Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: kręci się pierścień ostrości na AF?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kristof77 Zobacz posta
    To nic dziwnego, ja mam 50/1.4 USM i w trybie AF pierścień się kręci.
    A to ja mam chyba zaczarowaną sztukę C 50mm f/1.4 - ponieważ za żadne skarby w trybie AF nie chce się kręcić pierścień ostrości??:
    Jedyne co pracuje w trybie AF to skala ostrości oraz wysuwająca się mordka obiektywu
    Pucha i słoki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sadaman Zobacz posta
    A to ja mam chyba zaczarowaną sztukę C 50mm f/1.4 - ponieważ za żadne skarby w trybie AF nie chce się kręcić pierścień ostrości??:
    Jedyne co pracuje w trybie AF to skala ostrości oraz wysuwająca się mordka obiektywu
    A moja C50/1,4 jest zupełnie zwyczajniusieńka i pierścień ostrości też się w niej sam nie kręci podczas wyostrzania
    Kolega z postu #2 pomylił się.

Coś już napisał Awatar kristof77
    Miasto
    Budapest/W-wa

Domyślnie Sprostowanie :)

Cytat Zamieszczone przez sadaman Zobacz posta
    Zgadza się, sprawdziłem i okazało się że moja też nie jest ani zaklęta, ani zaczarowana, a pierścień się kręci (przeskakują pewnie ząbki) tylko i wyłącznie jak odległość ostrzenia jest za mała i nie może złapać ostrości... Sorry za w/w zdanie, widocznie niefortunnie się zasugerowałem tym zjawiskiem... co nie zmienia faktu, że samowolne kręcenie się pierścienia ostrości o tak od siebie (bez ingerencji czynnika ludzkiego) w trybie MF jest dla mnie kompletnie nie zrozumiane...

PS: Przepraszam jeszcze raz jeżeli kogoś wprowadziłem w błąd co do C50/1.4 USM.
    Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.

Uprawnienia umieszczania postów