Strona 285 z 315 PierwszyPierwszy ... 185235275283284285286287295 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 841 do 2 850 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikie_001 Zobacz posta
    w IMFOTO Slawek juz podal cene - dzwonilem do niego - wprawdzie jeszcze nie ma w sklepie, ale cena jest skalkulowana na podstawie danych z hurtowni
    To wychodzi niecałe 2000 euro. A niby cena na Europę, to było około 2500. Coś mi się wydaje, że ta cena w zł jeszcze podskoczy. A jak nie to spoko, będę kupował w Polsce
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Myślę, że za tydzień BARDZO Was zaskoczę ceną nowej piąteczki
    o wreszcie deklaracja handlowca ...ja byłnym zaskoczopny na 6999 zł. lub mniej :-D
    pozdrawiam Krzysiek

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Siedzę i upycham pliki na serwer. Niestety - chcecie mieć obrazek z matrycy - musicie czekać. Zajebiście to wielkie.
    Boli, że nie otwiera tego ani PS3 ani Lightroom.
    Natomiast z pogadanki na dzisiejszym pokazie widać, że nowa wersja DPP dołączana do nowej piątki jest cool.

Zdaję sobie sprawę, że kilku na tym forum nie przekonam. I nie zamierzam. Wyrażam swoją opinię, a sRAWy i RAWy wrzucam czysciutkie - tak jak zapisała je matryca za pomocą 35mm 1.4 L.
    Niech wypowiedzą się fachowcy od fotografowania i odszumiania. Tu liczę na głos kolegi MMM którego odszumione prace zrobiły na mnie wrażenie (cały czas czekam na obiecany tutorial ). Piszę to całkiem serio i bez cienia ironii.

Liczę tez na wieści od Cichego co do tych moich newsów na temat dostępności i ceny.

Jeszcze raz proszę o cierpliwość. Pracuję w pocie czoła
    regulamin pkt 8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Towarzystwo 30D nie ma też problemów z przesiadką na 5dmk1, nawet na 2x, i nie czekają na mk2.
    kazdy jak lubi, nic mi do tego. Wybieram narzedzie wedlug potrzeby.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Jako pierwsze egzemplarze "sprzedajne" pojawią się puszki w dystrybucji Canon Polska i będzie ich kilkanaście sztuk. Dotrą między najbliższym poniedziałkiem a środą. Canon sprzeda je, przepraszam za określenie, wg swojego uznania. Mogę się tylko cieszyć, że jestem jednym z tych, do których puszka trafi. Cena została potwierdzona na 8500, tak jak Canon zapowiadał.
    8500zł to cena tych kilkunastu sztuk i dla tych szczęśliwców co je zachwalają

A potem poleci haj, haj.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez drakoo Zobacz posta
    kazdy jak lubi, nic mi do tego. Wybieram narzedzie wedlug potrzeby.
    Ja nie o tym, tylko o twoim "towarzystwie".
    Ostatnio edytowane przez renes ; 25-11-2008 o 23:51 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niech wypowiedzą się fachowcy od fotografowania i odszumiania. Tu liczę na głos kolegi MMM którego odszumione prace zrobiły na mnie wrażenie
    Szkoda że nie powiedziałeś wcześniej. Potrzebuję do zrobienia profilu zdjęcia testowego zrobionego na tym samym ISO co zdjęcie do odszumiania. Bez tego efekty są słabe.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    o wreszcie deklaracja handlowca ...ja byłnym zaskoczopny na 6999 zł. lub mniej :-D
    Aż na tak wielkie zaskoczenie to bym nie liczył

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Proszę. Pierwsza z czterech paczek:

http://wyslijto.pl/plik/nbp8igr30m

regulamin pkt 8

Domyślnie

"Canon sprzeda je, przepraszam za określenie, wg swojego uznania. ......"
    - Jak miło.

Cena została potwierdzona na 8500, tak jak Canon zapowiadał.
    - Jeśli dojdzie do 10t to odpuszczę i dozbieram do JEDYNKI

Również jako przedstawiciel mediów wysłałem dzisiaj maila do C z prośbą u udostępnienie egzemplarza do testów na 1-2 dni.
    Ciekawe co odpiszą? Jeśli raczą...

Chętnie zerknę na sample kolegi...
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    I cóż to za argument? Kiedy 3 lata temu na rynek wchodził 5D, to jego rawy były nie mniej ciężkie dla ówczesnych komputerów, jak te z MkII dla obecnych. Komputer, jakim będziesz dysponował za 3 lata wywoła te pliki zanim zdążysz pierdnąć.
    nie bylbym taki pewiem.
    bariery 4Ghz raczej nie przekrocza (przynajmniej w obecnej technologii powielania technologi procesorow z rodziny x86 z lat 80-tych)
    pakowanie kolejnych rdzeni w "jeden" cpu tez za wiele nie da, poki wszyscy programisci nie zaczna pisac softu, obslugujacego wiele rdzeni.
    wcisnij ctrl+alt+del i wejdz w zakladke "wydajnosc".
    sprawdz ile % cpu /i ile rdzeni/ jest uzywana przy pracy w PS.
    u mnie np. neat image korzysta z dwoch rdzeni, ale juz narzedzie "korekcja obiektywu" z jednego.
    reasumujac, obecnie co do szybkosci/wydajnosci komputerow to nie w sprzecie tkwi problem, a w kodzie oprogramowania, ktory - co tu duzo pisac - jest pisany malo wydajnie.
    cala nadzieja w programistach
    sorry, za maly OT.
    Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Strona 285 z 315 PierwszyPierwszy ... 185235275283284285286287295 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów