Strona 294 z 315 PierwszyPierwszy ... 194244284292293294295296304 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 931 do 2 940 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Dopiero zaczyna

Domyślnie

przepraszam, czy ktoś może wrzucić same JPG na jakiś inny, bardziej sprawdzony serwer? Bo wyślijto.pl na 3 przeglądarkach u mnie i na kompie siostry
    nie chce oddać pliku(zarejestrowany jestem)

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szarlatan Zobacz posta
    przepraszam, czy ktoś może wrzucić same JPG na jakiś inny, bardziej sprawdzony serwer? Bo wyślijto.pl na 3 przeglądarkach u mnie i na kompie siostry
    nie chce oddać pliku(zarejestrowany jestem)
    Zobacz teraz

http://wyslijto.pl/plik/5uij02ncta
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To ja dorzucę 2 tematy - a jak z obiektywami typu M42, z bagnetem K itp. dosyć tanie i optycznie dobre? w końcu powinny chyba działać w trybie wideo - przysłona i ostrość regulowana ręcznie - jeśliby się na aparacie dało wymusić czas i ISO to temat byłby w miarę "opanowany"..
    a drugi temat to cena - sprawdzałem dzisiaj w dużej hurtowni komputerowej - jeszcze niedostępny ale cena już podana - nieco poniżej 5800 netto - w tej hurtowni nigdy sprzęt foto bardzo tani nie był ale daje to brutto cenę nieco poniżej 7100 co nie jest taką tragedią jak na cenę "na wejściu"..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Może wtedy jeszcze dołożą ECF'a?

Tak swoją drogą to zastanawia mnie, dlaczego w cyfrówkach nie zdecydowali się jeszcze na wdrożenie tego wynalazku? Muszę przyznać, że mi w EOS 50E bardzo dobrze się z tego korzystało w przypadku ujęć nie wymagających zbytniej szybkości AF'a. Szczególnie, że działało to zarówno w pionie jak i poziomie i wybierało się punkt okiem, a nie tak jak teraz w jednym przypadku jest kółko/dżojstik, a w drugim tylko kółko...
    Ponieważ księgowi Canona schowali ten wynalazek jako extra ficzer przy marku któryśtam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    jeśliby się na aparacie dało wymusić czas i ISO to temat byłby w miarę "opanowany"..
    czas to chyba raczej nie, 1/30 przy 30 klatkach na sekundę(czy ile tam ma być, zgodnie ze specyfikacją) inaczej wszystko się rozlezie? Jak to jest?

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szarlatan Zobacz posta
    czas to chyba raczej nie, 1/30 przy 30 klatkach na sekundę(czy ile tam ma być, zgodnie ze specyfikacją) inaczej wszystko się rozlezie? Jak to jest?
    IMHO niekiniecznie - czas migawki może być krótszy bo przecież nie musi być równo 1/30 - tylko którcej - z żeby było zarejestrowane 30 klatek / sekundę (30 dla ntsc chyba, dla PALu powinno być 25 bo się będzie rozjeżdżać)..

Dopiero zaczyna

Domyślnie

IMHO niekiniecznie - czas migawki może być krótszy
    racja, ale to zbyt idealne jak na Canona Oczepiny slow motion

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

sprawdzałem dzisiaj w dużej hurtowni komputerowej - jeszcze niedostępny ale cena już podana - nieco poniżej 5800 netto - w tej hurtowni nigdy sprzęt foto bardzo tani nie był ale daje to brutto cenę nieco poniżej 7100 co nie jest taką tragedią jak na cenę "na wejściu"..
    Arturs, czy ty aż tak łatwowierny jesteś? Cena w Stanach 2700$. Przy dzisiejszym kursie zieleniny daje to 7 883,19.
    Chcesz mi powiedzieć, że będą dopłacać do interesu, czy może mają takie wtyki w Canon, że im puszki puszczą po 2000$?
    Liczcie ludzie a nie ulegacie jakimś somnambulicznym wygibasom sprzedawców wirtualnego produktu
    Rozumiem, żeby GWARANTOWALI taką cenę. Podejrzewam, że mieliby listy chętnych dłuższe niż podaż. A i "inostrańcom" też bardziej by się opłacało kupować u nas
    Reasumując: w Polsce powstanie fabryka tanich Canonów produkująca na potrzeby rzeczonej hurtowni komputerowej:rolleyes:
    Oj Arturs, Arturs...
    regulamin pkt 8

