Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 65

Wątek: Zdjecia reporterskie - jak zaczac?

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Tutaj masz zdjęcia Łukasza Cynalewskiego, dziś szefa foto GW w Poznaniu, cykl właśnie robiony w dużej firmie, ale Cynalewski ma już nazwsko...
    http://miasta.gazeta.pl/poznan/5,36034,2894144.html
    To przy okazji chciałbym zwrócić uwage na jedną rzecz. Zobaczcie czym robione są te zdjęcia. Canon 20D. To dowód na to, że dobry reporter nie musi mieć żadnego Marka.

To czesty błąd popełniany przez niektórych początkujących. Uważają, że niby reporterzy muszą mieć super-full-hiper-mega sprzęt. Wystarczy przejrzeć Exify zdjęć z np. gazety.pl by zmienić zdanie.

Zablokowany

Domyślnie

Paenka - Nie polecam Nie doradzę też, ja robię takie rzeczy właśnie dla redakcji.

c80 - Spokojnie z tą oceną sprzętową. Oczywiście masz rację, ale Ł.C. robił te zdjęcia w 2005 roku dzisiaj ma....markaIII. Nie przejmuj się, GW takie kupiła w tym roku wszystkim swoim foto z Agencji Gazeta

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

No właśnie dlatego pytam , czy są jakies inne sposoby z resztą nie miałabym sumienia robić takie przekręty :/
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Zablokowany

Domyślnie

Wiele zależy od twojej empatii i tego, czy uda ci się ,,ująć'' modeli. Nie ma żadnych reguł niestety. Musisz ,,kupić'' panie, oczywiście nie pieniędzmi. Obiecaj im np. odbitki...Często działa.

Domyślnie

Wiele zależy od twojej empatii i tego, czy uda ci się ,,ująć'' modeli. Nie ma żadnych reguł niestety. Musisz ,,kupić'' panie, oczywiście nie pieniędzmi. Obiecaj im np. odbitki...Często działa.
    No tak tylko czasami trudno obiecywać takie rzeczy jak się stoi w drzwich a Pani z góry na Ciebie patrzy CHyba nie powinnam była się po prostu napalać i wiedzieć, że z takiego jej zachowania nici będą.

Zablokowany

Domyślnie

A miałaś zgodę właściciela? To wydaje się banalne, ale gdyby w świat wyszły zdjęcia ujawniające jakieś nieprawidłowości np BHP, pozornie niezauważalne to mogą być jajca i to stopuje często przed zgodę. Ja często focę wypadki, wiem od strażaków jak wielką uwagę zwraca się na BHP u nich. Przykład - upał 30 w cieniu, lato, zderzenie dwóch aut. Strażacy w pełnym umundurowaniu, kaskach, grubych rękawicach (!) po co? Przepisy. Aparat znika w torbie, kaski lecą na ziemię.... Ale zawsze uważamy na to, jak nie ja , to oni...

Zdjęcia z sierpnia, popołudnie, jakieś 25C - patrz na strażaków

Patrz na policjanta - ciuchy

Pozornie mało istotna sprawa jednak ważna dla fotografowanych. Dlatego mogą odmawiać np. panie z bombek...
    Ostatnio edytowane przez himi ; 11-12-2008 o 16:27

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

himi z ubraniem masz racje .. tylko czasami nie mogę sobie pozwolić by nie zrobić zdjęcia bo policjant nie ma czapki (co jest nagminne przy doprowadzaniu oskarżonych na sale rozpraw)
    Eos system

Zablokowany

Domyślnie

Ja mam sporo takich zdjęć...Ale nie publikuję ich, bo następnym razem miałbym cassus Paenki

Za taki strzał opublikowany po akcji chłopaki (strażacy) by mnie nie ozłociliA zdjęcie przecież nie najgorsze

Ale zgadzam się, czasem aż nie można się powstrzymać

Ostatnio edytowane przez himi ; 11-12-2008 o 16:46

Domyślnie

No własnie z panią szefową rozmawiałam poza tym, skoro mówi zebym przyszla kolejnego dnia to sie mozna przygotować prawda? Licze się z tym, że będą odmawiać i w ogóle ale niech nie robią wtedy nadziei bo ja się nałażę i tez swoj czas poswiecam na to a po drugie z kulturą mogłaby mnie potraktować ...no! ;p

Bywalec Awatar fazid_66
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy pokazywanie numerów samochodu (szczególnie w tak niecodziennej sytuacji ) pod jakiś paragraf nie podpada?

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów