Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Pomoc w wyborze pierwszej lustrzanki.

Mieszany widok

Domyślnie

350 + kit jest to jakieś rozwiązanie lecz ten KIT ,wiadomo że 350 to klasa wyżej ale za 900 zł na Allegro to dostanie 300 + 28-105 f3,5-4,5 tylko trza poczekać nie napalać się i jeszcze mu na piwo zostanie.
    EOS 20D Canon Ultrasonic 28-105 f3,5-4,5.Canon

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarny1978 Zobacz posta
    ... wiadomo że 350 to klasa wyżej ...
    Ale klasa wyżej niż co?
    EOS + Speedlite

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Ale klasa wyżej niż co?
    Niż 300D wspomniany w poście #20

Shaw
    Guest

Domyślnie

Po pierwsze: witam, jestem tu nowy.
    Po drugie, wybaczcie, że wcinam się w temat, ale nie chciałem zakładać nowego.

Chciałem zapytać czy możecie polecić jakiś uniwersalny (tzn. wiadomo, nie połączysz zooma z szerokokątnym, ale taki hm... do niemal wszystkiego, oprócz makro i zoomowania xP) obiektyw do 450d.
    Nie wiem czy brać zestaw, czy obiektyw kupić oddzielnie.

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shaw Zobacz posta
    ... ale taki hm... do niemal wszystkiego, oprócz makro i zoomowania xP) obiektyw do 450d.
    Przykładem takiego obiektywu może być EF-S 18-200 f/3.5-5.6 IS jednakże szkoda funduszy na tego typu wynalazki.
    EOS + Speedlite

Shaw
    Guest

Domyślnie

Więc lepiej zainwestować w dobry szerokokątny, a po uzbieraniu kolejnych funduszy - dokupywać kolejne szkła. To chyba najlepsze rozwiązanie..
    W takim razie, mógłby ktoś polecić dobry obiektyw szerokokątny do canona450 tak w granicach 1500zł?

Dopiero zaczyna Awatar vanish

Domyślnie

W tej kwocie to raczej jakiś Tamron np 17-50 2.8 za ok 1200 kupisz na allegro nową sztukę i jeszcze zostanie np na filtr w zasadzie nie ma kupować innych wynalazków typu 18-200 choć nie przecze że tym obiektywem też można zrobić niezłe zdjęcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Przykładem takiego obiektywu może być EF-S 18-200 f/3.5-5.6 IS jednakże szkoda funduszy na tego typu wynalazki.
    Jeżeli potrzebujesz opini na temat tego obiektywu to zajrzyj do czasopisma FOTO VIDEO grudniowe wydanie koszt 15,90 jeszcze jest w kioskach ruchu tam masz cały opis na jego temat.
    EOS 20D Canon Ultrasonic 28-105 f3,5-4,5.Canon

Miasto
    SK

Domyślnie

Jeżeli potrzebujesz opini na temat tego obiektywu to zajrzyj do czasopisma FOTO VIDEO grudniowe wydanie koszt 15,90 jeszcze jest w kioskach ruchu tam masz cały opis na jego temat.
    Nie potrzebuję opinii na temat tego obiektywu, posiadam swoją. Swego czasu pożyczyłem w/w obiektyw do przetestowania i po dwóch dniach zniesmaczony oddałem go właścicielowi. Do jego największych wad mógłbym zaliczyć : brak napędu USM, nie najlepszy kontrast oraz znaczne CA dla wyższych ogniskowych (od mniej więcej 130 mm). Dla mnie osobiście obiektyw ten absolutnie nie jest wart swojej ceny. W jego przypadku idealnie sprawdziło się powiedzenie iż "jeżeli coś jest do wszystkiego, jest do niczego". Zaznaczam iż jest to moja opinia i zapewne znajdą się osoby dla których jakość odwzorowania jaką prezentuje ten obiektyw będzie wystarczająca.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 12-12-2008 o 23:53
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

350 + kit jest to jakieś rozwiązanie lecz ten KIT ,wiadomo że 350 to klasa wyżej ale za 900 zł na Allegro to dostanie 300 + 28-105 f3,5-4,5 tylko trza poczekać nie napalać się i jeszcze mu na piwo zostanie.
    Wlasnie obiektyw 28-105 pojawil sie w dziale sprzedazy wiec moze to wlasnie ta okazja którą moze wykorzystac autor wątku i zamiast KITA zakupic własnie to szklo.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uprawnienia umieszczania postów