o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
i od wyszukiwarki - to samo pytanie padlo raptem pare dni temu http://canon-board.info/showthread.p...725#post591725![]()
a ja najpierw intuicyjnie sprawdzam aparat .. przyciski jakby nie było mają jakieś standardowe oznaczenia .. potem instrukcja .. fotki .. instrukcja wybiórczo![]()
Skoro sie ktos przyznaje ze nawet instrukcja dla niego nie jest zrozumiala, to chyba oczywiste ze aparat albo jego konkretne ficzery stanowią jeszcze większą zagwostke.
Twój umysł rozumiem wszystko obejmuje? Pogratulować tylko!;-)
Jakbys miał chwile to skrobnij na PM, bo nie obczajam jak działa ustawianie ostrości okiem![]()
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
Coś jednak w tej instrukcji musi być nie tak jeśli co jakiś czas w podobnych jej punktach są kłopoty ze zrozumieniem. Nie pomoże jej przeczytanie (jak większość zaleca) lecz przeczytanie, zrozumienie i zapamiętanie a najlepiej "wykucie" na pamięć. Dlaczego? Bo właśnie m/in. ta część dotycząca przełączania czułości poza jej podstawowy zakres jest rozrzucona w trzech różnych rozdziałach.
1) Ustawianie czułości ISO - 59 str.
2) Funkcje fotografowania - 169 str.
3) Ustawianie funkcji indywidualnych - 152 str.
Jeśli już taka forma instrukcji jest to konieczne jest dołączenie do tej instrukcji aparatu - instrukcji korzystania z instrukcji.
Spis treści powinien być sporządzony zagadnieniami a w danym zagadnieniu powinny być wyszczególnione wszystkie rozdziały i strony zawierające info dotyczące danego zagadnienia.
Przy następnych modelach Canona trzeba będzie ukończyć pół roczny kurs obsługi a do obsługi Canon'a 01 Mark IV ukończyć dwu-letnie studia podyplomowe po politechnice a po humanistycznych 6-cio-letnie?:rolleyes:
Ostatnio edytowane przez Preskaler ; 26-01-2009 o 22:34