Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: Zdjęcie żyleta!

Mieszany widok

Domyślnie

Wyostrzanie tak ale nie na raz - mój sposób to z RAW czterokrotne wyostrzanie. Zdjecia masz jak żyleta.

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sluzalekmichal Zobacz posta
    Wyostrzanie tak ale nie na raz - mój sposób to z RAW czterokrotne wyostrzanie. Zdjecia masz jak żyleta.
    Więcej kolego. Czy wyostrzasz RAWa /jaki program ?/. Czy już po wywołaniu ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Więcej kolego. Czy wyostrzasz RAWa /jaki program ?/. Czy już po wywołaniu ?
    Samego Raw-a nie wyostrzam.
    W PS najpierw lekke maska wyostrzajaca zalecana zresztą przez Canona.
    Nastepnie wyostrzanie krawędzi wg. Janusza Body. Potem inteligentne wyostrzanie - tylko światła. Po okresleniu finalnej wielkości zdjęcia do wydruku ponownie maska wyostrzajacą pod kątem odbitki. To co otrzymujesz jest naprawde fajnie wyostrzone.
    Oczywiscie przed tym najpierw koryguje kolor, ekspozycje, itp.- troche w CR dalej PS.

Pzdr.M.S.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tutaj masz zdjecia wyostrzone w ten sposób:

http://www.garnek.pl/michals/a
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

To tak od razu na ekran.
    Ostatnio edytowane przez sluzalekmichal ; 14-01-2009 o 15:38 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Potrzebuje onformacji konkretnych. Zeby mi ktos powiedzial: w CameraRaw robisz to i to (wyjasnij amatorowi), pozniej robisz do TIFF (co i jak) a pozniej w PS to i to robisz. Konkretnie krok po kroczku. Jak debilowi, hehe. Jak ktos czuje sie na silach zbey mi to potlumaczyc do bylbym wdzieczny.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DeLonge Zobacz posta
    Zeby mi ktos powiedzial: w CameraRaw robisz to i to (wyjasnij amatorowi), pozniej robisz do TIFF (co i jak) a pozniej w PS to i to robisz. Konkretnie krok po kroczku.
    Czyli chcesz za darmo i bez żadnego wysiłku pozyskać wiedzę, którą wielu poznaje latami metodą prób i błędów, czytając, "tracąc" czas na naukę i doświadczenia, niejednokrotnie płacąc za to duże pieniądze (choćby celem wypróbowania różnego oprogramowania). Zgadza się????
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Czyli chcesz za darmo i bez żadnego wysiłku pozyskać wiedzę, którą wielu poznaje latami metodą prób i błędów, czytając, "tracąc" czas na naukę i doświadczenia, niejednokrotnie płacąc za to duże pieniądze (choćby celem wypróbowania różnego oprogramowania). Zgadza się????
    uuuuuuu życzę Ci aby każdy do kogo się zwrócisz o pomoc wyrecytował ci taką idiotyczną regułkę

Zablokowany

Domyślnie

Potrzebuje onformacji konkretnych. Zeby mi ktos powiedzial: w CameraRaw robisz to i to (wyjasnij amatorowi), pozniej robisz do TIFF (co i jak) a pozniej w PS to i to robisz. Konkretnie krok po kroczku. Jak debilowi, hehe. Jak ktos czuje sie na silach zbey mi to potlumaczyc do bylbym wdzieczny.

ok.

1 000 zł za komplaksowy tutorial. wystawiam fakture VAT

może być ?

Bywalec

Domyślnie

proponuje poszukać jakiegoś kursu obróbki fot w "stolycy"chyba takie tam są - bedzie szybko/dość dobrz/uwzględnią opory uczącego sie w pojmowaniu materiału/ i nie bądźże taki "cwaniaczek" rach ciach j i już - nauka to czas/kasa
    kup se książkę np. obróbka fotografii cyfrowej lub podobną - jak na kurs ci się nie chce:-P
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sluzalekmichal Zobacz posta
    A mozesz mina priv na pisac co robisz z tym RAWami? Jakies info by mi sie przydalo. Chce miec informacje i miec co wyprobowac, wiele sposobow.

Uprawnienia umieszczania postów