Strona 65 z 135 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    obrazki nie działają...
    Najwyrazniej trzeba byc zalogowanym do googla . powiesilem tutaj ale tylko dwa

http://img246.imageshack.us/img246/8029/mg9290pd1.jpg
    http://img396.imageshack.us/img396/7011/mg9300tb7.jpg
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Jak można zrobić takiego optycznego killera i skaszanić af w wszystkich egzemplarzach - oni w ogóle testują choćby losowe sztuki po wyjściu z produkcji?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Złe wieści macie koledzy..:-) W takim razie w zasadzie nie ma alternatywy. 50 1.8 trochę tchnie plastikiem i jesli chcialoby się inwestowac w jasną stałkę to możnaby wydusić z siebie więcej kasy, no więc C50 1.4, ale IHMO ma fatalny bokeh i tez nie widzi mi się go kupować, własnie z tego względu. Własnie dlatego myslałem o tej Sigmie, no ale skoro tak sprawa wygląda z tym AF.. No, ostatecznie mógłby wejśc w grę C85 1.8, ale czasem na cropie bedzie za wąsko..
    fatalny bokeh w C50 1.4?????????
    Można narzekać na mydełko do 2.0 i fatalną pracę pod światło, ale bokeh ma bardzo przyjemny.
    Sigmy 50 z celnym AF przestałem szukać ok 2 miesięcy temu i podziwiam tych którzy z uporem szukają
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    tu wątek ze zdjęciami z C50/1.4
    http://canon-board.info/showthread.php?t=30055
    Fatalny bokeh ???
    Ostatnio edytowane przez Slawomir29 ; 13-01-2009 o 22:36 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slawomir29 Zobacz posta
    fatalny bokeh w C50 1.4??
    Z tego co widać było w galeriach to tak. Zwłaszcza fotki plenerowe, gdzieś w parkach, liscie, korony drzew, male punkty świetlne poza głębią ostrości, bardzo brzydko IMHO wychodziły.. Jak przeglądam "Najlepsze zdjęcia" z tego szkła, to tego nie widać, ale są wstawiane zdjęcia z innym, jednolitym tłem. Może przesadzam i generalizuje, bo niewykluczone, że w podanych przykładach inne obiektywy radzą sobie podobnie..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Jak można zrobić takiego optycznego killera i skaszanić af w wszystkich egzemplarzach - oni w ogóle testują choćby losowe sztuki po wyjściu z produkcji?

a po co? przeciez oni sie zatrzymali na etapie recznego ostrzenia na klin
    a tak serio to wg mnie wina Kaniona, ze nie udostepnil dokladnej dokumentacji budowy AF'a... jak to mialo miejsce w przypadku Nikona... (tak czytalem i to chyba na tym forum)...
    Kanion robi w portki bo pewnie ma pelne magazyny 50/1.4 i nie moze sie pozbyc badziewia (stawiajac optycznie obok Sigmy, to badziewie )

Albo niebawem pojawi sie nowa 50tka Kaniona i po prostu jest to asekuracja...

ogolnie to piernicze glupoty i nie czytajcie tego uhehehe

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ABJ Zobacz posta
    a tak serio to wg mnie wina Kaniona, ze nie udostepnil dokladnej dokumentacji budowy AF'a... jak to mialo miejsce w przypadku Nikona... (tak czytalem i to chyba na tym forum)...
    Ale Canon nie ma obowiązku niczego nikomu udostępniać. Jakoś jednak obiektywy Tamrona działają i jest z nimi dużo mniej problemów niż z Sigmami.

Cytat Zamieszczone przez ABJ Zobacz posta
    ogolnie to piernicze glupoty i nie czytajcie tego uhehehe
    Ogólnie - to coś w tym jest .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Ale jak schrzanić? Te perfekcyjnie celne szkło?
    Jako jeden z pierwszych przeprowadziłem tu test pokazujący wadę tych szkieł czemu wielu forumowiczów nie dawało wiary a foto-net nazwał "krecią robotą" i wieloma innymi ciekawymi inwektywami pod moim adresem...
    Bardzo mnie ciekawi co teraz - kiedy to fakt totalnego spieprzenia szkła potwierdziło setki forumowiczów - ma mądrego do powiedzenia foto-net i gdzie się podział ze swoimi "profesjonalnymi" poradami ?

Co do bokehu - pozostaje mi potwierdzić - jeden z najładniejszych jakie widziałem, bez ostrych, poszarpanych krawędzi itd. Canon nie ma tu wogóle czego szukać.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 14-01-2009 o 21:35

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

ja walcze dalej. jako ze nie mam pelni sezonu to jedna puszka lezy w szafie wiec znowu ja wysylam z szklem do Gdyni. Podobno teraz ma byc lepiej.... troche to glupie, bo niby czemu za pierwszym razem olali?!?!?
    Dam znac jak przyjdzie.
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 14-01-2009 o 21:45
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony

Domyślnie

Dawaj znać i to niezwłocznie - sam poszukiwanie dobrego egz. dawno temu sobie odpuściłem bo takiego nie ma. Ostatnia nadzieja w kalibracji bo straszną chrapkę mam na to szkiełko. Choć sądząc po kilku przypadkach nieudanych działań serwisowych i finalnie zwrotów pieniędzy jakoś w to wątpię... ale życzę powodzenia, może Tobie się uda

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    50 1.8 trochę tchnie plastikiem i jesli chcialoby się inwestowac w jasną stałkę to możnaby wydusić z siebie więcej kasy, no więc C50 1.4, ale IHMO ma fatalny bokeh i tez nie widzi mi się go kupować, własnie z tego względu. (...)
    Fakty są takie - 50/1,8 jest plastikowy i MA fatalny bokeh.
    50/1,4 nie jest plastikowe i ma ładny bokeh. Potrafi za to na f=1,4 pięknie pokazać CA.

Strona 65 z 135 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów