Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 174

Wątek: No i znow podrobki CF .. tym razem Xtreme 4

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zeus Zobacz posta
    Powiedźcie mi czy te karty Extreme III są fałszywe czy nie bo już całkowicie głupi jestem
    Naucz się wstawiać nieco mniejsze fotki tak, by forum się nie rozjeżdżało. Zmieniam na linki.

Dla mnie podstawą do oceny czy podróbka czy nie, jest zauważalnie niższa niż nominalna prędkość transferu (mierzone np Total Commanderem w jakimś dobrym czytniku). Niestety tego parametru nie da się zobaczyć na fotkach .

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Powiedźcie mi czy te karty Extreme III są fałszywe czy nie bo już całkowicie głupi jestem ...
    Proponuję porównać kartę z "przykładami" przedstawionymi w poniższym artykule i wyciągnąć wnioski.

http://martybugs.net/articles/fakesandisk.cgi
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

Patrząc na fotki z linku axk to fake. Kształt metalowej płytki jest inny niż oryginalny.
    Kiedyś tu była stopka:-)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Naucz się wstawiać nieco mniejsze fotki tak, by forum się nie rozjeżdżało. Zmieniam na linki.

.

Wcale nie chciałem żeby się rozjeżdżało nawet 2x próbowałem wstawiać zawsze tak samo nawet jak zmniejszyłem zdjęcia do rozdzielczości 400x400.

Za 2 razem dodatkowo powiesił mi się komp a ponieważ była już prawie 2.00 nad ranem to dałem sobie spokój. Myślałem że dzisiaj rano coś poprawię.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Proponuję porównać kartę z "przykładami" przedstawionymi w poniższym artykule i wyciągnąć wnioski.

http://martybugs.net/articles/fakesandisk.cgi
    Mnie się wydaję że są fałszywe ale... no właśnie jest jedno ale otóż kartę udało się zarejestrować na stronach SanDisk.

To karty mojej znajomej która poprosiła mnie o pomoc a ja nie wiem co jej odpowiedzieć.
    Ostatnio edytowane przez Zeus ; 24-11-2008 o 21:46 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS 30D+BG-E2, Canon 28-135 3.5-5.6 IS USM
    Canon 50 1.8, Canon 100 2.8 Macro USM Canon 70-200 4.0
    L USM, Extension Tube-25, Canon Speedlite 580EX to na początek Canon A95
    Minolta 7D+VC7D, MAF 17-35/2.8-4.0 D, MAF 24-105/3.5-4.5 D, MAF 100/2.8 Macro D, MAF 100-300 4.5-5.6 APO D, Program Flash 5600 HS(D)
    Lowepro Sling Shot 200, Nova 4 AW
    Manfrotto 680B+486RC

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Mnie się wydaję że są fałszywe ale... no właśnie jest jedno ale otóż kartę udało się zarejestrować na stronach SanDisk.
    Wygląd zewnętrzny karty to jedno, natomiast oferowany przez nią transfer to druga sprawa. Aby być pewnym iż dana karta jest oryginalna najlepiej wykonać testy szybkości zapisu i odczytu. Wyniki powinny jednoznacznie rozwiać wszelkie wątpliwości odnośnie jej autentyczności gdyż transfer oferowany przez podróbkę ma się nijak do transferu karty oryginalnej który to jest bez porównania wyższy i zdecydowanie bliższy wartości deklarowanej przez producenta.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

To mam ciekawe spostrzezenie. Kupowalem ostatnimi czasy karty Extreme III 8 gb od kolegi z forum. Poszlo przez allegro. Po jakims czasie dostalem informacje od "przedstawiciela firmy sandisk" ( bardzo dziwne zachowanie i strasznie ogolnikowe stwierdzenia) ze karta jest falszywa itd. Zaciekawilem sie i zrobilem test predkosci i wyszlo 18 Mb/s co jest bardzo dobrym wynikiem ( i to na czytniku hamy). Mimo ze mialem mozliwosc zwrotu karty to ja zostawilem. A ostrzezenia od "przedstawicieli" roznych firm traktujcie bardzo ostroznie. dodam ze cena byla atrakcyjna stad moze to zainteresowanie "przedstawicieli".

Pozdrawiam

Adam_O
    Guest

Domyślnie

Kupiłem dzsiaj 2 karty i zrobiłemszybki test na total commanderze i czytniku hamy (jeden duży plik):
    1. Sandisk Extreme III 8GB 30MB/s
    - odczyt 25,5MB
    - zapis 22,2 MB

2. Pretec 8GB 233x
    - odczyt 29,9 MB
    - zapis 8,5 MB

Czy to nie za małe wartości jak na te karty ??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

U mnie Pretec 233X 4GB odczyt ~ 30mb a zapis ~6mb , 8GB podbnie w sumie , o dziwo druga 4GB wolniejsza.

Czytnik tez Hama
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koy Zobacz posta
    To mam ciekawe spostrzezenie. Kupowalem ostatnimi czasy karty Extreme III 8 gb od kolegi z forum. Poszlo przez allegro. Po jakims czasie dostalem informacje od "przedstawiciela firmy sandisk" ( bardzo dziwne zachowanie i strasznie ogolnikowe stwierdzenia) ze karta jest falszywa itd. Zaciekawilem sie i zrobilem test predkosci i wyszlo 18 Mb/s co jest bardzo dobrym wynikiem ( i to na czytniku hamy). Mimo ze mialem mozliwosc zwrotu karty to ja zostawilem. A ostrzezenia od "przedstawicieli" roznych firm traktujcie bardzo ostroznie. dodam ze cena byla atrakcyjna stad moze to zainteresowanie "przedstawicieli".

Pozdrawiam
    Z tego co mi wiadomo, to te karty są Made in China. Miałem jedną kartę Sandisca SDHC 4 Gb, która w porównaniu z inną taką samą miała wolniejszy transfer i zapisywała też zdjęcia w gorszej jakości. Nie podejrzewam, że ta gorsza była podróbką. Była ona poprostu z Chin - wyroby z tego kraju są nieraz w skrajnej jakości. Ponadto na jednym z for odczytałem, że na rynku trafiają się okresowo felerne partie poszczególnych kart - być może z tego powodu niektóre mają też gorsze osiągi. Chociaż piractwa i w tym segmencie wykluczyć też nie można
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    zapisywała też zdjęcia w gorszej jakości.
    Jak wyglądały te zdjęcia w gorszej jakości ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów