Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

Generalnie odniosłeś sie do róznic związanych z reorganizacją położnie przycisków na korpusie i wielkości matrycy. A jak sprawa jakości fotografi w stosunku do 40D?
    C5D | C50D | C24-70/2,8 | C50/1,8 | T70-200/2,8 | 580 EXII

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ice Zobacz posta
    Generalnie odniosłeś sie do róznic związanych z reorganizacją położnie przycisków na korpusie i wielkości matrycy. A jak sprawa jakości fotografi w stosunku do 40D?
    Dokonałem dokładnie takiej samej przesiadki co kolega (z tym ze 40D miałem od listopada 2007). Pierwsze co rzuciło się w oczy (oczywiście orócz różnic zwizanych z Cropem i klawiszologii) to rozmieszceznie punktów AF. Sa bardziej skoncentrowane. Kolejną rzecza jest ich jakość - porównuję jakosc środkowago do środkowego (przewaznie tylko jego używam), z czystym sumieniem napisze, ze ten z 40D wyczuwalnie lepszy.

Kolejną rzecza są wysokie ISO i plastyka... Dla tych dwu parametrów jestem w 100% zadowolony z przesiadki!!!! WArto było... zdjęcia zupełnie inaczej wychodza niż na 40D... jakies takie miodniejsze...

Do tego sporo lepszy wyświetlacz w którym widać - w końcu - jakoś zdjęć...

No i miód na moje serce czyli MicroAdjustment... Niestety mój 85 1.8 miał lekki BF i przy max dziurze trzeba było ostrzyć na nos zamiast na oko - teraz już sobie mogłem wyregulować

Dla mnie warto było wydawać 8k

PS - piałem to jako amator który foci dla własnej przyjemności i nie zarabia na zdjeciach (i prosze, nie zaglądajcie mi do portfela)

Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów