Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Mieszany widok

Domyślnie

gdyby ktoś zdecydował się na taką kalibracje i podzielił się rezultatami byłoby fajnie może warto by kupić "wadliwy" egzemplarz i potem go skalibrować Sigma kalibruje szkło do body? czy jakiegoś wzorca?
    5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubert01 Zobacz posta
    gdyby ktoś zdecydował się na taką kalibracje i podzielił się rezultatami byłoby fajnie może warto by kupić "wadliwy" egzemplarz i potem go skalibrować Sigma kalibruje szkło do body? czy jakiegoś wzorca?
    Trzeba wysłać body razem z obiektywem. Body podobno nie ruszają. Efekt kalibracji zapewne taki sam jak w30/1.4 znaczy niektórym działa lepiej a niektórym nie

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Sigma kalibruje szkło do body? czy jakiegoś wzorca?
    Do Twojego body, które wysyłasz z obiektywem.

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Przeczytaj ten wątek,
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=590
    Podobnie myślałem. Twierdzą że kalibrują do body. Tylko dlaczego w moim przypadku po kalibracji z bliska była żyleta trafiona w punkt, a z kilkunastu metrów nawet nie mogłem znaleźć gdzie ustawiał ostrość. Może kalibracja odbywa się tylko na małej odległości? Jedno muszę przyznać że z serwisem Sigmy nie miałem żadnych problemów - paczka, kurier na koszt serwisu, 2 tyg. i aparat z powrotem. Miałem to już opanowane .

Uprawnienia umieszczania postów