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    LCD i tak w wiekszości przypadków używa się do podglądu histogramu i ogólnego wrażenia. 50D ma świetny wyświetlacz,
    [ciach]
    Bardzo ciekawy masz ten histogram, że na jego podstawie również możesz ocenić czy fota jest ostra czy nieostra czy nieporuszona...
    No jasne - wszystko można później w PC-cie zrobić tylko ja się pytam po co ?
    Masz setki ujęć i wszystkie obrabiasz ?

A co do 50-tki to nie wiem czy Ty wiesz ale poza LCD ma jeszcze regulację mikro AF do 20 różnych szkiełek, to też nie jest warte dopłaty ?

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    Bardzo ciekawy masz ten histogram, że na jego podstawie również możesz ocenić czy fota jest ostra czy nieostra czy nieporuszona...
    Może ja ślepy jestem, ale LCD w 40D daje mi pojęcie o ostrości zdjęcia.

No jasne - wszystko można później w PC-cie zrobić tylko ja się pytam po co ?
    Masz setki ujęć i wszystkie obrabiasz ?
    Taki model pracy, jak opisujesz, mają na ogół goście na weselach, którzy kitem albo kompaktem robią. Zdjecie i od razu oglądanie na LCD. Mi na to szkoda czasu, informacja o tym, czy jest ostro czy nie nic mi już nie da. Z tym że jakimś cudem bez oglądania na LCD większość jest ostra :P

A co do 50-tki to nie wiem czy Ty wiesz ale poza LCD ma jeszcze regulację mikro AF do 20 różnych szkiełek, to też nie jest warte dopłaty ?
    Wiem że ma taki bajer, bardzo fajny dodatek. Ale przyczepiłeś się do LCD, to tylko to komentowałem. Pewnie że 50D jest lepsze od 40D. Ale jeśli ktoś się pyta który wybrać, to mówię o swoim doświadczeniu. Skoro ma taki niograniczony budżet i żałuję mu lepszego body, to może od razu zaproponować 1ds?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

. Skoro ma taki niograniczony budżet i żałuję mu lepszego body, to może od razu zaproponować 1ds?
    Ale ten Ds ma zdaje się gorszy LCD od 50D więc nie warto

Początki nałogu

Domyślnie

Skoro ma taki niograniczony budżet i żałuję mu lepszego body, to może od razu zaproponować 1ds?
    Ależ zainteresowany pytał konkretnie o dwa modele: 40D i 50D i na te modele miał budżet (a może nie tylko ?)...

To tak jakbyś pytał w saloonie o Audi A4 lub A6 a polecali Ci Q7, mniej więcej podobnie :razz:

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Wiesz co ? Ludzie niegdyś Trabantami jeździli i Syrenkami i to uważali, że mają najlepsze samochody, nic im w nich nie przeszkadzało..
    Ty wybrałeś z tych czy innych względów 40D bo... hmmm... nie było jeszcze
    pięćdziesiątek albo miały chore ceny a teraz nie opłaca Ci się przesiadać (rozumiem), ale dlaczego rozradzasz czy krytykujesz innych za ich wybór ?
    Dlaczego ja mam się domyślać czy ujęcie jest nie teges czy LCD mnie w bambuko robi ? Jeśli wg Ciebie bez LCD (i może jeszcze wiele innych jest niepotrzebnych gadżetów w obecnych aparatach ?) da się robić fotki to ja nie rozumiem po co ten wyścig ?
    Naprawdę sądzisz, że nie mam czym "cykać" fotek ?
    Moja rozterka to przesiadka z K10D na...
    Ano właśnie... już wykluczyłem 40D, zapoznaje się z 50D i D300 a do czasu decyzji Pentaxa głaskam i uświadamiam mu, że jest najlepszy na świecie
    Ja nikogo nie krytykuje. Ale Ty tak, ze LCD do d... Myslisz, ze tylko ja jestem w stanie widziec co jest ostre a co nie ? Jakos inni tez nie maja z tym problemu. A Ty sie naczytales i co mozesz wiedziec nie uzytkujac tego sprzetu ? NIC! Kup sobie aparat z DOBRYM LCD - inne gadzety sa juz nieistotne... A argumenty o syrenkach tudziez trabantach zostaw sobie na wspominki u rodzinki... To co kupisz i tak nie bedzie nic znaczylo czy bedziesz lepsze zdjecia robil...

Strona 17 z 41 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów