Strona 295 z 315 PierwszyPierwszy ... 195245285293294295296297305 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 941 do 2 950 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Zablokowany

Domyślnie

Pisałem już przecież, że znajomy handlowiec oferował mi 5dmkII bez FV za 6800....Arturs więc się nie mija z prawdą. Po co miałby to robić?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Pisałem już przecież, że znajomy handlowiec oferował mi 5dmkII bez FV za 6800....
    Pięknie, wreszcie cena starego 5D ruszy w dół. Pytanie tylko jak długo da się jeszcze go kupić?

Zablokowany

Domyślnie

Tenże handlowiec zapewniał mnie, że w hurcie już nie ma...Ale ja czekam dzielnie na spadek ceny starej, bo chce kupić zdrową używeczkę

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Pisałem już przecież, że znajomy handlowiec oferował mi 5dmkII bez FV za 6800....Arturs więc się nie mija z prawdą. Po co miałby to robić?
    no jak to poco - nabiłem sobie licznik

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Pięknie, wreszcie cena starego 5D ruszy w dół. Pytanie tylko jak długo da się jeszcze go kupić?
    no właśnie z tym może być różnie - jeszcze jest dostepność ale jeśli chodzi o nowego "starego" 5D to podobno kończą się zapasy i przy tych cenach "na wejściu" MK2 może szybko zniknąć z rynku - w lipcu z fakturą VAT z oficjalnej dystrybucji CP kosztował mnie około 6000 co przy obecnej cenie "na wejście" nowego modelu sugeruje raczej wymianę na nowy niż to co np. było z 40d/50d że w zasadzie można kupić nowe oba modele..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Artursie Drogi!
    Dla mnie produkt jest wirtualny jeśli nie można wejść do sklepu i go kupić. To chyba oczywiste.
    Ja wczoraj w nocy wrzucałem (jako Hyde i dr Jekyll jednocześnie) fotki z egzemplarza przedprodukcyjnego a nie kupionego w sklepie czy innej hurtowni.

Twoje wyjasnienia nt. ceny hurtowej, może i logiczne - dla większości forumowiczów nieprzydatne. Jakoś trudno mi wyobrazić, że nagle wszyscy, aby kupić 5DMII za 7100 brutto pędzą podpisać umowę z ABC Data i kupować stale miesięcznie u nich produkty za jakąś kasę

Nie narzekam na niską cenę. Po prostu kpię z Twojej łatwowierności.
    No tak, tylko co będzie, jeśli masz rację
    Cóż, przyjdzie oczywiście przeprosić. I z wielką chęcią to zrobię, o ile twoje rewelacje się potwierdzą.
    Ale co z kolei będzie, gdy całkiem realna - podana przez przedstawiciela Canona - cena 8500 zł brutto sie sprawdzi? Cóż wtedy Królu Artursie?
    Pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Zablokowany

Domyślnie

A co jeśli 5dmkII okaże się rakotwórczy?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Artursie Drogi!
    Dla mnie produkt jest wirtualny jeśli nie można wejść do sklepu i go kupić. To chyba oczywiste.
    Ja wczoraj w nocy wrzucałem (jako Hyde i dr Jekyll jednocześnie) fotki z egzemplarza przedprodukcyjnego a nie kupionego w sklepie czy innej hurtowni.

Twoje wyjasnienia nt. ceny hurtowej, może i logiczne - dla większości forumowiczów nieprzydatne. Jakoś trudno mi wyobrazić, że nagle wszyscy, aby kupić 5DMII za 7100 brutto pędzą podpisać umowę z ABC Data i kupować stale miesięcznie u nich produkty za jakąś kasę
    co do zakupów w ABC dacie czy innej hurtowni to wiadomo że nie będą ludzie się masowo się rejestrować.. ale - każdy kto ma komputer pewnie go gdzieś kupił.. ma zaprzyjaźniony sklep / kolegę itp. i jest duża szansa że tam kupują - i jak odpowiednio "zagada" to może kupic z niedużym narzutem.. pewnie mniejszym niż duże sklepy.. skoro taki towar robi się "masowy" a gwarancję i tak żytnia realizuje to w zasadzie bez różnicy gdzie się kupi - jeśli nie będzie dużego ryzyka BF/FF itp. to w zasadzie wszystko jedno..

Nie narzekam na niską cenę. Po prostu kpię z Twojej łatwowierności.
    To nieładnie tak kpić z kogoś..

No tak, tylko co będzie, jeśli masz rację
    Cóż, przyjdzie oczywiście przeprosić.
    Nie jestem obrażalski, nawet jak okaże się że na wejściu cena będzie poniżej 7000 to Ci wybaczę i nie będę się napawał moralnym "zwycięstwem" bo to śmieszne, więc przeprosiny konieczne nie będą

Ale co z kolei będzie, gdy całkiem realna - podana przez przedstawiciela Canona - cena 8500 zł brutto sie sprawdzi? Cóż wtedy Królu Artursie?
    Nic... nie potnę się.. wtedy będziesz triumfował, że miałeś rację a my błądziliśmy.. Napiszę pochwalnego posta że jesteś debeściakiem bo wiedziałeś lepiej niż my...
    tylko co z tego wynika? że Canon więcej zarobi - nie wiem czy to powód do zadowolenia.. zauważ że jestem jednym z kilku osób które podają zbliżoną cenę..
    Poza tym całe te 3000 postów to w dużym stopniu dywagacje i zestaw pobożnych życzeń - od AF i innych począwszy na cenie skończywszy..

Pozdrawiam
    I ja też pozdrawiam..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Białystok

Domyślnie

6800 razy 1,22 (VAT) = 8296 - coś mi sie tu nie zgadza z cenami podawanymi przez kolegę Artursa

Tenże handlowiec zapewniał mnie, że w hurcie już nie ma...
    Jeszcze nie ma a już nie ma
    regulamin pkt 8

Zablokowany

Domyślnie

A wspomniałem gdzieś choć słowem, że mój znajomy kupuje we wskazanym przez Artursa sklepie? Ceny mogą się zatem różnić, jak sądzę.

Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Już nie ma (w/g handlowca) 5dmkI, jeszcze nie ma 5d mkII. Do niezbyt skomplikowane jak sądzę.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Nic... nie potnę się.. wtedy będziesz triumfował, że miałeś rację a my błądziliśmy.. Napiszę pochwalnego posta że jesteś debeściakiem bo wiedziałeś lepiej niż my...
    Rozumiem, ze sobie obydwaj żartujemy - i chwała! Lepsze to niż bezsensowne pyskówki, których w tym wątku nie brakuje. Wierz mi, cam chcialbym jeszcze z tysiączka urwać z ceny jaką zaproponował mi Canon - i nie omieszkam się potargować
    Ale biorąc na logikę - jak tylko da sie wziąć nowa piątka za 8 tysków - to będzie całkiem przyzwoicie. Takie jest moje zdanie po macaniu wczorajszym przedsprzedajnej puszki (która zresztą parę razy się zawiesiła )
    Życzę wszystkim jak najmniej wydanej kasy na 5DMII. I ciekawych zdjęć zrobionych następczynią kochanej starej piąteczki.
    regulamin pkt 8

Strona 295 z 315 PierwszyPierwszy ... 195245285293294295296297305 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów