Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: canon eos 40d i iso

Domyślnie

Aleś wymyślił! CPl! Ja na polską instrukcję za 100 zł (pewnie miała być pozłacana) czekałem ponad 2 miesiące (miała być na zamówienie po miesiącu) i nie doczekałem się. Podziękowałem i wydrukowałem z "netu". To Ty rozśmieszasz ludzi jeśli doradzasz takie nonsensy! No chyba, że się coś zmieniło w tej firmie bo to było rok temu.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Preskaler Zobacz posta
    Coś jednak w tej instrukcji musi być nie tak jeśli co jakiś czas w podobnych jej punktach są kłopoty ze zrozumieniem. Nie pomoże jej przeczytanie (jak większość zaleca) lecz przeczytanie, zrozumienie i zapamiętanie a najlepiej "wykucie" na pamięć.
    Moim zdaniem to nie z instrukcją jest coś nie tak tylko z czytającymi. Wykucie na pamięć nic tu nie da.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fazid_66 Zobacz posta
    Ja nie za bardzo rozumiem mechaniki kwantowej odpowiedzialnej za zjawiska fotoelektryczne w matrycy. A pogodzić jej z teorią wzgledności to się nawet chyba Einsteinowi nie udało.
    Pytanie dotyczyło strony użytkowej aparatu fotograficznego a nie szczegółów jego konstrukcji.

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Moim zdaniem to nie z instrukcją jest coś nie tak tylko z czytającymi. Wykucie na pamięć nic tu nie da.
    Coś w tym jest co piszesz
    Ostatnio edytowane przez remol71 ; 27-01-2009 o 10:16 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Coś w tym jest co piszesz
    no jasne - cały system edukacji czyli 3xZ

Zapamiętać
    Zdać
    Zapomnieć

niestety za wolno się to zmienia
    jak pamiętam ze szkoły i widząc jak siostrzeniec się uczy to żeby mieć dobre stopnie w szkole trzeba wykuć regułki na pamięć, daty na pamięć, nazwiska przywódców na pamięć, wierszyki na pamięć, układ oddechowy żaby na pamięć (nie wiem bo poza podstawówką nie miałem biologii)
    Większość głupich nauczycieli kładło nacisk na zapamiętanie a nie na zrozumienie, niby mówili że ważne jest zrozumienie a oceniali znajomość regułek, zapamiętane daty, nazwiska itp. Wystarczyło wykuć na pamięć rozdział z książki i już ocena bdb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Z tej wypowiedzi wynika, że to normalne aby jeden (drobny) problem trzeba było szukać pod trzema, różnymi hasłami? w dodatku te hasła są zupełnie oderwane od hasła szukanego! Czy uważasz, że nie można tego lepiej rozwiązać? Jak można się zorientować bez zapamiętania całej treści? No niby można! Za każdym razem czytać instrukcję od początku do końca i szukać związków z tematem podstawowym ( Ustawianie ISO)!
    Wtedy zupełnie już nie starczy czasu na robienie zdjęć!
    Nie rozumiem, dlaczego tak bronicie poglądu, że instrukcja obsługi aparatu Canon EOS 40 D (lub podobnych) jest idealnie opracowana a tylko inteligencja użytkowników pozostawia wiele do życzenia! Jeśli nie ma wpływu na podniesienie poziomu inteligencji to co zrobić? Waszym zdaniem oddać aparaty tym mądrzejszym?Czy może jednak poprawić instrukcję?

Miasto
    kielce

Domyślnie

Nie rozumiem, dlaczego tak bronicie poglądu, że instrukcja obsługi aparatu Canon EOS 40 D (lub podobnych) jest idealnie opracowana a tylko inteligencja użytkowników pozostawia wiele do życzenia!
    Ok
    ja przeczytałem, zrozumiałem, przetrenowałem, odłożyłem na półkę, aparatem się posługuję bez konieczności zaglądania do instrukcji. Dla mnie jest to zrozumiałe i proste. Również podział instrukcji jest dla mnie logiczny.
    Nie dziw się że winą za brak zrozumienia instrukcji przez kogoś będę obarczał instrukcję którą przyswoiłem sobie bez żadnych problemów.

Nie uważam się za geniusza, nigdy nie badałem IQ ale sądząc po zachowaniu Dody - to ...... jeżeli ona ma tak wysokie IQ to ..... kurcze chyba się zaplątałem

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

To Ty rozśmieszasz ludzi jeśli doradzasz takie nonsensy!
    To ja coś doradzałem??? Wybacz, umknęło mi...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie rozumiem, dlaczego tak bronicie poglądu, że instrukcja obsługi aparatu Canon EOS 40 D (lub podobnych) jest idealnie opracowana a tylko inteligencja użytkowników pozostawia wiele do życzenia!
    Mam od czasu do czasu okazje bawić sie tym sprzetem (40D], instrukcji do niego na oczy nie widziałem, ale podejrzewam, że nie różni sie aż tak bardzo od 20D. Jakoś ani razu nie zdarzyło mi sie zebym musiał do tejże instrukcji uciekać...
    Ostatnio edytowane przez MaciekH ; 27-01-2009 o 14:14 Powód: Automerged Doublepost
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    To ja coś doradzałem??? Wybacz, umknęło mi...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Mam od czasu do czasu okazje bawić sie tym sprzetem (40D], instrukcji do niego na oczy nie widziałem, ale podejrzewam, że nie różni sie aż tak bardzo od 20D. Jakoś ani razu nie zdarzyło mi sie zebym musiał do tejże instrukcji uciekać...
    No tak teraz wszystko jasne! Nie masz 40 D tylko czasami kontakt i instrukcji nie czytałeś, do tego zapomniałeś co wcześniej pisałeś. Jednym słowem "lecisz w kulki"!
    Piękne dzięki! Myślałem, że tu pomoc znajdę!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

roznica miedzy 20d a 40d jest duza , zupelnie inne menu i obsluga
    no comment...

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

No tak teraz wszystko jasne! Nie masz 40 D tylko czasami kontakt i instrukcji nie czytałeś, do tego zapomniałeś co wcześniej pisałeś. Jednym słowem "lecisz w kulki"!
    Nie czytałem instrukcji, bo nie miałem najmniejszej potrzeby, żeby do niej zaglądać. Bardzo dobrze pamiętam co pisałem, a napewno nic nikomu nie doradzałem, w szczególności Tobie!

Piękne dzięki! Myślałem, że tu pomoc znajdę!
    A to szukasz pomocy?! Nie wiedziałem! Jak Ci moge/możemy pomoc?

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci
    roznica miedzy 20d a 40d jest duza , zupelnie inne menu i obsluga
    No dzieki ze to mowisz, nie zgadłbym... :/ Doskonale znam te roznice, nie mniej jednak nie zauwazylem zadnych trudnosci w obsludze. I tylko o to mi chodzilo w poprzednim poscie...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów