Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Oświetlenie dla chroma key

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z własnych praktyk i z obserwacji gazet i magazynów mogę powiedzieć, że najlepszym rozwiązaniem jest :
    a) jak najmniej chropowatości/skomplikowaności na krawędziach postaci (w/w loki)
    b) zastosowanie tła w kolorze, który będzie później pod tą postac podklejony
    c) zaniechanie zdjęć na greenscreenie i zrobienie ich na realu

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Z własnych praktyk i z obserwacji gazet i magazynów mogę powiedzieć, że najlepszym rozwiązaniem jest :
    a) jak najmniej chropowatości/skomplikowaności na krawędziach postaci (w/w loki)
    b) zastosowanie tła w kolorze, który będzie później pod tą postac podklejony
    c) zaniechanie zdjęć na greenscreenie i zrobienie ich na realu
    ad. a) Błagam...daj spokój z takimi radami :-) Ja focę modela, którego mi podsyła klient i nie mam wpływu na to czy to będzie łysy facet w lateksowym kombinezonie , czy laska z lokami w futrzanym bolerku :-) Zresztą nie jestem zwolennikiem takiego chodzenia na łatwiznę.

ad. b) Nie wiem na jakie tło będzie wklejana postać

ad. c) Klient ma wymaganie, że ma być na green screenie, więc tak robię. Jakby prosił o plener w realu, to bym robił w realu...

Cytat Zamieszczone przez Rosicky Zobacz posta
    poswiata od tla, im bardziej doswietlone, tym dalej postac musi od niego stac.
    Faktycznie tło jest dobrze doświetlone, żeby "zgubić" ewentualne jego nierówności (coś mi się dziwnie układa to nowe tło - wszystkie ładnie i prosto wiszą, a to gdzieś sobie faluje). Ze względu na gabaryty studia nie jestem w stanie oddalić modela od tła bardziej niż na 2,5 - 3 metry.
    Ostatnio edytowane przez bundy ; 22-01-2009 o 23:37
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Tak trochę odświeżę temat :-) bo w sumie cały czas nurtuje mnie jedna kwestia - oświetlenie włosów. Czy pod kątem szparowania postaci z green screen'a świecić górnym światłem włosy, czy może nie świecić? Ktoś zna ten temat od praktycznej strony?
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Uprawnienia umieszczania postów