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Arturs, czy ty aż tak łatwowierny jesteś? Cena w Stanach 2700$. Przy dzisiejszym kursie zieleniny daje to 7 883,19. Chcesz mi powiedzieć, że będą dopłacać do interesu, czy może mają takie wtyki w Canon, że im puszki puszczą po 2000$?
    piszę co widzę w cenniku a nie to co mi się wydaje - z reguły wahania cenowe w tej hurtowni nie są zbyt duże (a to jedna z 3-4 największych hurtowni sprzętu komputerowego w Polsce) i skoro wystawili taką cenę..
    Przez kilka lat handlowania z nimi nie przypominam sobie żeby drastycznie podnosili na róznie rzeczy cenę więc może i tak - jestem łatwowierny i "ulegam jakimś somnambulicznym wygibasom sprzedawców wirtualnego produktu " jak byłeś to uprzejmy określić.. chociaż przypomnij mi kto wczoraj do późna w nocy wrzucał sample z tego jak to określiłeś wirtualnego produktu ? może kojarzysz czasem kto to był panie Hyde czy może dr Jekyll

Chcesz mi powiedzieć, że będą dopłacać do interesu, czy może mają takie wtyki w Canon, że im puszki puszczą po 2000$?
    Rozumiem, żeby GWARANTOWALI taką cenę. Podejrzewam, że mieliby listy chętnych dłuższe niż podaż. A i "inostrańcom" też bardziej by się opłacało kupować u nas
    Reasumując: w Polsce powstanie fabryka tanich Canonów produkująca na potrzeby rzeczonej hurtowni komputerowej:rolleyes:
    Więc tak - hurtownia to ABC Data żeby było wiadomo o czym mówimy..
    w Action sprawdzę jutro.. więc jeśli "innastrańce" zechcę kupować u nas to podejrzewam że chętnie będą sprzedawać..
    po drugie to cena HUROTOWA nie dla klienta z ulicy - żeby kupić tam cokolwiek musisz podpisać z nimi umowę i kupować stale miesięcznie za jakąś kasę itp. poza tym jeśli masz w stanach cenę ca 7900 (DETALICZNĄ) to jeśli cena HURTOWA jest na poziomie 7100 co daje około 12% marży to owszem - wg mnie to jest bardzo prawdopodobna cena, hesja dał podobną (imfoto - trochę ponad 7600 brutto).. taka marża zwłaszcza przy zapotrzebowaniu na ta puszkę jest całkiem przyzwoita i dlatego też porównując cenę którą ty podajesz jako detaliczną ta którą widziałem w hurtowni wydaje mi się bardzo prawdopodobna.. i te 2000$ za które canon będzie sprzedawał im puszki też jest jak najbardziej możliwe bo dla hurtowni też musi coś zostać i jeśli podzieli się zyskiem pół na pół ze sprzedawcą detalicznym to każdy będzie zadowolony..

Oj Arturs, Arturs...
    Poza tym zamiast się cieszyć że kilka źródeł podaje niską cenę to narzekasz co zwłaszcza w kontekście Twoich zachwytów nad puszką jest dosyć dziwne
    Reasumując.. oj Photographus Photographus
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 26-11-2008 o 23:17 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Arturs
    W Action nie sprawdzaj. Nie ma tam piatek.

Co do ABC potwierdzam w 100% to co napisal Arturs. Za powazna firma zeby bawic sie z kupujacymi. Jesli na jakis towar jest ustalona cena i mozna go zamowic to poza ewentualnymi roznicami kursowymi cena nie powinna sie zmienic. Nie wiadomo tylko kiedy bedzie dostawa.
    Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Strona 294 z 315 PierwszyPierwszy ... 194244284292293294295296304 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów