Pokaż wyniki od 1 do 10 z 174

Wątek: No i znow podrobki CF .. tym razem Xtreme 4

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zeus Zobacz posta
    Powiedźcie mi czy te karty Extreme III są fałszywe czy nie bo już całkowicie głupi jestem
    Naucz się wstawiać nieco mniejsze fotki tak, by forum się nie rozjeżdżało. Zmieniam na linki.

Dla mnie podstawą do oceny czy podróbka czy nie, jest zauważalnie niższa niż nominalna prędkość transferu (mierzone np Total Commanderem w jakimś dobrym czytniku). Niestety tego parametru nie da się zobaczyć na fotkach .

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Naucz się wstawiać nieco mniejsze fotki tak, by forum się nie rozjeżdżało. Zmieniam na linki.

.

Wcale nie chciałem żeby się rozjeżdżało nawet 2x próbowałem wstawiać zawsze tak samo nawet jak zmniejszyłem zdjęcia do rozdzielczości 400x400.

Za 2 razem dodatkowo powiesił mi się komp a ponieważ była już prawie 2.00 nad ranem to dałem sobie spokój. Myślałem że dzisiaj rano coś poprawię.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Proponuję porównać kartę z "przykładami" przedstawionymi w poniższym artykule i wyciągnąć wnioski.

http://martybugs.net/articles/fakesandisk.cgi
    Mnie się wydaję że są fałszywe ale... no właśnie jest jedno ale otóż kartę udało się zarejestrować na stronach SanDisk.

To karty mojej znajomej która poprosiła mnie o pomoc a ja nie wiem co jej odpowiedzieć.
    Ostatnio edytowane przez Zeus ; 24-11-2008 o 21:46 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS 30D+BG-E2, Canon 28-135 3.5-5.6 IS USM
    Canon 50 1.8, Canon 100 2.8 Macro USM Canon 70-200 4.0
    L USM, Extension Tube-25, Canon Speedlite 580EX to na początek Canon A95
    Minolta 7D+VC7D, MAF 17-35/2.8-4.0 D, MAF 24-105/3.5-4.5 D, MAF 100/2.8 Macro D, MAF 100-300 4.5-5.6 APO D, Program Flash 5600 HS(D)
    Lowepro Sling Shot 200, Nova 4 AW
    Manfrotto 680B+486RC

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zeus Zobacz posta
    Mnie się wydaję że są fałszywe ale... no właśnie jest jedno ale otóż kartę udało się zarejestrować na stronach SanDisk.
    Wygląd zewnętrzny karty to jedno, natomiast oferowany przez nią transfer to druga sprawa. Aby być pewnym iż dana karta jest oryginalna najlepiej wykonać testy szybkości zapisu i odczytu. Wyniki powinny jednoznacznie rozwiać wszelkie wątpliwości odnośnie jej autentyczności gdyż transfer oferowany przez podróbkę ma się nijak do transferu karty oryginalnej który to jest bez porównania wyższy i zdecydowanie bliższy wartości deklarowanej przez producenta.
    EOS + Speedlite

Uprawnienia umieszczania postów