Strona 200 z 312 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 991 do 2 000 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Bywalec Awatar plaucjusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    . Naprawde ciekawy efekt sie udalo uzyskać, i zapewne zdecydowanie lepszy niż gdyby kontrast zostawić na "0":wink:
    Dziękuje. Już podczas robienia zdjęcia myślałem o tym by Pan Kowal wyglądał jak wyjęty ze średniowiecza, a podniesienie kontrastu miało podkreślić charakter jego pracy.Marek

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Słuchajcie jest jakiś złoty środek na 'pozycje' dla modelki? Czy muszę po prostu szukać jej 'dobrych stron'? A może jest jakaś reguła na kąty, układ rąk bądź co kolwiek innego do czego można się zastosować?

Każda podpowiedź jest dobra
    .

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CrazyEyesDogg Zobacz posta
    Słuchajcie jest jakiś złoty środek na 'pozycje' dla modelki?
    Uff.. O tym to można książki pisać (i niejedna została napisana) "Fotografia portretowa 100 rad i pomysłów" nie sądzisz, że warto? Ja z pamięci wymienilbym Ci moze z 7, więc nic tu po mnie..

Czy muszę po prostu szukać jej 'dobrych stron'?
    Nie musisz, ale możesz. Ważniejsze natomiast jest to, żebyś nie uwidaczniał jej "złch stron" bo wyjdzie Ci karykatura:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CrazyEyesDogg Zobacz posta
    Słuchajcie jest jakiś złoty środek na 'pozycje' dla modelki? Czy muszę po prostu szukać jej 'dobrych stron'? A może jest jakaś reguła na kąty, układ rąk bądź co kolwiek innego do czego można się zastosować?

Każda podpowiedź jest dobra
    Zobacz pod tym linkiem. W pdf'ie jest trochę propozycji pozycji dla modeli
    http://rapidshare.com/files/67331334...odeli.pdf.html

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Christof_B Zobacz posta
    Zobacz pod tym linkiem. W pdf'ie jest trochę propozycji pozycji dla modeli
    http://rapidshare.com/files/67331334...odeli.pdf.html
    Zaraz sobie poczytam/zobaczę, dziękuję za konkret! ^^
    .

Coś już napisał Awatar samson_miodek
    Miasto
    Ciechanów/Wejherowo/Gdynia

Domyślnie

To może i ja dołączę z moim zdjęciem które zrobiłem jeszcze zanim tu się zalogowałem i nie poznałem tak dobrze KITa. Po prostu wrzucam do oceny. Z moich wyjaśnień - praktycznie brak obróbki cyfrowej. Jedynie skadrowane trochę. Robione kitem f/3.5, 22mm, ISO 200, 1/50s

czytając ten wątek (jeszcze nie skończyłem) znalazłem wpis allgsm żeby wrzucać i pozwolić się zrównać z błotem bo to najbardziej motywuje do nauki
    Pozdrawiam.
    duszy nie umyjesz mydłem

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pod tym linkiem jest jeszcze kilka porad

http://www.fotosite.pl/artykuly/fotografia/portret.html

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jak na pierwsze kroki to fajnie, brakuje mi ostrości ( wyostrzyles po zmniejszeniu??)... zdjęcie epatuje delikatnością, a tak chyba miało być?

Coś już napisał Awatar samson_miodek
    Miasto
    Ciechanów/Wejherowo/Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    jak na pierwsze kroki to fajnie, brakuje mi ostrości ( wyostrzyles po zmniejszeniu??)... zdjęcie epatuje delikatnością, a tak chyba miało być?
    Ona jest bardzo delikatna.. W każdym zdjęciu które staram się jej zrobić chcę to uchwycić.

Nie wyostrzałem po zmniejszeniu. Porządną obróbką zdjęć będę mógł się zająć dopiero w styczniu - jak będę miał własnego kompa - póki co korzystam gdzie mogę.
    duszy nie umyjesz mydłem

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

irfan view - zmniejszasz i robisz wyostrzanie przy zmniejszeniu,b adz po zmniejszeniu sam to robisz... inaczej zdjęcie traci ostrość

Strona 200 z 312 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów